Welke zaken komen er momenteel kijken bij een verhuizing?

In 2020 zijn de prijzen voor huizen weer gestegen tot recordhoogte, er is ook een groot tekort aan huurwoningen. Ondanks de Corona crisis blijven mensen zoeken naar een nieuw huis of appartement waardoor er nog veel verhuisd wordt. Gelukkig mogen verhuisbedrijven nog wel blijven werken, zolang zij zich houden aan de richtlijnen zoals het RIVM deze bepaald heeft. Wil jij een goedkoop verhuisbedrijf inschakelen, zoek je een verhuisbedrijf in Almere op de korte termijn? Dan zijn dit zaken waar je in 2021 rekening mee moet houden.

Verhuizen

Weg met gezelligheid

Verhuizen is voor veel mensen een sociale activiteit. Samen met vrienden en familie opruimen, de boel in orde brengen en overhuizen. Naast de regels vanuit de regering wil je natuurlijk zelf niet dat jouw verhuizing een ‘spreader event’ wordt. Jammer, maar er komt vast wel een andere verhuizing waar jij misschien te hulp kunt schieten in de nabije toekomst. Voor nu is het beter om een goedkoop verhuisbedrijf in te schakelen, je hebt al genoeg aan je hoofd in deze periode.

Minder mensen over de vloer

Zelf doen of een verhuisbedrijf in Almere inschakelen; er komen bij verhuizen in 2021 minder mensen over de vloer. De bewoners zullen de meeste werkzaamheden verrichten, alleen voor het zware of specialistische werk schakel je externe krachten in. Denk aan zwaar meubilair tillen, de elektra in orde brengen of een hijskraan bedienen vanuit de woning. Verhuizers komen momenteel ook met minder mensen aan huis om drukte en risico’s te voorkomen.

Draaideur strategie

Naast een kleinere bezetting zul je ook afspraken anders plannen. Dus niet iedereen tegelijk en de schouders eronder, maar per karwei 1 of 2 personen die het klusje klaren. Dat lijkt meer tijd in beslag te nemen maar dit valt met een goede planning eigenlijk reuze mee. Meer mensen betekent vaak ook meer ‘downtime’, door werkzaamheden te begrenzen kun je heel gestructureerd taken afwerken.

Werken op afstand

Afspraken maken doe je via mail, chat of telefoon. Klussen in huis kun je vaak goed verdelen per ruimte. Als je gebruik wilt maken van een goedkoop verhuisbedrijf in Almere die bijvoorbeeld vanuit de slaapkamer een bed uit het raam moeten takelen, dan kan het gezin in de woonkamer de boel in orde brengen. Zo loop je elkaar niet voor de voeten, wat naast besmetting ook nog andere ongemakken en zelfs ongelukken kan voorkomen. Iedereen heeft z’n eigen werkplek.

Zaken vooraf regelen

Je bent al een tijdje bezig om alles in orde te brengen in huis of op de nieuwe locatie, je kunt ook met andere mensen en aannemers afspraken maken. Spreek bijvoorbeeld af wanneer mensen je komen helpen, plan bezorgafspraken in met leveranciers van nieuwe apparatuur en stem met het verhuisbedrijf in Almere af hoe ze te werk gaan. Vooraf betalen wordt ook geadviseerd, zolang je in zee gaat met betrouwbare bedrijven is dit alleen maar makkelijk voor jou als klant. Klaar is klaar, zo kun je weer een onderwerp van jouw checklist schrappen.

Werk hygiënisch

Naast standaard richtlijnen vanuit de RIVM zijn er voor verschillende sectoren aanvullende regels opgesteld. Zo zal een verhuizer geen gebruik maken van jouw toilet in de Corona periode, bezorgers zullen bij voorkeur niet verder gaan dan de drempel. Bij grotere apparatuur moeten bewoners zorgen voor veilige toegang tot het pand. Tijdens het verhuizen is het verstandig om te zorgen voor stromend water, zeep, desinfectiemiddelen en wegwerp tissuepapier of wegwerp bekertjes. Maak zoveel mogelijk gebruik van eigen materialen.

Verhuizen in 2021

Hoewel de charme van verhuizen in 2021 een beetje weg is, zijn lang niet alle maatregelen zo ingrijpend als ze lijken. Zeker niet als je samenwerkt met ervaren verhuizers die je zoveel mogelijk zullen ontzorgen. Veilig en hygiënisch werken is altijd verstandig, nu zul je er wat extra op moeten letten. Als je daar nog vragen over hebt neem dan contact op met het verhuisbedrijf in Almere.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]