Verhuistips: zo bescherm je meubels tegen beschadigingen

Het verhuizen van je huisraad kan een behoorlijke opgave zijn en vooral om alles in goede staat op het nieuwe adres te krijgen. Meubels passen natuurlijk niet in verhuisdozen en zijn vaak van materialen gemaakt die relatief makkelijk beschadigen. Zodra je weet dat je gaat verhuizen zijn er een aantal dingen die je moet doen om beschadigingen te voorkomen. Door dit goed voor te bereiden, voorkom je dat je op de verhuisdag in de stress schiet en zomaar lukraak dingen gaat doen. Vaak is een verhuizing met een plan een goed geordende verhuizing waar minder beschadigingen optreden. Helemaal tegengaan kun je het niet, maar er zijn wel bepaalde dingen die je kunt toepassen om grote schade te voorkomen.

Verhuistips: zo bescherm je meubels tegen beschadigingen

Meten is weten

Als eerste zou je je meubels voor je gaat verhuizen al eens op moeten meten. Zo weet je per direct al hoe groot je auto of bus moet zijn waar je de meubels mee wilt verhuizen. Wanneer je alle meubels in een te kleine ruimte moet proppen, is de kans op beschadigingen erg groot. Bekijk daarnaast ook of je meubels door het trapgat of de lift passen. Mocht dit niet het geval zijn, ga dan ook niet proberen of het wel lukt, want geheid beschadig je je meubels ermee. Het kan dus zijn dat je een verhuislift moet huren. Kijk daarvoor of je ramen groot genoeg zijn om de meubels doorheen te doen. Wanneer je meubels te groot zijn, is de enige oplossing demonteren.

Goed verpakkingsmateriaal

Om de schade aan je meubels zo minimaal mogelijk te houden, is het een goed idee om naar goed verpakkingsmateriaal te gaan. Je zou bijvoorbeeld een paar rollen met bubbeltjes plastic kunnen kopen. Door je meubels hierin te wikkelen, bescherm je deze tijdens het verhuizen op een zeer eenvoudige manier. Het is daarbij wel belangrijk dat je er twee of drie lagen van omheen doet. Een andere manier van beschermen is door verhuisdekens te gebruiken. Ook deze wikkel je om je meubels. Het grootste pluspunt van dekens is dat je deze kunt hergebruiken waar dat bij plastic niet het geval is.

Voorkom beschadigingen door de vloer

Naast dat je de meubels in de dekens kunt wikkelen ter bescherming, hebben deze ook de functie om de meubels stof- en vuilvrij te houden. Als je een verhuiswagen huurt, zijn deze over het algemeen genomen niet altijd even schoon. De dekens voorkomen dat het vuil op je meubels terecht komt. Als de vloeren ook niet bepaald schoon zijn, dan zou je nog kunnen overwegen om karton op de vloer te leggen. Zo komt het vuil van de vloer in ieder geval niet terecht op je mooie meubels. Ook schuimrubber is te gebruiken om je meubels van de vloeren af te houden. Het is maar net waar je zelf het makkelijkste aan kunt komen.

Zet meubels vast    

Wanneer je de verhuiswagen of de bus waarmee je je meubels gaat vervoeren inpakt, is het verstandig dit volgens een plan te doen. Zorg bijvoorbeeld dat je meubels niet kunnen schuiven en goed vastgezet zijn. Als je dan door de bocht gaat, schuiven de meubels in ieder geval niet door de wagen heen en voorkom je dat deze beschadigen door het glijden. Door de meubels goed vast te zetten, voorkom je ook dat meubels om kunnen vallen en op elkaar kunnen vallen. Dit is ook een manier om schade aan je meubels te voorkomen tijdens het verhuizen.

Een verhuisbedrijf

Aangezien het verhuizen van meubels redelijk wat tijd in beslag neemt en je hier zelf misschien niet echt veel ervaring mee hebt, zou je het ook uit handen kunnen geven. Door een verhuisbedrijf je meubels te laten verhuizen, kun je erop rekenen dat dit goed gebeurt. Ze weten namelijk precies hoe ze meubels moeten vervoeren zodat deze niet beschadigd raken. Het voordeel van een verhuisbedrijf is ook dat deze vaak verzekerd zijn tegen schade aan meubels en mocht er dan iets kapot gaan, kun je het verhalen op de verzekering. Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Hoe hoog het bedrag is, hangt af van de afstand en de grootte van de meubels.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]