Tips voor het kopen van een nieuwe boxspring

Je hebt de keuze gemaakt om een boxspring aan te schaffen. Een goede keuze! Maar waar let je nu op bij het aanschaffen van een kwalitatieve boxspring? En hoe kun je het nog een beetje betaalbaar houden? Want je bent er waarschijnlijk al achter gekomen. Een boxspring is helaas niet goedkoop. In dit artikel geven we je allereerst enkele tips waar je op moet letten bij de aankoop van je nieuwe boxspring en tot slot geven we nog enkele tips hoe je nog wat kunt besparen op je boxspring.

Tips voor het kopen van een nieuwe boxspring

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe boxspring?

De afmetingen

Keuzes, keuzes en nog eens keuzes. Allereerst moet je voor jezelf beslissen welke maat boxspring je wilt hebben. Het is dan belangrijk om te weten of je er met z’n tweeën in ligt of alleen. Een gangbare maat voor een tweepersoons boxspring is 160 x 200. Heb je het ‘s nachts snel warm? Dan kun je misschien beter een 180 x 200 boxspring nemen. Dan hou je namelijk net wat meer ruimte over. Tot slot kennen we nog de kleinere tweepersoons boxspring en deze is 140 x 200. Hier lig je over het algemeen wel aardig krap in met z’n tweeën. Mocht je niet te veel ruimte hebben in je slaapkamer en je wilt toch een tweepersoons boxspring, dan kan dit een goede oplossing zijn.

Een gangbare maat voor een eenpersoons boxspring is 90 x 200. Natuurlijk bestaan er nog veel meer maten, maar dit zijn de meest gangbare maten. Ben je erg lang? Hou er dan rekening mee dat je een wat langer bed besteld. Bijvoorbeeld een van 210 cm of 220 cm.

Boxspring stoffering

Over het algemeen kennen we twee soorten stofferingen bij een boxspring: de stoffen afwerking en de kunstlederen afwerking. Beide soorten stoffen hebben zo hun eigen voor en nadelen. Hieronder zetten we de voor- en nadelen van een kunstlederen afwerking en een stoffen afwerking op een rij.

Kunstlederen afwerking

  • Voordeel: Makkelijk te onderhouden en schoon te maken
  • Nadelen: Niet erg slijtvast

Stoffen afwerking:

  • Voordeel: Slijtvast
  • Nadelen: Neemt makkelijker stof op

Het matras van de boxspring

Bij de keuze van het matras onderscheiden we twee soorten matrassen. Namelijk het geveerde matras en het schuimmatras. Hieronder zetten we de voor- en nadelen van een schuimmatras en geveerd matras op een rij.

Schuimmatras

  • Voordeel: Erg slijtvast en gaat lang mee
  • Nadeel: Biedt weinig ondersteuning aan de rug en is dus niet erg geschikt voor mensen met rugklachten.

Geveerde matras

  • Voordeel: meer ondersteuning voor je rug
  • Nadeel: Iets minder slijtvast en gaat iets minder lang mee

We onderscheiden wel twee soorten geveerde matrassen, namelijk binnenvering en pocketvering. Een pocketvering matras biedt meer ondersteuning voor de rug dan een binnenvering matras.

Besparen op je boxspring

We hopen je hierboven een beetje op weg geholpen te hebben met de keuze voor je boxspring. We geven nu nog enkele tips om te besparen op je boxspring.

Boxspring outlet

Ga eens op zoek naar een boxspring outlet. Vaak hebben ze hier kwalitatief goede boxsprings die voor een prikkie de deur uit gaan!

Dagaanbiedingen sites

Heb je wel eens op een dagaanbiedingen website gezeten? Hier hebben ze vaak interessante boxspring aanbiedingen. Je kunt je bijvoorbeeld inschrijven voor de nieuwsbrief en zo op de hoogte gehouden worden van de laatste aanbiedingen.

Showroommodel

Je kunt natuurlijk ook je boxspring in de winkel kopen. Als je dat doet, raden we je aan om te vragen naar een showroom model. Deze boxsprings staan in de winkel, zodat mensen de boxspring uit kunnen proberen, maar er is verder niets mis met deze bedden. Wanneer er een nieuwe model boxspring koopt en het oude model uit de winkel moet, is het soms mogelijk een showroommodel te kopen. Dit bespaart je al snel honderden euro’s!

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]