Dit zijn de vloerentrends voor 2022

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer dan is er heel veel keuze. Het hangt er natuurlijk van af voor welk vertrek je een vloer zoekt. In een keuken is zeil praktisch omdat daar soms nog wel eens geknoeid wordt met water of eten en drinken. In je slaapkamer wil je misschien wel lekker zachte vloerbedekking. In je woonkamer wil je een mooie inrichting en kies je daarom vaak voor andere materialen. De trends voor 2022 kunnen een inspiratie zijn voor je uiteindelijke keuze.

Vloerentrends 2021

Een mooie houten vloer voor de woonkamer

Een houten vloer in je woonkamer geeft de woonkamer sfeer en stijl. Daar komt bij dat zo’n vloer vele jaren meegaat en relatief weinig onderhoud nodig heeft. Hout is in tientallen kleuren te krijgen. Je kunt kiezen voor een vloer van echt hout of van laminaat of laminaatparket. Dit heeft uiteraard ook te maken met het budget dat je beschikbaar hebt. Een vloer van massief hout is uiteraard duurder dan een laminaatvloer. Maar in beide vind je veel nuances. Een vloer van hout geeft het interieur warmte en je kunt er verschillende woonstijlen qua meubels prima mee combineren. 

Een houten vloer in combinatie met vloerverwarming

Als je vloerverwarming wilt laten aanleggen dan kun je dat prima combineren met verschillende houten vloeren. Je kunt ook een houten vloer vandaag de dag prima online bestellen. Als je toch liever de vloer eerst ‘in het echt’ ziet kun je je op het internet alvast oriënteren zodat je al een idee hebt van wat je wilt als je een winkel bezoekt. Je kunt online gemakkelijk kleuren vergelijken en beoordelen of ze goed bij de rest van de inrichting passen. 

Kies voor een gietvloer als je van strak en modern houdt

Als je op zoek bent naar een duurzame vloer dan is een gietvloer een prima keuze. Deze kun je eventueel zelf leggen, maar je kunt het uiteraard ook laten doen als u niet zo handig bent. Het voordeel bij het leggen van een gietvloer is dat de ondervloer niet vooraf hoeft te worden geëgaliseerd, iets wat bij andere harde vloeren zoals hout, laminaat of plavuizen, uiteraard wel aan de orde is. Er zijn verschillende materialen voor een gietvloer. Je kunt kiezen voor een betonlook maar ook andere kleuren en patronen zijn leverbaar. Een gietvloer is onderhoudsarm en zeer gemakkelijk schoon te maken. Een vochtige doek is voldoende om zo ongeveer alles wat op de vloer valt op te ruimen.

Gietvloeren zijn multifunctioneel inzetbaar

Het grote voordeel van gietvloeren is dat ze op veel plaatsen toepasbaar zijn. Een gietvloer past prima in een woonkamer of studeerkamer in je huis. Maar je kunt gietvloeren ook heel goed toepassen voor een bedrijfsruimte of een winkel. Ook voor een praktijkruimte, zoals voor een arts, schoonheidsspecialist of fysiotherapeut is een gietvloer een prima keuze. Deze vloeren zijn prima bestand tegen morsen van vloeistoffen en zeer gemakkelijk te reinigen. Je kunt de vloer afwerken met een beschermende laag zodat er geen kans is dat vloeistof in de vloer trekt als je niet direct de gelegenheid hebt om iets dat is gemorst op te ruimen. 

Wat kost een moderne vloer?

Over het algemeen betaal je voor houten vloeren of gietvloeren meer dan wanneer je voor tapijt op de vloer kiest. Maar bedenk daarbij wel dat tapijt veel minder lang meegaat. Vloerbedekking moet in de meeste gevallen na gemiddeld 5 jaar worden vervangen. Vlekken zijn vaak lastig te verwijderen en slijtplekken zijn al snel zichtbaar. Bij een vloer van hout of een gietvloer is dat probleem nauwelijks aan de orde. Een houten vloer wordt meestal afgewerkt met een lak- of olielaag om het hout te beschermen. Het advies is om deze laag eens in de paar jaar te verwijderen en vervolgens opnieuw aan te brengen. Als je dat doet dan gaat je vloer vele tientallen jaren mee. 

Zorg voor een goede ondergrond voor je harde vloer

Als je de trend van 2022 wilt volgen en je wilt een mooie houten vloer of een gietvloer, let er dan op dat je een dempende ondervloer aanbrengt. Zeker als je in een etagewoning woont. Je benedenburen kunnen anders last hebben van geluidsoverlast als je met schoenen aan op de vloer loopt. In huishoudelijke reglementen van veel Verenigingen van Eigenaren staat dan ook opgenomen dat een ondertapijt onder een harde vloer moet worden aangebracht. Als je dit niet doet dan kan dit voor problemen zorgen en bestaat de kans dat de vloer eruit moet.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]