Verhuizen van grote meubels: zo pak je dat aan

Op het moment dat je moet verhuizen, zul je natuurlijk ook je grote meubels mee willen nemen. Aangezien dit nog best wat voeten in aarde heeft, is het belangrijk dit op een geordende manier te doen en dat dit ook veilig gebeurd. Het is namelijk wel de bedoeling dat zowel je spullen als jij zelf heelhuids in het nieuwe huis terecht komen. Het allerbelangrijkste van het verhuizen is dat je alles goed en veilig inpakt. Hiervoor moet je een goede planning maken en een hele hoop op orde maken. Je moet ook niet vergeten dat verhuizen fysiek veel inspanning kost.

Verhuizen van grote meubels: zo pak je dat aan

Pak alles correct in: voorbereiding

Voor het verhuizen moet je naast genoeg dozen ook verhuisdozen regelen die van stevig materiaal gemaakt zijn. Als je dozen gebruikt die niet stevig zijn, loop je het risico dat de bodem eruit valt tijdens het verplaatsen en wat er in de doos zit kapot gaat. Het is daarnaast van belang dat je het allemaal op de juiste manier inpakt. Zorg ervoor dat je grote meubels bijvoorbeeld goed vastgemaakt zijn zodat deze niet tegen verhuisdozen aanschuiven en er wat sneuvelt tijdens de reis. Ook kunnen zware meubels wanneer deze los in de wagen staan, problemen veroorzaken tijdens het rijden. Zorg dus altijd dat alles goed bevestigd is voordat je op pad gaat.

Fysiek zwaar: verhuislift huren

Als je graag je grote meubels wilt verhuizen, dan moet je er goed over nadenken dat dit fysiek zwaar gaat zijn. Dit zijn meestal geen lichtgewicht meubels die je eenvoudig in je eentje kunt verplaatsen. Zorg er dus voor dat je genoeg mankracht hebt om alles op een veilige en goede manier uit huis te kunnen tillen. Moet je een trap af of op met je meubels en heb je geen lift waar de grote meubels inpassen? Probeer dan een verhuislift te huren. Meestal betaal je voor zo’n lift rond de €100 per dag en het kan je enorm veel werk uit handen nemen tijdens de verhuizing.

Lastig verhuizen: grote meubels verhuizen

Het lastige aan grote meubels verhuizen is dat deze vaak een niet gangbare vorm hebben, vaak erg zwaar zijn en je het hierdoor gewoon niet alleen kunt.  Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je verhuizing te laten uitvoeren door een professioneel bedrijf. Op deze manier heb je zelf niet alle rompslomp en kun jij je gewoon met het nieuwe huis en andere zaken bezig houden. Een verhuisbedrijf regelt de hele verhuizing en zorgt ervoor dat alles veilig in je nieuwe huis terecht komt. Een groot voordeel van het inhuren van een verhuisfirma is dat je verhuizing meestal ook verzekerd is. Het is wel verstandig dit goed na te kijken alvorens je gaat verhuizen. Zo weet je precies wat er wel en niet gedekt wordt.

Betrouwbaar bedrijf: veiligheid

Mocht je voor een professioneel bedrijf gaan, dan is het wel van belang om een betrouwbaar transportbedrijf te kiezen. Deze weten precies hoe ze veilig je grote meubels en andere spullen in je nieuwe huis krijgen. Zo’n bedrijf moet daarbij ook de veiligheidsinformatiebladen op orde hebben om alles veilig te laten verlopen. Denk er wel aan dat je als je een verhuisfirma in gaat schakelen je dit wel wat geld kan gaan kosten. Het is vaak zo hoe groter de meubels en hoe meer ervan verhuisd moeten worden, hoe duurder dit zal worden. Tevens hangt de prijs voor het verhuizen ook af van het aantal kilometers dat het bedrijf moet maken. Hoe verder weg je nieuwe huis van je oude is, hoe meer je zult moeten betalen.

Transportbedrijf voor verhuizing

Wil je toch wat kosten besparen op je verhuizing, dan is het misschien een goed idee voor een transportbedrijf te kiezen in plaats van een echt verhuisbedrijf. Wanneer je dit doet, zul je wel genoeg mankracht moeten regelen om alles in en uit te laden. Dit zit er bij een verhuisbedrijf namelijk bij inbegrepen en bij een transportbedrijf niet. Het grootste voordeel van het inhuren van een verhuisbedrijf is wel dat je compleet ontzorgd wordt. Je hoeft helemaal nergens over na te denken en je ook niet druk te maken of de verhuizing wel veilig verloopt.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]