Stukadoor: Wat kost een stukadoor?

Als je een stukadoor wilt inhuren dan wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn. Stukadoors werken doorgaans met een prijs inclusief de te gebruiken materialen. Het is dus niet zo gebruikelijk dat je zelf het materiaal inkoopt en dat de stukadoor vervolgens langskomt om het op de muren of de plafonds aan te brengen. Natuurlijk kun je met het stukadoorsbedrijf dat je in de arm neemt wel overleggen over wat er op de muren of plafonds moet komen. Aan de hand daarvan wordt de prijs bepaald. Deze prijs is afhankelijk van het aantal vierkante meters dat bewerkt moet worden. Daarnaast wordt eventueel voor- en nawerk meegenomen in de offerteprijs.

Stukadoor

Wat doet de stukadoor

De stukadoor bewerkt wanden en plafonds. Daarnaast zijn er stukadoors die ook schilderwerk doen. Ze zorgen er dus voor dat een ruimte er weer tiptop uitziet waarna je verder kunt met de inrichting. Het is bij een verhuizing het meest praktisch om de stukadoor als eerste zijn werk te laten doen. Laat pas daarna een nieuwe vloer leggen of raamdecoratie aanbrengen. Zo kan de stukadoor ongehinderd werken en is het niet zo erg als er wat spetters op de vloer terechtkomen. Natuurlijk kan de stukadoor ook in een huis werken dat al is ingericht. Dan worden delen die niet vuil mogen worden afgedekt of afgeplakt. 

Soorten stucwerk

Je kunt de stukadoor inschakelen voor verschillende soorten stucwerk. Als je de opdracht geeft is het handig als je al weet wat er gedaan moet worden. Maar een ervaren stukadoor kan je hierover uiteraard ook advies geven. Door de juiste bewerking voor een muur of plafond te kiezen heb je er vele jaren plezier van. 

Spackspuiten

Spuitwerk is heel populair voor wanden en plafonds. Het grote voordeel is dat het oppervlak zeer strak en egaal bewerkt kan worden. Anders dan met een roller en kwast is de kans op lelijke strepen veel kleiner. Ook kan er een veel groter oppervlak worden bewerkt. Hierdoor is het werk natuurlijk een stuk sneller klaar. 

Sierpleister

Sierpleister kan op wanden worden aangebracht en wordt doorgaans gebruikt voor een klassieke inrichting. Als je in een mooi oud pand woont en je wilt de authentieke sfeer behouden dan is het een prima idee om sierpleister voor de wanden te gebruiken. De stukadoor kan dit voor je aanbrengen en ook onderhouden indien nodig. 

Raapwerk

Als een muur of plafond erg scheef of ernstig beschadigd is dan kan de stukadoor dit met raapwerk herstellen. Er wordt dan een dikke laag cementmortel of gips aangebracht om oneffenheden weg te werken. Deze laag varieert van enkele millimeters tot enkele centimeters. Dit is afhankelijk van de schade of de mate waarin het oppervlak scheef is. Vervolgens kan op de gedroogde en uitgeharde laag de gewenste behandeling worden aangebracht om het geheel af te werken. 

Buitenmuur stuken

De stukadoor werkt meestal binnen. Maar ook een buitenmuur kan worden gestuukt. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je last hebt van vochtproblemen. De muur kan dan aan zowel de buitenzijde als de binnenkant worden bewerkt om het probleem op te lossen. Dit wordt vaak gedaan bij de renovatie van een pand of als er een aanbouw wordt gerealiseerd. 

Plafond stuken

Het plafond stuken kunt u met een gerust hart overlaten aan de vakman. Hij kan ervoor zorgen dat het plafond er weer strak uitziet. Restanten van eerder stucwerk worden verwijderd en er wordt een nieuwe laag aangebracht om het plafond er weer strak en netjes uit te laten zien. 

Wat kost een stukadoor per uur?

Wat de stukadoor per uur kost hangt af van het werk dat je hem wilt laten doen. Aangezien de prijs meestal wordt berekend inclusief materialen kunnen hier verschillen in zitten. Uiteraard kun je bij iedere stukadoor vooraf een offerte aanvragen. Zo weet je precies waarmee je rekening moet houden als je de opdracht geeft. Voor groot onderhoud aan je huis kun je de hypotheek laten aanpassen. Hierdoor profiteer je van een lagere rente dan wanneer je een persoonlijke lening afsluit. 

Wat kost een stukadoor per m2?

De stukadoor berekent zijn prijs doorgaans aan de hand van het aantal vierkante meters dat moet worden bewerkt. Daarom komt het bedrijf ook vrijwel altijd zelf op locatie kijken om te zien wat de werkzaamheden inhouden. De prijs per vierkante meter is afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt. De prijzen voor materialen worden ook vrijwel altijd uitgedrukt in prijs per m2. Je kunt op die manier zelf gemakkelijk een keuze maken die binnen je budget past. Meer informatie over de prijzen vind je op de website Stukadoorgids.nl.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]