Verbouwen: voordelen van een afvalcontainer op de bouw

Is het binnenkort tijd om te gaan verbouwen? In dat geval is het slim om een afvalcontainer te huren. Je zult immers merken dat je tijdens het slopen, maar ook tijdens de opbouw te maken krijgt met veel verschillende afvalsoorten. Je hoeft met een afvalcontainer niet te sorteren, maar kunt eenvoudigweg alles in de afvalcontainer stoppen. Om jou ervan te overtuigen dat een container huren tijdens een verbouwing een must is hier een overzicht van alle voordelen van een afvalcontainer op de bouw.

Verbouwen: voordelen van een afvalcontainer op de bouw

Voordelen afvalcontainer op de bouw

  • Goedkoop: een afvalcontainer is een goedkope keuze om afval kwijt te raken. Je bespaart veel geld doordat je, ongeacht de tijdsbesparing, niet telkens hoeft te storten met onduidelijke kosten. Je bespaart daarnaast brandstof en bovenal heel veel tijd die je ook in de verbouwing van het huis zou kunnen steken.
  • Altijd dichtbij: een afvalcontainer staat altijd in de buurt. Je hoeft geen aanhangers te vullen en naar de stort te rijden, maar al het afval kan direct in de container. Je kunt jezelf focussen op de verbouwing en hebt het afval maar één keer in de hand. De ideale plek voor een afvalcontainer is vaak op de oprit of aan de straat. Zo hoef je hooguit een aantal meter te lopen van de plek van de verbouwing naar de container.
  • Elk type afval: in de meeste afvalcontainers voor een verbouwing kun je eigenlijk ieder soort afval kwijt. Heb je één specifiek soort afval, dan kan de aanbieder jou een specifieke container aanbieden. Bijvoorbeeld voor tuinafval, waarvoor een container goedkoper zal zijn dan een container met gemixt afval van een verbouwing. Er zijn containers voor bouwafval, sloopafval, puin, groenafval, houtafval, grondafval en asbest afval.
  • In vrijwel ieder formaat: hoeveel je ook gaat verbouwen, je kunt het afval kwijt in een afvalcontainer. Er is al een afvalcontainer vanaf 3 m³, maar ook een grotere container is beschikbaar vanaf 10 m³ voor serieuze sloop- en verbouw werkzaamheden. Vaak kun je het formaat het beste in overleg met de aanbieder bepalen. Wanneer je twijfelt is een groter formaat vaak beter dan twee containers.
  • Open en gesloten: voor elke verbouwing is een container die het beste past. Een gesloten container is veiliger en leidt tot minder rommel op de bouwplaats. Echter bieden open afvalcontainers vaak meer ruimte en opties tot stapelen en groter afval zoals bijvoorbeeld kozijnen of deuren.

Vergunning nodig voor een afvalcontainer

Voor het plaatsen van een afvalcontainer op eigen terrein is nooit een vergunning nodig. Je kunt op die manier dus ook op het laatste moment nog beslissen dat een afvalcontainer voor tijdens de verbouwing toch erg handig is. Wanneer de container op de openbare weg geplaatst wordt kan het nodig zijn een vergunning aan te vragen. Informeer hierbij voor de regelgeving in jouw gemeente bij jouw gemeente. Zij kunnen je antwoord geven op alle vragen over de regels rondom formaten, duur van de plaatsing en benodigde vergunning.

Extra tips voor het huren van een container

  • Huur de container in de buurt: een afvalcontainer huren is eigenlijk vrijwel overal gelijk. De grootste kosten zitten hem in de transporteren. Daarbij geldt vrijwel altijd dat hoe dichterbij gehuurd, hoe goedkoper de container zal zijn. Vergelijk gerust meerdere aanbieders om de prijsverschillen te bepalen.
  • Controleer de huurtijd: informeer bij het huren van een container altijd naar de tijd dat de container mag blijven staan. Op die manier weet je welke periode je hebt om de sloopwerkzaamheden of verbouwing uit te voeren.
  • Vraag informatie over de betaling: controleer vooraf de manier waarop betaald moet worden, handig om te weten. Ook is het goed om te informeren naar eventuele toeslagen wanneer er toch verkeerd afval in de container zit of de container te vol is. Je bent op die manier voorbereid op alle eventuele extra kosten van het huren van een container. Mogelijke toeslagen zijn vervuiling, schade aan de container, weekendtoeslagen, annuleringskosten en een te volle container.
  • Tijdig huren van de container: het tijdig huren van een container geeft minder stress tijdens de verbouwing, maar zorgt er ook voor dat je beter in staat bent om prijzen te vergelijken. Zorg dat de container altijd minimaal 1 dag voor de start van de verbouwing wordt geleverd, zo zorg je ervoor dat je tijdig over de container beschikt.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]