Verbouwen: benodigdheden voor een verbouwing

Als je gaat verbouwen dan is dat vaak redelijk ingrijpend. Zeker als er ook gesloopt gaat worden moet je goed nadenken over zaken die je nodig hebt. Ook een goede planning is erg belangrijk. Je wilt immers niet te lang in de rommel zitten, dus is het zaak om werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Als je vaklieden wilt inhuren voor de klus moet je er rekening mee houden dat zij vaak een volle agenda hebben en dus in de meeste gevallen niet op korte termijn beschikbaar zijn.

Verbouwen benodigdheden

Laat je plannen uitwerken

Als je bijvoorbeeld een aanbouw aan je huis wilt, dan kan een aannemer natuurlijk niet zomaar gaan breken. Er moet een duidelijk plan liggen. De eerste stap is daarom een architect of bouwkundig tekenaar inschakelen. Die kan op papier zetten hoe de verbouwing eruit moet komen te zien. Deze tekening heb je nodig als je op zoek gaat naar een aannemer en vaak ook als je voor de financiering van de verbouwing een lening wilt afsluiten. 

Welke materialen worden gebruikt?

Verbouwen kan met verschillende materialen. Wordt het een extra schuur van hout of een aanbouw aan de woning van beton of in baksteen. Wat voor dak komt er op het nieuwe gebouw of op de aanbouw. Komen er ramen en deuren in. Moeten ramen open kunnen of niet. Dit zijn allemaal zaken waarover moet worden nagedacht. Deze bepalen ook het kostenplaatje. Pas als je weet wat de verbouwing gaat kosten kun je immers gaan overleggen over de financiering of bekijken of je voldoende spaargeld hebt. 

Wat doe je met het bouwafval?

Het afvoeren van bouwafval moet je niet onderschatten. In vrijwel alle gevallen heb je daar een zogenaamde puincontainer voor nodig. Je kunt een container huren in Hilversum. Deze wordt dan op de afgesproken dag bij je huis neergezet. Als de container vol is of op een afgesproken datum wordt de container weer opgehaald. Je betaalt zowel voor het brengen en halen van de container als voor het afvoeren van de inhoud. Let er op dat er strikte regels gelden voor wat er in de container gegooid mag worden en tot hoever deze mag worden gevuld. 

Wat kost een container huren?

De kosten voor een container huren in Almere of een andere plaats in Nederland hangen af van een aantal factoren. Je kunt een puincontainer huren, een grondcontainer als er gegraven moet worden of een groencontainer bij een grondige renovatie van de tuin. Verder is het voor de kosten van belang hoe lang je de container wilt huren. Je kunt uiteraard altijd afspreken dat je contact opneemt met het verhuurbedrijf zodra de container vol is en gewisseld moet worden of wanneer de container kan worden opgehaald als de verbouwing klaar is. 

Vergunning voor de verbouwing

Houd er rekening mee dat je voor sommige verbouwingen aan je woning een vergunning nodig hebt. Wanneer een vergunning nodig is verschilt per gemeente. Als je geen vergunning aanvraagt terwijl dat wel had gemoeten dan kan de gemeente je sommeren de aangebrachte aanpassingen weer ongedaan te maken. Dat kan dus verstrekkende gevolgen hebben. Informeer je daarom goed voordat de aannemer aan de slag gaat. Als een vergunning nodig is wordt deze gepubliceerd en kunnen omwonenden eventueel bezwaar maken tegen de plannen. 

Tijdelijk andere woonruimte

Bij een zeer ingrijpende verbouwing kan het nodig zijn dat je de woning tijdelijk verlaat. Als het gaat om een huis waar je al woont dan is het dus belangrijk om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een tijdelijk onderkomen. In de zomermaanden kun je bijvoorbeeld overwegen om een vakantiewoning te huren. Sommige parken zijn het hele jaar door geopend. Houd er wel rekening mee als je schoolgaande kinderen hebt, zij natuurlijk wel gewoon dagelijks naar school moeten en de afstand dus niet te groot kan zijn. Als je op je tijdelijke adres wilt kunnen werken en je hebt daarvoor internet nodig is het goed om te informeren of dat beschikbaar is. 

Maak een plan van aanpak

Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet te regelen voor de verbouwing is het handig om een plan van aanpak met tijdspad te maken. Als je duidelijk voor jezelf op papier zet wat je wanneer moet regelen dan vergeet je minder makkelijk essentiële zaken. Zo voorkom je dat er geen container staat op het moment dat de aannemer wil gaan slopen, of dat de elektricien niet beschikbaar is als er kabels moeten worden getrokken zodat de vloer niet kan worden gelegd of de wanden niet kunnen worden afgewerkt. Houd altijd rekening met onvoorziene omstandigheden waardoor de verbouwing vertraging kan oplopen of duurder kan uitpakken dan gepland.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]