TIP: De kinderkamer opfleuren met leuke muurstickers

Ben je bezig met de inrichting van de kinderkamer, dan mogen ook de muren best wat aandacht krijgen. Je kunt ervoor kiezen om een muur een kleurtje te geven, maar nog leuker is om dit vervolgens af te maken met muurstickers. Dit kunnen neutrale muurstickers zijn, maar ook muurstickers specifiek voor een jongen of meisje. Wat dat betreft kun je alle kanten op. In deze blog nemen wij je mee in alle mogelijkheden voor leuke muurstickers voor de baby- en kinderkamer. Er zijn allerlei varianten voor jouw kind, peuter of baby!

TIP: De kinderkamer opfleuren met leuke muurstickers

Welke muurstickers voor de kinderkamer en babykamer zijn er?

Voordat je de keuze maakt voor een muursticker is het belangrijk om goed na te denken over de stijl. Het mooiste is het immers wanneer de muurstickers volledig passen bij de stijl van de babykamer, maar ook die van de rest van het huis. Heb je deze stijl bepaald, dan kun je de juiste muurstickers voor de babykamer of kinderkamer kiezen.

Thema’s voor muurstickers voor babykamers en kinderkamers

Je hebt keuze om slechts te kiezen voor een enkele sticker, of voor een volledige kamer in dezelfde stijl met verschillende muurstickers. Kies bijvoorbeeld voor een thema als onderwaterwereld of ridders. Ook kun je in de babykamer of kinderkamer kiezen voor bekende full colour muurstickers van tekenfilmfiguren als Maja de Bij, de Smurfen, Cars, Disney of Frozen. Lever iets subtieler, dat kan ook. Zo heb je ook muurstickers in de vorm van een hartje, maar ook driehoekjes en vierkantjes.

Ook muurstickers voor woon- en slaapkamer

Muurstickers zijn er echt niet alleen voor de babykamer en kinderkamer. Ook voor in de woonkamer of slaapkamer zijn er genoeg muurstickers te krijgen. Populair zijn de speelse bomen en bloemen op de muur. Voor de reislustige types onder ons is ook een muursticker met wereldkaart mogelijk. Vaak zie je bij muurstickers voor volwassen vaak één kleur terugkomen: een muursticker die volledig zwart is. Dat maakt het combineren van de muursticker ook eenvoudiger met de rest van de inrichting van de woonkamer of slaapkamer.

Ontwerp uw eigen muursticker voor de kinderkamer

Op veel websites, waaronder Muurstickerstunter, kun jij jouw eigen muurstickers ontwerpen. Je bepaalt helemaal zelf welke tekst het wordt, en in welk lettertype en welke kleur de muursticker met tekst moet worden afgedrukt. Zo kun je de muursticker helemaal zelf naar smaak samenstellen. Helemaal in de stijl van jouw babykamer of kinderkamer.

Naamstickers voor op de deur, of voor op de muur

Naast kleurrijke, levendige muurstickers voor de kinderkamer kun je ook kiezen voor naamstickers voor een meisjes kamer. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor de kleur roze, in combinatie met een sierlijk, handgeschreven lettertype. Nog leuker, is om de naamsticker te combineren met een thema. Zo kun je voor meisjes kiezen om mooie, speelse hartjes toe te voegen aan de naamsticker. Ook naamstickers voor de jongens kamer zijn mogelijk, zo maak je een naamsticker met een stoer lettertype en combineer je deze met stickers van voetballen of vliegtuigen. Je kunt hiermee natuurlijk alle kanten op gaan. Je hoeft de muurstickers overigens niet altijd op de muur te plakken. Ook de deur is vaak een goede plek voor een naamsticker. Zo geef je jouw zoon of dochter echt een eigen plekje in huis.

Leuke tip: is jouw zoon of dochter oud genoeg, kies dan samen een naamsticker uit. Leuk om te doen, en jouw kind heeft precies de naamsticker die hij of zij echt mooi vindt!

Hoe werkt een muursticker plakken in de kinderkamer?

Muurstickers zijn eenvoudig zelf aan te brengen. Hiervoor wordt een plakinstructie meegeleverd. Hierin staat stap voor stap vermeld hoe het plakken moet worden uitgevoerd. De stickers zijn allemaal gemaakt van vinyl, van hoge kwaliteit en daardoor eenvoudig op de muur te plakken. Door het gebruikte materiaal zijn vinyl muurstickers eenvoudig schoon te maken met een doek zonder dat er vervaging ontstaat of de sticker loslaat.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]