Teakhout: 10x inspiratie voor jouw interieur

Wie van een inrichting houdt waarin veel hout is verwerkt, zal ongetwijfeld van teakhout houden. Teakhout is ontzettend mooi hout en tegelijkertijd ontzettend sterk. Daarom geven we je in dit artikel tien tips om meer met teakhout in je interieur te doen.

Combineer staal en teakhout

Teakhout is een mooie, lichte houtsoort. In combinatie met staal man dit er waanzinnig gaaf uitzien. Daarom staan teak kasten, teak dressoirs en teak eettafels bijvoorbeeld heel goed in een landelijk of industrieel interieur.

Combineer beton en en teakhout

Heb je een industrieel interieur, of wil je gewoon dat je interieur er stoer uitziet? Probeer dan eens een combinatie van meubelen met betonnen elementen en teakhout. De combinatie die je dan krijgt is werkelijk uniek te noemen. Teak TV meubels die bijvoorbeeld voorzien zijn van een betonnen omhulsel zien er heel erg stoer uit.

Plaats teak eettafels in je huis

Als je een mooie, open eethoek in je huis wilt krijgen, dan doe je er goed aan om een teak eettafel in je huis te plaatsen. Een teak eettafel creëert een enorm gevoel van ruimte. Door het pure teakhout dat in een teak eettafel is verwerkt krijg je het gevoel van landelijkheid. Teak eettafels zijn dan ook erg populair in een landelijk interieur, maar misstaan ook niet in veel andere interieurs.

Teakhout verwerken in een etnisch interieur

Ben je een echte kosmopoliet? Dan zou je kunnen denken aan een etnisch interieur. In een etnisch interieur kan je veel meubelen van teakhout terug laten komen. In een etnisch interieur komt veel hout terug. Teakhout is een hele pure houtsoort, dus teakhout doet het dan altijd goed. Binnen een etnisch interieur zie je niet alleen teak dressoirs, teak kasten en teak TV meubels, maar zie je ook invloeden van alle delen van de wereld. Denk bijvoorbeeld aan een buffelkleed op de vloer, een Afrikaans schilderij aan de muur en een mooie Aziatische vaas op tafel. Het mooiste is natuurlijk als je deze meubels hebt kunnen verzamelen op je eigen reizen. Zo heb je en een mooi interieur én je hebt een persoonlijk verhaal bij je interieur.

Vloeren van teakhout in je huis

Veel mensen denken bij teak gelijk aan teak meubels, maar een vloer van teakhout staat ook heel mooi in je huis. Een vloer van teakhout is heel sterk en duurzaam, maar heeft een lichte, open uitstraling. De uitstraling van teak is net iets minder zwaar dan eiken. Daarnaast kan je teakhout met olie en lak zo behandelen dat het de kleur krijgt die perfect in je interieur past.

Teak meubels combineren met planten

Als je je interieur er leuker uit wilt laten zien, dan kan je je teak meubels combineren met planten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie varen op je teak dressoir. Ook op teak eettafels misstaan mooie planten of bloemen niet. Door planten en teakhout te verbinden ontstaat er een mooie combinatie. Beiden zijn natuurlijk. Zo krijg je een hele frisse wind in je huis.

Combineer teak met kleden

Als je in je woning veel meubelen van teak hebt, dan kan je huis nogal houterig overkomen. Vaak zal je dit willen voorkomen. Daarom kan het goed zijn om te investeren in mooie kleden. Door mooie kleden in je huis te plaatsen krijgt je huis een ‘zachtere’ uitstraling. Dat maakt het prettiger om in de kamer te zijn. Daarnaast zijn kleden op de vloer goed voor het geluid.

Doe niet alleen aan vloerkleden

Het kan ook zo zijn dat je je vloer lekker massief wilt laten blijven. Ook in dat geval kan je er voor kiezen om kleden in je huis te plaatsen, maar dan bijvoorbeeld aan de wand. Ook wandkleden kunnen je woning aantrekkelijker maken. Ook dempen zij het geluid.

Kies voor duurzaam teakhout

Als je je huis een authentiek look wilt geven, dan moet je het klimaat natuurlijk niet uit het oog verliezen. Kies daarom voor meubelen die van duurzaam teakhout zijn gemaakt. Je kan er ook voor kiezen om meubelen te kopen die van gerecycled teakhout zijn gemaakt. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook nog eens beter voor de uitstraling van je meubelen. Doe meer met leer!
Als je een mooie woning met een industrieel karakter wilt krijgen, of een woning met een landelijke uitstraling, dan ligt teakhout voor de hand. Je moet er natuurlijk wel op letten dat je niet alleen maar houten meubelen krijgt. Combineer daarom met andere materialen, zoals bijvoorbeeld (kunst)leer.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]

Je tuin opknappen voor de zomer? 4 tips

Het is een klusje wat je vaak uitstelt totdat het écht nodig is: het zomerklaar [...]

Een frisse start voor je oude woonkamer: renovatietips

Loop je al een tijdje met het idee rond om je woonkamer een grondige opknapbeurt [...]

Wanneer verdien je je zonnepanelen terug?

Het installeren van zonnepanelen is een investering die steeds meer huishoudens overwegen. Maar een belangrijke [...]

Woontrend: organische vormen in het interieur

In een wereld die steeds hectischer en digitaler wordt, zoeken we steeds vaker naar manieren [...]

Leibomen kopen: een groene oase voor je tuin

Leibomen zijn de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van [...]

Hoe overwin je de uitdagingen bij het kopen van een nieuwe tv?

Het kopen van een nieuwe televisie kan een uitdagende onderneming zijn. Met de snelle technologische [...]