5x TIPS Industrieel interieur gezelliger maken

Industrieel wonen is hip. In steeds meer huizen zie je de laatste tijd een zogenaamd industrieel interieur. Een industrieel kenmerkt zich door een stoere, robuuste uitstraling. Er zijn mensen die wat moeite hebben met het robuuste karakter van een industrieel interieur en industrieel wonen als ongezellig bestempelen. Het is echter maar de vraag of dit juist is. Want hoewel industriële meubels uit eenvoudige materialen bestaan, hoeft een industriële inrichting helemaal niet ongezellig te zijn. In deze blog onze tips om een industrieel interieur gezellig te maken. Kies bijvoorbeeld voor warme houtsoorten met de juiste afwerking. Deze en meer tips vind je hier!

Tips om een industrieel interieur gezelliger te maken

Een industrieel is meer dan alleen wat meubels met veel hout en staal in een woning zetten. Iedereen kan wat industriële kasten, eetkamerstoelen en tafels in een woning zetten, maar dan ben je er natuurlijk nog niet. Een interieur bestaat immers uit meer dan alleen je meubels. Een industrieel interieur kan je echter wel uitbreiden door daar diverse accessoires aan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi gewei aan de muur, of wat pluizige kleedjes op een stoel en of bank. Zo haal je de kille kanten uit het industriële interieur en heb je een warm, stoer huis!

Geef een industrieel interieur een persoonlijk tintje

Uiteraard kan je ieder interieur koud en kil over laten komen. Het gaat bij ieder interieur over de persoonlijke invulling die je er aan geeft. Om industrieel wonen gezellig te maken moet je je inrichting natuurlijk wel persoonlijk maken. Een interieur is immers meer dan de meubels die je in een woning plaatst. Je wilt natuurlijk wel benadrukken dat het jouw woning is. Dit doe je door persoonlijke spullen in je woning terug te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan foto’s, tekeningen van de kinderen, of een persoonlijke IXXI aan de muur.

Kies een eettafel, gemaakt van een warm materiaal

Veel materialen hebben een erg kille uitstraling. Beton, metaal en donkere houtsoorten hebben geen positieve bijdrage aan de sfeer. Houtsoorten als eiken hebben deze warmte wel. Bekijk daarom, voordat je een nieuwe eettafel uitkiest, naar de verschillende houtsoorten. Probeer er ook voor te zorgen dat de houtsoorten in je inrichting matchen. Heb je een eiken vloer, kies dan ook voor een eiken tafel. Ook een boomstamtafel geeft een speels effect aan jouw woonkamer.

Heb je een materiaal uitgekozen, bekijk dan ook eens de verschillende laklagen. Met de juiste laklaag op de eettafel kun je de kleur nog sterk beïnvloeden. Op die manier kun je de eettafel volledig laten matchen met de rest van je interieur. Je bekijkt de verschillende mogelijke laklagen via houten tafel shop. Zij maken jouw perfecte eettafel door zelf het model, materiaal, laklaag en het onderstel te kiezen.

Geef je huis echt een industrieel interieur

Er is een verschil tussen een industrieel interieur en een paar industriële meubelen. Je ziet soms nog weleens dat mensen een paar industriële meubelen kopen en dat een industrieel interieur noemen. Vaak wordt het geheel dan rommelig. Een industrieel interieur is echter wat anders dan zomaar wat industriële kasten of industriële stoelen in je huis te zetten. Door je meubels goed op elkaar aan te laten sluiten krijg je één geheel en krijgt je huis een robuuste, gezellige uitstraling.

Natuurlijk hoef je niet in een keer al je meubels te vervangen, als je maar een idee hebt van waar je naar toe wilt werken. Zo kan je bijvoorbeeld wel industriële stoelen kopen, maar als je geen industriële eettafel hebt, maar bijvoorbeeld een strakke, moderne tafel, dan zal dit er al snel vreemd en afstandelijk uitzien. Probeer daarom in ieder geval delen van je huis een industriële uitstraling te geven. Meer lezen, hier vind je alles op het gebied van wonen.

Tot slot: is industrieel wonen ongezellig?

In deze blog zijn we ingegaan op de vraag of industrieel wonen ongezellig is. Dat hoeft zeker niet zo te zijn. Als je je huis een industriële inrichting geeft, dan krijgt je huis juist een warme, robuuste en stoere uitstraling. Net zoals bij ieder ander interieur kan je er zelf wel wat aan doen om je huis gezelliger te maken. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van accessoires aan de muur, of het plaatsen van persoonlijke items in je huis. En nu aan de slag, maak ook jouw industriële interieur weer een stuk gezelliger met de juiste industriële meubels en woonaccessoires. Meer slimme tips om leuker te wonen, bekijk dan wijzer wonen.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]