Tuinverlichting trends: 7x tuinverlichting trends

Eindelijk, de zomer is begonnen en we kunnen weer lekker buiten in de tuin zitten. Verheug jij je ook zo op die gezellige, lange zomeravonden? Zorg er wel voor dat je je tuin sfeervol maakt. Je wilt natuurlijk niet in het donker zitten ’s avonds. In dit artikel lees je alles over de tuinverlichting trends van 2021, zodat je precies weet hoe je jouw tuin gezellig kunt maken.

Tuinverlichting trends

Tip 1: gebruik led tuinverlichting

Led tuinverlichting mag niet ontbreken in een sfeervolle tuin. Het voordeel van led tuinverlichting is dat deze het hele jaar door te gebruiken is. Dit type verlichting is waterdicht en kan goed tegen stof en vocht. Er is een enorme keuze wat betreft led tuinverlichting. Je hebt hanglampen, lantaarnpalen of spotjes in de grond. De lampen zijn in alle soorten en maten te krijgen. Je vindt er altijd wel een of meerdere die passen in jouw tuin.

Tip 2: creëer warmte met kandelaren

Niks is zo gezellig als kaarsjes. Het probleem is alleen dat deze buiten snel uit zullen gaan door de wind. Om dit te voorkomen, zijn kandelaren de perfecte oplossing. Zet de kaars in de kandelaar, zo hoef je niet bang te zijn dat deze uitgaat en behoud je de gezellige sfeer. Buiten het feit dat kandelaren erg functioneel zijn, zijn deze ook nog eens mooi. Er zijn veel verschillende soorten kandelaren verkrijgbaar, in verschillende groottes en kleuren. Bovendien kun je ervoor kiezen om de kandelaren op tafel te zetten, maar heb je bij veel kandelaren ook de mogelijkheid om deze op te hangen. Tip: er zijn ook kandelaren met bepaalde patronen, waardoor het licht op een unieke manier valt en er een warme sfeer ontstaat.

Tip 3: bespaar ruimte met wandlampen

Wandlampen zijn ideaal als je een kleine tuin niet zo groot is. Ze nemen namelijk bijna geen ruimte in beslag. Bovendien krijg je met wandlampen een beetje het idee dat je binnen in de woonkamer zit. Je hebt de klassieke buitenwandlampen met een sierlijke afwerking, die lijken op een lantaarnpaal, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een wat modernere wandlamp voor in de tuin, die wat strakker is. Deze lampen zijn in verschillende, moderne kleuren te krijgen. 

Tip 4: ga voor grijze tuinlampen

Grijze tuinlampen zijn dé trend van 2021. Grijs is namelijk een neutrale kleur die zorgt voor een harmonieuze look. Deze kleur lampen past vrijwel in iedere tuin. Het beste kun je de tuinlampen combineren met pastelkleuren of wittinten. Pas het model van de lamp aan de stijl van je tuin aan. Heb je een landelijke tuin, bijvoorbeeld? Kies dan voor een rustieke lamp. Bij een moderne tuin past juist weer een wat strakkere lamp. Zorg er in ieder geval voor dat je niet allemaal stijlen door elkaar gaat gebruiken. Houd je tuin één geheel.

Tip 5: kies voor kleine lampen

Buiten is het natuurlijk niet mogelijk om een grote plafondlamp op te hangen. Bovendien is de ruimte er vaak beperkt en wil je geen grote staande lampen, bijvoorbeeld. Tegenwoordig zijn kleine lampen helemaal in. Liever veel kleine lampen dan één grootte, is het motto. Gelukkig is er volop keus uit kleine lampen. Zo heb je leuke kleine lampjes of kandelaars die je op tafel kunt zetten of kun je spotjes in de grond plaatsen. Ook aan de muur komen kleine lampen goed tot hun recht. Plaats er een paar bij elkaar, of plaats om de paar meter juist een lamp. Zo wordt je tuin overal goed verlicht.

Tip 6: maak een feestje met party lights

Wil je je tuin écht gezellig maken? Dan zijn party lights de oplossing. Zo heb je lichtsnoeren die vol hangen met gekleurde lampjes, maar ook papieren bollen of plastic lantaarns. Het voordeel van deze party lights is dat je overal in de tuin kunt genieten van het licht, zelfs in het midden van de tuin, waar je normaal gesproken niet zo snel een lamp zult plaatsen. De party lights dienen tevens als decoratie. Ook overdag, wanneer de lampen uitstaan. Bovendien kun je deze lampen ook alleen voor een speciale gelegenheid als een barbecue gebruiken, aangezien ze eenvoudig op te hangen en ook weer te verwijderen zijn. 

Tip 7: bespaar ruimte met spotjes in de grond

Spotjes in de grond worden steeds populairder. Dat is ook niet zo gek. Deze spotjes nemen nauwelijks ruimte in beslag, maar je hebt er wel veel profijt van. Dankzij de spotjes kun je je tuin namelijk overal verlichten, zelfs het midden van de tuin. Uit de spotjes kan een enorme hoeveelheid licht komen. Je kunt ook kiezen voor spotjes vlak voor een muur, die het licht als het ware naar boven laten stromen. Je krijt hierdoor een mooie vorm van licht op de muur. Bovendien kun je de spotjes aan de rand van een pad zetten of deze in een zwembad plaatsen.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]