Top 10: Dit zijn de populairste modellen keukentafels

Aan de keukentafel is waar je een heel groot gedeelte van je leven doorbrengt. Als jong kind zul je hier menig maaltijd naar binnen hebben gewerkt. Misschien heb je hier vroeger ook wel je huiswerk aan gemaakt en de leukste knutselwerken in elkaar gedraaid. Op latere leeftijd zul je hier met familie en vrienden ook de nodige uren aan doorgebracht hebben. Een keukentafel is dus echt waar ideeën tot leven komen en herinneringen gemaakt worden. Daarom is het van belang een goede keukentafel te hebben die perfect bij je interieur en in je huis past. Er zijn heel veel verschillende keukentafel in alle soorten en maten. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we de 10 populairste modellen op een rijtje gezet voor je.

Top 10: Dit zijn de populairste modellen keukentafels

De ronde keukentafel: gezelligheid

Als je een grote ruime keuken hebt waar je met je gezin dagelijks tijd doorbrengt, is het fijn als daar dan ook een mooie grote keukentafel staat. Het is niet alleen de plek om te eten, maar ook om de dag door te nemen of even gezellig te kletsen. Een van de meest populaire modellen keukentafels die er op de markt te verkrijgen is, is toch de ronde keukentafel. Mensen kiezen er dan vaak voor een boomstamtafel kopen welke perfect past bij heel veel verschillende interieurstijlen. Een ronde keukentafel maakt dat je met iedereen aan keukentafel een gesprek kunt voeren en niemand buitengesloten wordt.

Ovale keukentafel of rechthoekige keukentafel

Naast een ronde keukentafel is de ovale keukentafel ook immens populair. Hier kunnen net wat meer mensen aan zitten dan een simpele ronde keukentafel. Deze kan met gave zwarte metalen poten geleverd worden of gewoon met houten poten. Het is dan net welke stijl het beste in jouw inrichting past. Je kunt ook kiezen voor een standaard rechthoekige keukentafel. Deze kunnen in verschillende formaten geleverd worden. Je kunt kiezen voor een moderne variant waar bijvoorbeeld 4, 6 of 8 mensen aan kunnen zitten. Of je nu een groot of klein gezin hebt, er is altijd wel een keukentafel te vinden die perfect is voor jullie huishouden.  

Kruispoten of trompetvoet: populaire tafelpoten

De rechthoekige keukentafels zijn er ook weer in verschillende modellen te vinden. Zo kun je gaan voor klassieke poten waardoor je makkelijk onder de keukentafel met je benen gestrekt kunt zitten. Je kunt ook gaan voor een rechthoekige keukentafel met kruispoten. Deze zijn vooral erg populair in een combinatie van boomstam hout met een zwarte metalen kruispoot. Ook dit model keukentafels is in verschillende groottes te krijgen. Zo kan je een keukentafel kopen die perfect in je huis zal staan. Een ander model wat tot de top tien keukentafels behoort, is een ronde keukentafel met een zogenoemde trompetvoet. De poot is als de vorm van een trompet en geeft je de nodige ruimte onder keukentafel.    

Modern of klassiek onderstel: verschillende stijlen

Hoewel er heel veel dezelfde vormen keukentafels zijn, is vooral het onderstel wat een keukentafel zo bijzonder maakt. Zo kun je ook kiezen voor een modern onderstel waarbij de poten in de vorm van een 7 gemaakt zijn. Deze is dan weer in verschillende materialen te verkrijgen. Wil je een stevige keukentafel met een stijlvol onderstel, dan kun je ook voor een boomstam keukentafel gaan met een onderstel waar je heerlijk met je voeten op kunt steunen. Hierdoor kom je ook in een betere houding te zitten wat weer beter is voor je rug. Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon voor een klassieke keukentafel te gaan met dunne poten welke in verschillende materialen en vormen te krijgen is. Het is zelfs mogelijk om een driehoekige keukentafel te krijgen met verschillende onderstellen.   

Kies een keukentafel die matcht met jouw interieur

Welke keukentafel het beste in jouw huis past, hangt af van hoe groot je huis is en welke stijl je interieur heeft. Het materiaal van de keukentafel is heel eenvoudig aan te passen aan het interieur. Toch is hout 1 van de meest gekozen materialen. Dit is vooral omdat het bij zo ontzettend veel stijlen past. Daarnaast is het ook makkelijk bewerkbaar materiaal en kun je het in veel verschillende kleuren krijgen. De combinatie met het onderstel, maakt elke keukentafel weer uniek.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]