Verbouwen of verhuizen? Zo maak je de keuze!

Ga je verbouwen of verhuizen? Het is een vraag waar veel mensen op een zeker ogenblik in hun leven mee worden geconfronteerd. Wanneer je bestaande woning niet langer voldoet aan je verwachtingen lijkt verhuizen de meest voor de hand liggende keuze. Dit gezegd zijnde is het zo dat ook verhuizen gepaard kan gaan met een behoorlijke hoeveelheid aan kosten. Heb jij ook moeite met het maken van de keuze tussen verbouwen of verhuizen? Dan kan de informatie op deze pagina je daar mogelijks bij helpen!

Verhuizen of verbouwen? Zo maak je de keuze!

Wanneer kies je voor verbouwen?

De meeste mensen die ervoor kiezen om te verbouwen doen dat eigenlijk omwille van twee redenen. In eerste instantie kan men gehecht zijn aan de woning in kwestie, bijvoorbeeld omdat het de ouderlijke woonst betreft. Daarnaast is het echter ook mogelijk dat men gehecht is aan de buurt, bijvoorbeeld omdat alle vrienden daar ook in woonachtig zijn. Verbouwen ligt in deze gevallen inderdaad het meest voor de hand. Een extra voordeel van het verbouwen van je woning is bovendien terug te vinden in het feit dat mogelijke slijtage of achterstallig onderhoud ook meteen kan worden aangepakt. Door het verbouwen van een huis wordt ook altijd een financiële meerwaarde gecreëerd. Bij een mogelijke latere verkoop van het pand zal de verkoopprijs namelijk hoger komen te liggen. Dit gezegd zijnde is het uiteraard wel zo dat ook de verbouwingswerken een aardige duit kunnen kosten.

Wanneer kies je voor verhuizen?

Verbouwen is een bijzonder stresserende gebeurtenis waar lang niet iedereen op zit te wachten, in tegendeel. Heb je geen hechte band met je huidige woning of de buurt waarin deze is gevestigd? Zie je het bovendien ook niet zitten om gedurende enige tijd in het stof en het vuil te moeten leven? In dat geval is verhuizen de meest aangewezen oplossing. Je kan in dit geval een keuze maken tussen een groot aantal verschillende huizen die te koop staan waar ongetwijfeld ook jouw droomwoning deel van uitmaakt. Door te verhuizen voorkom je de stress van het verbouwen en bovendien kan je doorgaans ook nog eens rekenen op een echt eigentijdse woning die is voorzien van alle modern comfort.

Wat doe je tijdelijk met je spullen?

Of je er nu uiteindelijk voor gaat kiezen om te verbouwen of te verhuizen, in beide gevallen spreekt het voor zich dat je een (tijdelijke) oplossing zal moeten vinden voor het opbergen van je spullen. Het laatste wat je namelijk wil is dat je het de vakmensen die bij je komen werken moeilijk(er) gaat maken doordat er overal spullen rondslingeren. Daarnaast is het zo dat in het bijzonder tijdens verbouwingen spullen ook weleens beschadigd raken of vuil worden. Het huren van een externe opslagruimte in Nederland kan op dat vlak een interessante oplossing betekenen. Op deze manier zullen je spullen geen hinder veroorzaken terwijl ze ook nog eens op een veilige manier kunnen worden gestockeerd. Ondanks het feit dat er in Nederland verschillende aanbieders van opslagruimtes zijn terug te vinden is het zo dat de meeste mensen kiezen voor het alom bekende Shurgard. Dit van oorsprong Amerikaanse bedrijf beschikt over kwalitatieve en betaalbare opslagruimtes op verschillende opslagruimtes in Nederland.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]