Verhuizen: de ideale verhuisdozen voldoen hieraan

Bij heel veel verhuizingen sneuvelen er onderweg heel veel spullen. Heel vaak zijn slechte verhuisdozen hier de reden van. Ze zeggen wel eens dat scherven 7 jaar geluk geven, maar liever wil je dit natuurlijk voorkomen tijdens het verhuizen. Het is meestal zo dat net je favoriete glazen of kommen het moeten verduren tijdens de verhuizing. Meestal zijn deze scherven dan ook wel omdat de verhuisdozen niet stevig genoeg zijn. Zo valt bijvoorbeeld de bodem eruit omdat ze het gewicht niet aankunnen. Zorg dus dat je tijdens het verhuizen altijd stevige dozen gebruikt, zo voorkom je dat er wat kapot gaat en komt alles heelhuids aan op het adres van bestemming.

Verhuizen: de ideale verhuisdozen voldoen hieraan

Stevige verhuisdozen houden je spullen heel

Een goede verhuisdoos is dus een stevige verhuisdoos. Het is niet alleen belangrijk dat deze van goed materiaal zijn zodat de bodem er niet uitvalt, maar er is nog een reden. Als je namelijk gaat stapelen, is het belangrijk dat de dozen niet gaan deuken of begeven als je er meerdere op elkaar plaatst. De vraag is dan natuurlijk, hoe weet je dat het karton van de doos stevig is? De sterkte van het karton wordt bepaald door de golvende laag tussen het karton. Als er namelijk meerdere golvende lagen op elkaar liggen, kan het karton heel veel gewicht aan en dat is natuurlijk wat je wilt.

Sterke dozen hebben dubbelgolf karton

Per doos kan het ook verschillen hoe deze gevouwen moet worden. Sommige dozen zijn best een puzzel en dit is voor een verhuisdoos vaak een positief iets. Meestal heb je zo een extra manier om de bodem te verstevigen en hoef je je geen zorgen te maken dat de bodem eruit gaat vallen. Dit is naast het dubbelgolf karton belangrijk om op te letten als je verhuisdozen aan gaat schaffen. Zo vergroot je het draagvermogen van de doos en hoef je niet bang te zijn dat er wat kapot gaat tijdens je verhuizing.

Stevige handvatten zijn belangrijk

Wat ook van belang is te checken hoe stevig de handvatten zijn. Heel vaak vormen deze namelijk ook een probleem bij het verplaatsen van de dozen. Nadat de dozen een aantal keer gebruikt zijn, gaan deze al gauw scheuren en heb je er eigenlijk niets meer aan. Kijk ook op de doos wat het draagvermogen is. Dit kan verschillen per doos en kan 12, 30 of bijvoorbeeld 50 kilo zijn. Het is mogelijk dat twee dozen van verschillende merken en afmetingen een ander draagvermogen hebben. Door te checken welke doos wat kan verdragen, weet je wat je er precies in kunt pakken.

Verpakkingsmateriaal gebruiken

Zorg dat je tijdens het verhuizen je verhuisdozen niet te zwaar inpakt en ook strategisch inpakt. Een zware doos is niet te tillen, maar een half lege doos is weer zonde om niet helemaal te vullen. Als je veel breekbare spullen moet vervoeren, kan het een slim idee zijn om verpakkingsmaterialen aan te schaffen. Hiermee geef je breekbare spullen net dat kleine beetje extra bescherming tijdens de reis. Je kunt online zoeken naar dit materiaal, maar de meeste bouwmarkten hebben het ook wel in de schappen liggen. Denk hierbij aan opvulchips of folie om spullen in in te wikkelen, maar ook noppenfolie is uitermate geschikt als opvulmateriaal. Opvulmateriaal zorgt er ook voor dat alle spullen op de plek blijven en niet binnenin de doos gaan schuiven.

Verdeel het gewicht goed    

 Als je gaat verhuizen, zorg er dan voor dat je spullen die bij elkaar horen bij elkaar in een doos stopt. Daarnaast is het ook slim om dan direct op de doos te schrijven wat er allemaal inzit en waar deze moet staan. Spullen van de keuken horen natuurlijk in de keuken en niet in de slaapkamer. Zorg ook dat je het gewicht gelijkmatig verdeeld. Zo voorkom je dat breekbare spullen kapot gaan door het gewicht van andere spullen. Vul de dozen tot onder het handvat. Je kunt anders namelijk de handvaten niet meer gebruiken. Vertrouw je een doos niet meer helemaal? Gooi deze dan weg, of verstevig deze met extra sterk tape. Dit geeft je meer garantie dat je spullen heel blijven.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]