Tapijttegels kopen: zo kies je de juiste voor jouw huis

Als je op zoek bent naar nieuwe vloerbedekking voor je woonkamer of een andere ruimte in je huis dan heb je keuze uit tientallen opties. Je keuze zal afhangen van een aantal factoren. Wordt de ruimte intensief gebruikt? Zijn er huisdieren in huis? Wil je een vloer die een paar jaar meegaat of liever een vloer waar je je de komende tien tot twintig jaar geen zorgen meer om hoeft te maken. Afhankelijk van die afweging kun je een keuze maken wat voor vloer je wilt. Tapijttegels kopen is een prima keuze wanneer je een goedkope en toch comfortabele vloer wilt.

Het voordeel van tapijttegels

Wanneer je tapijt wilt leggen in bijvoorbeeld je woonkamer dan ben je vaak aangewezen op kamerbreed tapijt. Dit is 4 meter breed. Maar als jouw woonkamer nu toevallig breder is, dan past het tapijt niet. Dat is natuurlijk niet fraai qua afwerking .Als je kiest voor tapijttegels dan kun je deze simpel op maat snijden en past je vloer in principe altijd. De tegels worden strak tegen elkaar aan gelegd worden zodat het oogt als één geheel. 

Tapijttegels in tientallen kleuren en motieven

Tapijttegels zijn te koop in tientallen kleuren en motieven. Je kunt op die manier altijd een kleur of patroon kiezen dat je aanspreekt en dat past bij de rest van de inrichting. Het is belangrijk om kleuren goed met elkaar te vergelijken zodat je geen gewaagde combinatie kiest die pijn doet aan je ogen en waar je het liefst drie weken later alweer vanaf wilt. Het is tenslotte wel de bedoeling dat e vloer een tijdje blijft liggen. Je kunt als je zeker wilt weten dat je de juiste kleur kiest het beste een leverancier persoonlijk bezoeken. Je kunt dan de tapijttegels ook bij daglicht bekijken om de kleur goed te beoordelen. 

Gebruikte tapijttegels: een goedkope optie

Hergebruik van materialen wordt steeds belangrijker. We moeten proberen om de hoeveelheid afval te beperken, want verbranding daarvan stoot CO2 uit en dat is schadelijk voor de gezondheid en zorgt bovendien voor opwarming van de aarde. Daarom zijn er bedrijven waar je online tapijttegels kunt bestellen die al eerder zijn gebruikt. Deze re-use tapijttegels zijn uiteraard van prima kwaliteit. Ze zijn niet verkleurd en grondig gereinigd. Kortom, ze zien eruit als nieuw. Behalve dat je een bijdrage levert aan de beperking van de verspilling ben je natuurlijk ook flink goedkoper uit dan wanneer je voor nieuwe tapijttegels kiest. 

Tapijttegels zijn ook prima geschikt voor op kantoor

Tapijttegels zijn natuurlijk niet alleen geschikt voor de vloer van je woonkamer of van je slaapkamer. Je kunt ze ook prima gebruiken als vloerbedekking voor een kantoorruimte. Juist een ruimte waar veel gelopen wordt vraagt om een vloerbedekking die tegen een stootje kan. Wil je geen fortuin uitgeven aan een vloer dan kies je voor refurbished tapijttegels. Die zijn leverbaar in verschillende kleuren, afhankelijk van het aanbod van dat moment. Maar er is altijd wel een kleur beschikbaar die passend is en waarvan voldoende geleverd kan worden. Zeker als je shopt bij een bedrijf dat samenwerkt met één van de grootste leveranciers. 

Het reinigen van tapijttegels

Tapijttegels kun je reinigen door de stofzuiger te hanteren. Hiermee wordt los vuil over het algemeen vrij gemakkelijk verwijderd. Dat geldt ook voor haren van huisdieren. Als er vocht op het tapijt is gekomen, bijvoorbeeld een omgevallen drankglas, dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Dit doe je bij voorkeur met lauw water. Als dat niet werkt dan kun je een speciale tapijtreiniger gebruiken. Zorg ervoor dat een vlek niet de kans krijgt om in het tapijt te trekken, dan wordt verwijderen een stuk lastiger. Los van vlekken kun je je tapijt natuurlijk ook eens per jaar met een speciale tapijtshampoo schoonmaken. 

Alternatieven voor tapijttegels

Wil je liever geen tapijt op de vloer dan zijn er genoeg alternatieven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten vloer. Ook hierbij kun je soms gebruik maken van gerecycled materiaal. Datzelfde geldt voor plavuizen. Ook deze kunnen worden hergebruikt als ze goed verwijderd kunnen worden. Als je kiest voor duurzaamheid dan zijn ook dit prima opties. En dan zijn er natuurlijk ook nog vloeren die weliswaar niet gerecycled kunnen worden maar die wel tientallen jaren meegaan. Een gietvloer is hier een goed voorbeeld van. Als je daarvoor kiest en de vloer ook laat voorzien van een goede coating dan kan zo’n vloer tientallen jaren mee.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]

Je tuin opknappen voor de zomer? 4 tips

Het is een klusje wat je vaak uitstelt totdat het écht nodig is: het zomerklaar [...]

Een frisse start voor je oude woonkamer: renovatietips

Loop je al een tijdje met het idee rond om je woonkamer een grondige opknapbeurt [...]

Wanneer verdien je je zonnepanelen terug?

Het installeren van zonnepanelen is een investering die steeds meer huishoudens overwegen. Maar een belangrijke [...]

Woontrend: organische vormen in het interieur

In een wereld die steeds hectischer en digitaler wordt, zoeken we steeds vaker naar manieren [...]

Leibomen kopen: een groene oase voor je tuin

Leibomen zijn de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van [...]

Hoe overwin je de uitdagingen bij het kopen van een nieuwe tv?

Het kopen van een nieuwe televisie kan een uitdagende onderneming zijn. Met de snelle technologische [...]