Tuin kleuren trends 2022: Grijs & Beige

Grijs en beige zijn dé kleuren van 2021 wat betreft tuinen. Deze kleuren creëren een stijlvolle en moderne uitstraling. Wel zijn het nog steeds natuurlijke en neutrale kleuren. Om die reden kun je de kleuren ook overal op toepassen. Hieronder lees je alles over de mooiste tuinmeubelen of tuinaccessoires in de kleuren grijs en beige. Zo weet jij hoe je jouw tuin kunt inrichten op een manier die helemaal bij deze tijd past.

Tuin kleuren trends 2021

Lounge sets

Wil je optimaal genieten van je tuin? Een lounge set is dan ideaal. Overdag kun je heerlijk in de zon zitten, maar je kunt er ’s avonds ook gezellig met vrienden op zitten. Grijs en beige zijn populaire kleuren voor lounge sets. Deze kleuren dragen net wat meer bij aan de chique uitstraling. Bovendien zijn de kleuren neutraal, waardoor ze in iedere tuin passen. Je kunt er ook voor kiezen om de grijze of beige materialen te combineren met materialen uit de natuur, zoals hout. Tevens kun je leuke kussentjes gebruiken als decoratie.

Tuintegels

Tuintegels in neutrale kleuren zijn de laatste jaren enorm toegenomen in populariteit. Dit geldt dus ook voor grijze en beige tuintegels. De grijze tegels zijn geschikt voor vrijwel iedere tuin en zorgen voor een moderne uitstraling. Wil je een wat meer mediterrane tuin? Dan zijn beige tegels perfect. Houd er wel rekening mee dat het vuil beter zichtbaar is op beige tegels, vanwege hun lichte kleur. Wil je je tuin helemaal 2022 maken? Ga dan voor grote tegels. Die zijn helemaal in.

Terrasoverkappingen

Een terrasoverkapping is erg groot en dus duidelijk aanwezig in de tuin. Het is daarom belangrijk dat deze wel een beetje mooi is. Je kunt een terrasoverkapping maken van verschillende materialen, dus ook van verschillende kleuren. Er zijn veel verschillende grijze terrasoverkappingen te krijgen. Hierbij is er variatie in grijstinten. Beige terrasoverkappingen zijn minder vaak kant-en-klaar te vinden, maar je kunt je overkapping natuurlijk ook zelf beige verven. Vooral een overkapping die van hout is gemaakt, kun je eenvoudig verven.

Tuintafels

Als het om tuintafels gaat, is de variatie in kleuren enorm groot. In 2022 kan een grijze of beige tuintafel echter niet in je tuin ontbreken. Dat wil niet zeggen dat de tafel volledig grijs of beige moet zijn. Je kunt ook kiezen voor een tafel met enkele grijze of beige accenten. Zo zijn er heel moderne tafels met een houten tafelblad en grijze poten, bijvoorbeeld. Of hebben alleen de randen van de tafel een grijze of een beige kleur. In 2022 zie je heel veel tuintafels die gemaakt zijn van aluminium, en dus meestal grijs zijn, die een houten tafelblad hebben.

Tuinstoelen

Bij een tuintafel, horen natuurlijk tuinstoelen. De stoelen moeten wel bij de tafel passen. Gelukkig zijn er enorm veel tuinstoelen in de kleuren grijs en beige te verkrijgen. Er zijn volledig grijze en beige stoelen, maar – net als bij de tafels –  is er ook een groot aanbod aan tuinstoelen waarbij grijs of beige wordt gecombineerd met hout. De stoel zelf hoeft niet per se grijs of beige te zijn. Je kunt ook gaan voor een heel andere kleur stoel, en deze aankleden met één of meerdere kussens. Dat is én mooi én comfortabel – win-win.

Ligbedden

Hoe fijn is het om op een zomerse dag lekker buiten in bed te kunnen liggen? Ligbedden zijn vaak groot en vallen daardoor erg op. De neutrale kleuren grijs en beige zijn hiervoor dus perfect. Er zijn ligbedden van verschillende materialen. Je kunt kiezen voor een ligbed van hout met daarbij een grijs of beige kussen, maar je kunt ook voor een ligbed van kunststof gaan, bijvoorbeeld. De ligbedden met kussens zullen echter wel wat comfortabeler liggen.

Parasol

Het is natuurlijk heerlijk om lekker buiten te zitten, maar in de zomer kan het al snel erg warm worden. Bovendien wil je niet verbranden. Een parasol biedt de uitkomst. Echter is deze wel heel erg aanwezig in je tuin. Om een geheel van je tuin te maken, kun je het beste kiezen voor een parasol die past in de stijl. De meeste standaarden van de parasol zijn al grijs, en de kap kun je helemaal zelf kiezen. Uiteraard zijn er parasols verkrijgbaar in de kleuren grijs en beige. 

Decoratie

Om je tuin extra gezellig te maken, kun je wat decoratie in je tuin aanbrengen. Zo heb je leuke lampjes, beeldjes en dienbladen. Zorg ervoor dat de accessoires passen bij de stijl van je tuin. Als je grote meubels dus in grijs en/ of beige hebt gekocht, kun je deze kleuren het beste ook gebruiken voor de decoratie. Natuurlijk hoeft niet alles in dezelfde kleur te zijn, maar je kunt wel grijs- of beigetinten erin verwerken.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]