Veranda trends 2022: alle soorten veranda’s 2022

Met de zomer van 2022 voor de deur hebben wij de belangrijkste veranda trends van 2022 voor je verzameld. In dit artikel vind je alle soorten veranda’s die wij de moeite waard vonden om te delen. We helpen je met de veranda zelf, maar ook met de inrichting van de veranda en waar je op moet letten. Tot slot wat mogelijkheden om zelf meer veranda inspiratie op te doen. Zo kom je voorbereid voor de dag. Bovendien zorg je ervoor dat je heerlijk buiten kunt zitten, als het warm is, maar ook wanneer het minder weer is. Hoe groot jij de veranda maakt bepaal je zelf, misschien wel aan de hand van onze vijf trends.

Vrijstaande veranda

Veranda trend 1: veranda met meerdere functies

Vroeger was een veranda misschien alleen om ‘s avonds lekker te zitten met vrienden. Het is tegenwoordig veel meer: je kunt er nog steeds lekker borrelen met vrienden, maar vaker ook staat er een TV, kun je er rustig buiten (thuis) werken aan een tuintafel of kun je er zelfs koken. Steeds vaker wordt om die reden gekozen voor een aanbouwveranda. Hierbij is er een beperkte overgang van binnen naar buiten, bijvoorbeeld door een schuifpui of zelfs een vouwwand over de volledige breedte van de woning. Wanneer de veranda over loopt vanuit de woning zorg je ervoor dat de woning een ruimer gevoel geeft, net alsof je de woning meer oppervlakte heeft door de extra overkapte buitenruimte.

Veranda trend 2: binnen en buiten zijn één

De corona pandemie zorgde ervoor dat we meer binnen zaten dan ooit. Dat zorgt bij veel mensen voor het gevoel om buiten naar binnen te halen. Je ziet daardoor dat vaker gekozen wordt voor een veranda pui met zoveel mogelijk glas. Zo krijg je een echt buiten gevoel. Binnen de veranda wordt dan weer vaker gekozen voor natuurlijke materialen, maar ook veel grote planten. Ook een muur, volledig bedenkt met planten doet het goed. Houd er wel rekening mee dat het warm kan worden in een veranda, maar ‘s winters waarschijnlijk meer richting de buitentemperatuur gaat. Dat betekent dat je makkelijke planten moet kiezen die weinig moeite hebben met dit temperatuurverschil.

Veranda trend 3: duurzame keuzes

Ook bij de bouw van veranda’s is het steeds belangrijker om duurzame keuzes te maken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld te kiezen voor gerecycled hout of gerecyclede andere materialen. Zo geef je die een nieuw leven in een nieuwe vorm. Andere manieren om jouw veranda duurzaam te maken zijn bijvoorbeeld door het dak van de veranda te gebruiken om zonnepanelen op te leggen. Houd hier vooraf bij de constructie wel altijd rekening mee. Je wil immers niet dat je veranda niet stevig genoeg is.

Veranda trend 4: de kleuren uit de natuur

Eigenlijk sluit deze vierde trend naadloos aan op de vorige drie trends. Om deze trends maximaal vorm te geven wordt vaak gekozen voor kleuren uit de natuur. Denk dan aan de aardetinten of groentinten. Het is bekend dat deze kleuren zorgen voor rust. Dat zorgt ervoor dat jij in jouw veranda even heerlijk kunt uitrusten na een lange dag werken. Kies je voor een veranda die vast zit aan jouw woning, kies dan voor kleuren die passen bij de kleuren die je binnen gebruikt. Je versterkt zo het gevoel dat binnen en buiten dezelfde ruimte zijn.

Veranda trend 5: heerlijk buiten leven

De veranda wordt steeds meer een plek om buiten te leven. Deze ruimte buiten wordt dan voorzien van een bankstel en salontafels, maar ook van buitenkeukens, servies, een kachel en buitenverlichting. Alles om maar en zo groot mogelijk deel van het jaar buiten door te kunnen brengen. Wij snappen het wel, je investeert immers niet in een mooie veranda om hier maar een paar dagen per jaar van te kunnen genieten.

Bovenop de trends meer inspiratie opdoen?

Je bent misschien geïnspireerd door deze veranda trends, maar vast bovenal benieuwd naar hoe deze trends er in het echt uit zien. Voor meer veranda inspiratie opdoen kun je online zoeken op bijvoorbeeld Pinterest. Op basis van de vele foto’s maak je eenvoudig een volledig moodboard. Ook tijdschriften voor buiten zijn vaak de moeite waard. Liever in de winkel kijken kan natuurlijk ook. Zo zie je niet alleen de aankleding, maar juist ook de echte vormen en soorten veranda’s. De Apeldoornse Tuinhuis Specialist in Zutphen, online ook wel bekend als Blokhutwinkel.nl is een van de winkels waar je goed naartoe kunt. Naast volop inspiratie helpt ook het advies om uiteindelijk een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]