Van binnen zien: de mooiste kastelen van Nederland

Ons land heeft heel veel mooie oude historische gebouwen die je kunt bewonderen en kastelen zijn hier geen uitzondering op. Deze kastelen zijn vaak in de Middeleeuwen gebouwd en hebben de test der tijds doorstaan. Er zijn ook een aantal kastelen waar nog steeds mensen in wonen. Google maar eens kasteel te koop en je komt al snel de mooiste kastelen van Nederland tegen. De prijzen voor kastelen variëren tussen de 1 miljoen en 5 miljoen euro. Je zult dus wel een aardig bedrag neer moeten leggen wil je je een echte prins of prinses, koning of koningin wanen. Heb je het geld niet om er 1 te kopen, dan kun je ze in ieder geval van binnen bekijken.

Van binnen zien: de mooiste kastelen van Nederland

Duin & Kruidberg, Radboud en Muiderslot

Een van de mooiste kastelen van ons land is toch wel het Landgoed Duin & Kruidberg in Noord-Holland. Dit is een kasteel wat omgetoverd is tot een hotel met restaurant en spa. Je kunt hier dus gewoon heerlijk overnachten en genieten wat de omgeving allemaal te bieden heeft. Ook het Kasteel Radboud is een geweldig mooi kasteel. Deze is niet heel groot, maar wel ontzettend gezellig. Daarbij heb je een heel mooi uitzicht over het Ijsselmeer als je hier een lekkere lunch of een lekker diner nuttigt. Misschien is het meest bekende historische kasteel van ons land wel Kasteel Muiderslot. Hier woonde ooit de ridder en graaf Floris. Het kasteel is voorzien van prachtige torens, een echte klassieke ophaalbrug en hele mooie grachten die als beveiliging dienden.

Oud-Poelgeest, Duivenvoorde en Keukenhof

In Zuid-Holland behoort Kasteel Oud-Poelgeest tot 1 van de mooiste kastelen. Dit is een kasteel wat gebouwd is in een haast sprookjesachtige omgeving. Voor iedereen die een sprookjeshuwelijk wil beleven is dit de locatie pur sang. Daarnaast kun je hier ook gewoon overnachten en je even in de Middeleeuwen wanen. Wil je graag genieten van het prachtige groen dat ons land te bieden heeft en daarnaast een romantische wandeling maken langs een prachtige vijver? Ga dan eens naar Kasteel Duivenvoorde. Deze is groot en is heerlijk om een dagje rond te snuffelen. Wanneer je in het bloemenseizoen naar de Keukenhof gaat, ga dan ook even bij het gelijknamige kasteel langs.   

Hattem en Geulle

Ook Limburg telt een aantal hele mooie kastelen. Zo is er het Kasteel Hattem te vinden. Dit kasteel is ook behoorlijk populair voor bruiloften en is het allerkleinste kasteel wat er in Nederland te vinden is. Toch heeft het genoeg ruimte om te overnachten, te trouwen, te dineren en te borrelen. Wil je een echt klassiek Nederlands kasteel van binnen bekijken, dan is Kasteel Geulle iets wat je gezien moet hebben. Het is een laag en breed kasteel dat helemaal wit is met zwarte details. Je denkt misschien dat het een modern kasteel is, maar daadwerkelijk komt dit kasteel uit de 17e eeuw. Ook hier kun je overnachten en dineren en zo dit prachtige kasteel van binnen bekijken.

De Wiersse en Matanze

Ook in Gelderland zijn mooie kastelen te vinden. Landgoed de Wiersse is een prachtig mooi kasteel, maar is nog veel meer. Er ligt een mooie gracht omheen en alles om het kasteel is groen. Er zijn prachtige bloementuinen en aangelegde paden waar je romantische wandelingen kunt maken. Hoewel Landgoed Matanze geen slot of kasteel is, doet deze wel aan als een echt kasteel. De gebouwen zijn in een klassieke stijl gebouwd en prachtig in de originele staat gerenoveerd. Het mooie aan Landgoed Matanze is dat je er kunt overnachten in het B&B en kun je je voor even wanen als een lid van de koninklijke familie. 

Kastelen in Nederland bezoeken 

Wil je de mooiste kastelen van Nederland van binnen bekijken, ga dan vooral naar de genoemde kastelen. Dit is echt een stukje Nederlandse historie waar je perfect kunt zien hoe er vroeger geleefd werd. Ga dus vooral naar deze kastelen toe en laat je verbazen door de grootheid en de pracht van alles wat er in Nederland te vinden is. Veelal worden deze kastelen gerestaureerd en gebruikt als museum. Tevens kun je in veel van de kastelen in Nederland overnachten en dineren. Dit is echt de moeite waard.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]