Trends op keukengebied in 2022

Wanneer je keuken aan vervanging toe is, komen er een hoop dingen op je af. Hoe kies je bijvoorbeeld de beste vaatwasser? En op welke plek in de keuken kun je inbouw vaatwasser het beste plaatsen? Ook de keuze voor de stijl van de keuken is niet zomaar gemaakt, zeker niet als je deze maakt met je partner en/ of huisgenoten. Daarbij is er qua stijl tegenwoordig ook zoveel mogelijk. Hieronder vind je een overzicht van een paar van de keukentrends van dit jaar om je alvast wat inspiratie te geven.

Keukentrends

Kies voor kleur!

Als je een keuken showroom binnenloopt, zal je waarschijnlijk veel keukens in zwart en/ of wit tegenkomen. Hoewel er natuurlijk voordelen zitten aan een neutraal gekleurde keuken, zijn gekleurde keukens de afgelopen jaren ook helemaal hip geworden. Een keuken in een mooie warme kleur kan voor een fijne en huiselijke sfeer zorgen, zeker in combinatie met een houten keukenblad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zacht blauw of bordeauxrood. Mocht je een hele gekleurde keuken nou een beetje overdreven vinden, dan kun er ook voor kiezen om bijvoorbeeld één wandje in je keuken in een opvallende kleur te schilderen. Zo geef je er toch een persoonlijke draai aan!

Natuurlijk strak

Als je aan de ene kant geen fan bent van felle kleuren, maar aan de andere kant zwart en wit ook een beetje saai vindt, zou je ook kunnen gaan voor een pastelkleur of een andere natuurlijke tint. Sinds vorig jaar is het namelijk heel hip op keukengebied. Daarnaast zorgen meer natuurlijke kleuren ook voor een zachte aanblik en voor een betere reflectie van licht. Dit is tijdens het koken wel zo fijn!

Zwart met hout 

Een compleet zwarte keuken kan een modern en strak effect hebben. Daarbij is zwart minder gevoelig voor vuil en vlekken. Toch mist een geheel zwarte keuken een element van huiselijkheid. Maar, wist je dat zwart ook heel mooi combineert met hout? Het is bijvoorbeeld super gaaf om zwarte keukenkastjes te combineren met een houten keukenblad. 

Metaal 

Als je helemaal ‘out of the box’ wil gaan, zou je ook voor een metalen keuken kunnen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan grijs, brons of misschien zelfs wel goud. Naast dat metaal het er super modern en strak uitziet, is het ook nog eens makkelijk om schoon te maken. Dit is zeker handig als je veel in de keuken staat. Metaal kan wel al snel té strak aanvoelen. Daarom is dit materiaal ook goed te combineren met hout en ander natuurlijk materiaal, zoals steen.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]