Voordelen en nadelen van een boxspring?

Is het tijd voor een nieuw bed? Veel mensen twijfelen dan tussen een ‘normaal’ bed met een lattenbodem of een boxspring. Om jou een eindje op weg te helpen: wat zijn de voordelen en nadelen van een boxspring? In dit artikel vind je een overzicht van de verschillen tussen bedden met een lattenbodem en een boxspring. Ook vind je alle voordelen en nadelen van een boxspring overzichtelijk op een rij. Je hebt zo onderaan dit artikel een helder beeld van de mogelijkheden, verschillen, voordelen en nadelen. Dan is het moment om daadwerkelijk een boxspring uit te gaan kiezen: slaap jij voortaan ook zoals in een luxe hotel?

Voordelen en nadelen van een boxspring?

Verschillen tussen een lattenbodem en boxspring

Een misverstand dat veel mensen hebben is dat een boxspring een compleet bed is. Echter, het is eigenlijk een bedbodem. Net zoals een lattenbodem bij een normaal bed. Doordat deze bedbodem is bekleed krijgt de boxspring direct een luxe uitstraling. Om van deze bedbodem een compleet bed je maken leg je op deze boxspring een matras en eventueel nog een topper. Al deze onderdelen samen maken een boxspringbed. Je kunt dus ook bij een boxspringbed veel keuzes maken uit matrassen, net zoals bij een bed met lattenbodem. Voor boxspringbedden geldt daarom: laat je adviseren door een specialist zodat de boxspring voldoet aan jouw slaapwijze. Zo wordt een boxspring kopen zeker een succes.

Voordelen van een boxspring

Nu de verschillen tussen een bed met lattenbodem en een boxspringbed duidelijker zijn is het tijd om te kijken naar de voordelen van een boxspring. Kortom, alle redenen waarom jij bij jouw volgende nieuwe bed moet gaan voor een boxspring.

  • Een verende boxspring met daarbovenop een kwalitatief matras zorgen voor een optimale ondersteuning. Je zult echt optimaal ligcomfort ervaren.
  • Ook boxspringbedden zijn elektrisch verstelbaar. Ideaal voor TV kijken in bed, een boek lezen of bijvoorbeeld in bed ontbijten.
  • Een boxspringcombinatie is vaak hoger dan een bed met lattenbodem. Dit maakt een fijne instap en uitstap mogelijk. Bovendien zorgt deze hoogte er ook voor dat het bed verschonen gemakkelijker is dan bij een lager bed met lattenbodem.
  • Je kunt een boxspringbed helemaal naar wens samenstellen. Niet alleen qua boxspring, matras en topper, maar ook op qua kleuren, het ontwerp en de verschillende materialen. Zo wordt het een bed dat ook echt volledig past bij jouw interieur: kortom een eye-catcher in de slaapkamer die ook nog eens perfect ligt.
  • Ventilatie en temperatuur worden door een boxspringbed goed gereguleerd. Dit komt doordat een boxspring bestaat uit een open constructie van veren.
  • De levensduur van een boxspringbed is erg goed. In vergelijking met een matras, dat doorgaans zo’n 10 jaar mee gaat, houdt een boxspring met gemak 25 jaar vol.

Nadelen van een boxspring

Naast veel voordelen heeft een boxspringbed ook verschillende nadelen tegenover een bed met lattenbodem. Het is goed om ook deze nadelen in overweging te nemen. Op die manier kun jij een weloverwogen keuze maken voor een boxspring of bed met lattenbodem.

  • Een boxspringcombinatie is door de bekleding aan de buitenkant gevoeliger voor huisstofmijt. Om dit te voorkomen zijn er tegenwoordig ook veel boxsprings met kunststof aan de buitenkant. Je hebt zo direct minder last van eventuele allergieën.
  • Een bed met lattenbodem is vaak gemaakt van hout of metaal. Daardoor is het bij vlekken of vegen gemakkelijk schoon te maken. Dit is bij een boxspring natuurlijk een stuk lastiger, daarom een nadeel van een boxspringcombinatie.
  • Een boxspring heeft eigenlijk een dubbele laag van veren. Dat maakt een boxspring voor sommigen te ‘verend’. Vooral door mensen die ‘s nachts veel draaien wordt dit soms als storend ervaren. Echter, ook binnen veren zijn veel keuzes in stevigheid.
  • Een boxspringbed is niet ideaal in een kleine slaapkamer. Door het kolossale karakter van de boxspring neemt hij direct veel ruimte in, vooral door de hoogte.
  • Een boxspring bestaat uit veel verschillende onderdelen. Je zult merken dat veel onderdelen uit elkaar kunnen, maar niet alles. Controleer daarom vooraf of de boxspring kan komen waar hij moet zijn, vooral bij smalle trappenhuizen soms een behoorlijke uitdaging. Goed om vooraf helder te hebben, voorkomt uitdagingen.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]