Tips voor het inrichten van jouw badkamer in 2022

De badkamer is van nature een kille plek. Je hebt heel wat sanitaire toestellen en ook de tegels voelen vaak minder sfeervol aan. Om toch sfeer te brengen in deze plek die we dagdagelijks gebruiken kan je gebruikmaken van badkameraccessoires. Ze zijn heel snel aangebracht, relatief goedkoop en verkrijgbaar in tal van stijlen en kleuren. Of je nu houdt van een landelijk, modern, klassiek, design of hedendaags interieur, alles is mogelijk! Het grote voordeel van accessoires is dat je ze ook makkelijk kan verplaatsen of omwisselen. Zo kan je een neutrale badkamer er blijvend als nieuw laten uitzien.

Het badkamermeubel

Van alle plekjes in de badkamer is de wastafel het badkamermeubel dat we het vaakst gebruiken. Om sfeer te brengen mogen hier zeker geen design badkameraccessoires ontbreken, kijk daarvoor eens bij Paco Meubelen. Denk hierbij aan nuttige accessoires waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt. Maar ook accessoires die er alleen voor de sfeer zijn. Denk hierbij ook aan geurkaarsen of bepaalde verlichting die een deel van de badkamer op een speciale manier vorm kunnen geven. Bij verlichting houd hier sowieso rekening mee dat het niet te fel is en het licht zelf niet te veel Lumen heeft. Als je s nachts de badkamer in komt en toch een klein lichtje wilt, is het niet prettig om meteen fel licht te hebben.

Onmisbare woonaccessoires

Je kent het vast: Naar de winkel gaan, thuiskomen met de boodschappen om dan te realiseren dat je een hele hoop woonaccessoires vergeten bent. Door te kopen in een online shop, webwinkel of webshop is dat probleem voorgoed verleden tijd! Om je alvast een handje te helpen sommen we hier de belangrijkste badkameraccessoires op die zeker niet mogen ontbreken in je design badkamer: zeeppompje, wc rolhouder, vuilbakje, wattenstaafhouder, tissuehouder, handdoekenhouder, wattenhouder, vitra Living, juwelenboom, kapstok, spiegel en de tandfloshouder.

Het verlangen naar sfeer

Mensen vergeten bij het inrichten van een (nieuw) huis vaak ook de badkamer serieus aan te pakken. Het loont zeker om hier ook even bij stil te staan. Je brengt immers veel/ vaak tijd door in deze kleine ruimte. Het is dan ook zo dat men ook hier een verlangen heeft voor een prettige omgeving. Het klinkt wellicht wat zweverig maar als je denkt dat je in de badkamer je dag begint, is het prettig om dat ook goed te beginnen. Dus in een sfeervolle omgeving waar je je op je gemak voelt.

Het is ook bewezen dat licht en geuren je gemoedstoestand op een positieve manier kunnen beinvloeden. Op deze manier kun je inspelen op meerdere zintuigen. Daarom is het raadzaam om vanuit al je zintuigen te kijken hoe je de badkamer kunt gaan inrichten. Het oog wil ook wat! Daarom kun je met mooie designaccessoires zorgen voor de kers op de taart.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]