Verhuistips: verhuisbedrijf inhuren of zelf verhuizen?

Het regelen en realiseren van een verhuizing kan behoorlijk wat tijd, bloed, zweet en tranen vergen. Je kunt dit zelf doen en zo geld besparen, maar je kunt natuurlijk ook een bedrijf inhuren om alles gewoon voor je te regelen. Er zijn voor beide manieren wel voor- en nadelen op te noemen. Het is dan maar net wat je zelf wilt. Heb je alle tijd en weet je hoe je moet verhuizen, dan kan je je prima zelf redden. Kom je vaak al tijd tekort en heb je geen idee hoe je je hele huisraad naar een nieuwe locatie moet gaan transporteren, dan is een professioneel bedrijf inhuren misschien wel een strak plan.

Verhuistips: verhuisbedrijf inhuren of zelf verhuizen?

Sterke verhuisdozen

Mocht je zelf je hele hebben en houden gaan verhuizen naar je nieuwe adres, dan zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Zo moet je ervoor zorgen dat je alles op de juiste manier inpakt. Je wilt natuurlijk niet dat er wat kapot gaat tijdens de verhuizing. Gebruik goede stevige verhuisdozen om je spullen in te vervoeren. Dit voorkomt dat ze indeuken tijdens het stapelen of de bodem eruit valt tijdens het het dragen ervan. Je kunt zien of een verhuisdoos stevig is aan het karton. Hoe meer golvende lagen een doos heeft, hoe sterker deze is en hoe meer gewicht deze kan dragen. De draagkracht staat ook op de doos aangegeven.

Pak op de juiste manier in

Op het moment dat je moet gaan inpakken, zou je er goed over na moeten denken wat je precies bij elkaar in een doos stopt. De keukenspullen kun je het beste bij de keukenspullen houden en je slaapkamer spullen bij je slaapkamer spullen en zo door natuurlijk. Door op de dozen te schrijven wat erin zit, voorkom je verwarring als je in je nieuwe huis bent. Op deze manier werk je systematisch en behoud je orde. Zorg ook dat je de zwaardere spullen onderin de doos zet en de breekbaardere lichtere spullen bovenin legt. Zo voorkom je dat er wat kapot gaat. Maak ook gebruik van opvulmateriaal als je breekbare spullen wilt vervoeren met verhuisdozen. 

Ga goed voorbereid aan de slag

Wanneer je je meubels wilt gaan verhuizen, bekijk dan goed via waar je deze uit je huis krijgt. Zo kan het zijn dat je een traplift nodig bent om bepaalde meubels mee te kunnen nemen. Door de deur of deuren op te meten en ook het eventuele trapgat of de lift op te meten weet je hoe je de meubels moet gaan verhuizen. Dit zijn wel belangrijke dingen om over na te denken. Dit voorkomt namelijk stress op de verhuisdag en helpt je om de meubels heel te houden. Als je weet hoe je je meubels moet verhuizen, zul je ook minder schade aanbrengen aan de meubelstukken.

Huur een bedrijf in    

Je kunt je natuurlijk ook gewoon laten ontzorgen. Mocht je in de buurt van Hoorn wonen en je hebt een verhuisbedrijf nodig, kun je zo googlen op verhuisbedrijf Hoorn. Zo kom je al snel een firma tegen die daar in de buurt gevestigd is. Door een firma te kiezen die dichtbij zit, scheelt je dit weer in de kilometerkosten. Het is daarnaast ook goed om het bedrijf goed te checken. Het is namelijk wel zo fijn dat je met een betrouwbaar bedrijf te maken heb als je je hele hebben en houden wilt verhuizen.

Verschillende kosten en verzekering

De kosten bij een verhuisfirma kunnen nogal verschillen. Dit heeft natuurlijk te maken met hoe ver je nieuwe adres van je oude adres is. Je betaalt natuurlijk ook voor de kilometers die gereden worden. Daarnaast is de grootte van en de hoeveelheid meubels van belang. Als je meubels te groot zijn voor de verhuiswagen en er een grotere moet komen, kost je dit extra geld. Het voordeel van een verhuisfirma is wel dat ze goed verzekerd zijn. Als er wat kapot gaat of beschadigt raakt tijdens de reis, zal dit door het bedrijf vergoed worden. Hier hoef je dan zelf geen verzekering voor af te sluiten. Lees wel de voorwaarden voor je met een bedrijf in zee gaat.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]