Tuin met zwembad: wat mag er niet missen?

Wanneer je een tuin hebt met zwembad, dan is een douche in de tuin wel ideaal. Zo kun je alvorens je gaat zwemmen al het vuil van je af douchen. Een schoon zwembad heeft namelijk niet alleen te maken met de hoeveelheid chloor die je eraan toevoegt, maar ook hoe schoon de mensen zijn die erin gaan. Je kunt misschien denken dat dit nergens op slaat, maar het heeft echt wel invloed op het zwembad water. Wil je graag een buitendouche hebben dan zou je eens kunnen kijken naar de verschillende soorten solar douches. Dit is een eenvoudige en praktische oplossingen om te douchen voor of na het zwemmen.

Tuin met zwembad: wat mag er niet missen?

Geld besparen net een zonnedouche

Het handige aan een solar douche is dat je hier best wat geld op energie kunt besparen. Het warme water wordt gewoon verwarmt door middel van de zon. Je kunt het water met behulp van de zon verwarmen tot 60 graden. Je kunt als je een douche voor bij het zwembad wilt kopen, kiezen voor een standaard zonnedouche waarbij je de temperatuur zelf kunt aanpassen. Een andere variant is een campingdouche. Deze is klein en draagbaar. Het is dus maar net wat je zelf graag voor in je tuin wilt hebben en wat je zelf handig vindt. Waar campingdouches weinig onderhoud nodig hebben, zullen solar douches wel wat meer onderhoud kunnen gebruiken. Naast Solardouches is het raadzaam om een opblaaszwembad in de tuin te plaatsen op goedkoop kunstgras. Zo ben je er van zeker dat het echte gras niet naar filistijnen gaat.   

Regelmatig verschonen van de watertank

Mocht je toch voor een solar douche gaan, dan zul je hiervoor een watertank moeten installeren. Het is heel belangrijk om het water dat hierin zit wel regelmatig te verschonen. Wanneer het water te lang in de tank blijft zitten en boven een bepaalde temperatuur komt, dan kan hier legionella door ontstaan. Hier kun je zeer ernstig ziek van worden. Het is daarom verstandig om de tank regelmatig te verversen en de douche op deze manier goed schoon te houden. Zo kun je lang gebruik maken van de douche en kun je hier veilig onder. Laat je bij de aankoop ook goed informeren hoe de douche het beste schoongemaakt en gehouden kan worden. 

Beter milieu: voordelen zonnedouche

Een zonnedouche is normaal gesproken gemaakt van aluminium, roestvrij staal en PVC en is gemaakt om geruime tijd mee te gaan. Je kunt al een solar douche vinden voor onder de €100. Het handige aan de solar douche is dat je hiervoor niet meer geld kwijt bent aan energie. Je hoeft enkel het waterverbruik te betalen, de zon doet de rest gratis voor je. Door te kiezen voor solar douches draag je bij aan een beter milieu. Je maakt namelijk gebruik van een duurzame energiebron om je water te verwarmen in plaats van dat je gebruik maakt van grijze energie. Bij zonne-energie is er geen sprake van schadelijke uitstoot en lever je dus een positieve bijdrage aan het milieu.  

De tankgrootte van een buitendouche

De zonnedouches zijn niet heel moeilijk te installeren, als je zelf handig bent, kun je dit gewoon zelf doen. Je kunt kiezen voor een flexibele solar douche of een permanente douche die je standaard laat staan in je tuin. Wanneer je een solar douche aan wilt gaan schaffen, is het wel slim om te kijken naar de watertank voor warm water. Hoe groter deze tank is, hoe langer je van de douche kunt genieten. Dit geldt overigens alleen voor warm water, want koud water is onbeperkt te gebruiken met een zonnedouche. Check dus altijd even hoeveel de tank kan dragen zodat je weet wat perfect is voor bij jou in de tuin.

Standaard tuinslang aansluiting    

De meeste zonnedouches die op de markt te verkrijgen zijn, zijn gewoon aan te sluiten met een standaard tuinslang aansluiting. Zo kun je dus een solar douche op elke waterkraan aansluiten die aan de buitenkant van je huis bevestigd is. Er zijn solar douches die enkel een douchekop hebben, maar je hebt ook zonnedouches die onderaan ook een douchekop hebben om alleen je voeten en onderbenen mee af te spoelen. Dit is ideaal en geeft de douche een extra functie. Het is daarbij ook van belang dat je kijkt hoe hoog de douche precies is. Als je lang bent, is het wel fijn als je onder de zonnedouche past namelijk.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]