Alle redenen om voor een traditionele makelaar te kiezen

Als je een huis wil kopen of verkopen kun je ervoor kiezen om dat helemaal zelf aan te pakken, maar je kunt het ook overlaten aan een makelaar in de buurt. Mensen die de touwtjes graag zelf in handen houden, kiezen vaak voor een internetmakelaar. Toch is het slim en bespaar je een hoop tijd en stress wanneer je kiest voor een traditionele makelaar. Weet je nog niet zeker of je voor een echte makelaar moet gaan? Lees dan deze voordelen en weet na afloop precies waarom je voor een traditionele makelaar moet kiezen!

Traditionele makelaar

1. De juiste ervaring

Ten eerste heeft een traditionele makelaar de nodige ervaring om goed te kunnen onderhandelen. Wanneer je een huis wil kopen of wil verkopen wil je dat natuurlijk voor de beste prijs doen. Een makelaar kan je hier goed bij helpen, omdat hij kennis heeft van de vraag en het aanbod. Hij weet hoe hij een huis het beste in de schijnwerpers kan zetten en gebruikt zijn kennis om voor jou het hoogst haalbare te halen. Makelaars met een fysiek kantoor hebben vaak de mogelijkheid om naamsbekendheid op te bouwen. Zo heeft een Anne Fem NVM makelaar door zijn activiteiten in een bepaalde regio veel kennis over de lokale huizenmarkt en de omgeving. Een traditionele makelaar kan jou daarom op de beste manier helpen en adviseren.

2. Persoonlijk en direct contact

Verder verloopt het communiceren met een makelaar soepel en snel. De mogelijkheid om bij de makelaar of het makelaarskantoor langs te gaan, geeft veel mensen een prettig gevoel. De traditionele makelaar kan zelf ook bij jou langskomen. Je kunt de wensen die je hebt duidelijk aangeven. Zo kun je in een persoonlijk gesprek jouw behoeften wat betreft bezichtigingen, presentatie van je huis en de verkoopsnelheid schetsen. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe woning kun je de makelaar ook wijzen op jouw zoekcriteria. De makelaar kan jouw wensen makkelijk vervullen door zijn brede kennis en ervaring. Hij probeert altijd in jouw voordeel te onderhandelen. Het contact is hierdoor veel persoonlijker dan bij een internetmakelaar.

3. Een groot en handig netwerk

Daarnaast heeft een makelaar een groot netwerk. Vooral wanneer je je huis snel wil verkopen, bijvoorbeeld omdat je al een nieuwe woning hebt gekocht, kan een groot netwerk het verschil maken. Door een bestand van woningzoekenden en het ontmoeten van nieuwe kopers en verkopers heeft een makelaar veel contacten. Hij weet daardoor sneller kopers te vinden dan een internetmakelaar. Ook bij het kopen van een nieuw huis komt een groot netwerk van pas. Door de contacten kan een traditionele makelaar soms op erg korte termijn bezichtigingen regelen en andere makelaars wijze op jouw interesse. Een makelaar is iemand die kopers en verkopers samen brengt.

4. Volledige service

Een andere reden om voor een traditionele makelaar te kiezen, is omdat hij alles voor je regelt. Je hoeft je geen zorgen te maken over het maken van foto’s van je woning, het rondleiden van mogelijke kopers of het adverteren van je woning. Dit moet je bij veel internetmakelaars wel zelf doen. Een makelaar die deze taken op zich neemt zal jou dus veel tijd en moeite besparen. Ook heeft hij de nodige kennis en zal dus precies weten hoe hij potentiële kopers kan aantrekken en kan overtuigen om op jouw woning te bieden. Zo hoef je niet na te denken over de ideale verkoopstrategie; een traditionele makelaar weet precies wat hij doet en kan jou de beste service aanbieden.

5. Begeleiding en ondersteuning

Tevens krijg je begeleiding en ondersteuning van een traditionele makelaar bij bijvoorbeeld juridische en notariële zaken. Met vragen over juridische aspecten kun je altijd terecht bij je makelaar. Zo sta je er niet alleen voor en weet je precies wat je kunt verwachten van de te tekenen papieren, zoals de overdrachtsakte of de transportakte, de hypotheekakte en de koopovereenkomst. Niet alleen bij juridische zaken, maar ook voor allerlei andere informatie en vragen kun je bij een makelaar terecht. Waar de makelaars goed in zijn is het verkrijgen van de juiste informatie en anderen voorzien van de juiste informatie. Je kunt van een traditionele makelaar verwachten dat hij je goed inleidt in het koop- of verkoopproces. Ook na de koop van een nieuwe woning kan een makelaar je nog steeds helpen. Voor veel mensen is de fase na aankoop van een huis erg nieuw en onduidelijk. Een makelaar zal je adviseren en helpen tijdens dit traject. Zo hoef je niet in het diepe te springen en weet je waar je aan toe bent.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Nieuwe droomkeuken? Zo kun je deze realiseren

Het realiseren van je droomkeuken is een spannend en bevredigend project. Een keuken is niet [...]

Een gezellig buitenverblijf creëren met stijlvolle tuinmeubels: hoe pak je dat aan?

De tuin is een heerlijke plek om lekker te zitten tijdens de warmere zomerdagen. Daarnaast [...]

Zijn je leidingen thuis vaak verstopt? Hier zijn wat oorzaken en oplossingen

Niets is zo irritant als een gootsteen die niet doorloopt, een toilet dat niet goed [...]

4 redenen waarom je een vloerkleed in huis moet nemen

Een vloerkleed kan een geweldige toevoeging zijn aan elk interieur. Of je nu op zoek [...]

Woningrenovatie: hoe pak je dat aan?

Het renoveren van een woning biedt een unieke kans om nieuw leven in een oud(er) [...]

Screens: alle voordelen van screens voor je ramen

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je wooncomfort en het verlagen van je energiekosten, [...]

Wat is belangrijk bij stoelen voor in de horeca?

Stoelen zijn een essentieel onderdeel van elk horecagelegenheid, of het nu gaat om een café, [...]

Bijpassende eettafel en bijzettafel: zo zorg je voor een bijpassend geheel

Het kiezen van meubels voor je woonkamer en eetkamer kan een uitdagende taak zijn, vooral [...]

Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]