Waardevolle bezittingen beschermen tijdens een verhuizing

Een verhuizing kan voor veel stress zorgen. Veel mensen die gaan verhuizen liggen er al nachten van tevoren wakker van. Want als het maar goed gaat, die verhuizing. Als alle kostbare spullen maar heel blijven en als er maar niets zoekraakt tijdens het transport. Natuurlijk kun je zelf een aantal maatregelen nemen om schade te voorkomen. Zaken die echt heel kostbaar of belangrijk zijn, neem je zelf mee naar je nieuwe huis en laat je niet over aan de verhuizers. Als dat niet gaat, omdat dat kostbare schilderij of je splinternieuwe flatscreen tv niet in je eigen auto passen, dan is het verstandig om met het verhuisbedrijf te overleggen hoe het vervoer zo veilig mogelijk kan worden geregeld.

Verhuizen

Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inhuren?

Als je gaat verhuizen dan kun je zelf je spullen vervoeren of een verhuisbedrijf inhuren. Een verhuisbedrijf heeft wel een aantal voordelen. Ten eerste hoef je niet bij familie of vrienden te informeren of ze je kunnen helpen met verhuizen. Ten tweede zijn je spullen tot op zekere hoogte verzekerd tijdens het transport. Houd wel rekening met een eigen risico en vaak geldt er een maximale vergoeding als er iets stuk gaat. Een ander belangrijk voordeel van een professioneel verhuisbedrijf is dat zij vaak werken volgens een vaste systematiek waardoor de verhuizing vlot verloopt. 

Veilig je spullen inpakken voor de verhuizing

Om je spullen in te pakken voor een verhuizing kun je verschillende verhuismaterialen gebruiken. Kwetsbare spullen kun je inpakken in noppenfolie. Hierdoor worden schokken en stoten opgevangen tijdens transport. Je kunt als je dit folie gebruikt ook meerdere kwetsbare items in een doos bij elkaar leggen. Het risico dat ze tegen elkaar stoten wordt immers vermeden. Ook inpakpapier is handig om kwetsbare items in te verpakken. Het is bijvoorbeeld prima geschikt voor serviesgoed. Gebruik per item een royaal stuk papier, bezuinig hier niet op. Zo is de kans des te groter dat alle spullen de verhuizing overleven. 

Zo pak je een verhuisdoos in

De verhuisdoos wordt het meest gebruikt bij een verhuizing. Je kunt ook dozen bij de supermarkt halen, maar die hebben wel wat nadelen. Ten eerste is het formaat vaak verschillend, waardoor stapelen lastiger wordt. Niet alle dozen zijn even stevig, als een doos tijdens het verplaatsen uit elkaar valt kan dat flinke schade geven. Een verhuisdoos kun je bovendien gemakkelijk in en uit elkaar vouwen. Je kunt ze daardoor snel gebruiksklaar maken en ook na gebruik gemakkelijk opbergen. Zorg ervoor dat een verhuisdoos niet te zwaar wordt. Vooral boeken zijn berucht. Pak een doos nooit tot de rand vol met boeken want dan is hij niet meer te tillen. Driekwart vullen is meestal wel het maximum. Verpak breekbare spullen in papier of folie voordat je ze in een verhuisdoos legt. Zorg dat de spullen niet gaan schuiven. Vul gaten op met kleine spullen zodat alles wat in de verhuisdoos zit stabiel ligt en zo veilig kan worden vervoerd. 

Begin op tijd met opruimen

Een verhuizing is het ideale moment om eens goed op te ruimen. Spullen die je al jaren op zolder of in de schuur bewaart zonder dat je er ooit naar om hebt gekeken mis je blijkbaar niet heel erg, tenzij het om erfstukken met emotionele waarde gaat. Breng spullen die nog bruikbaar zijn naar een kringloopwinkel, verkoop ze online of geef ze weg via een weggeefgroep op sociale media. Dat scheelt een heleboel inpakken en sjouwen als je gaat verhuizen. Spullen die je tot aan de verhuizing niet meer nodig hebt, zoals kleding van het seizoen dat nu niet op de kalender staat kun je ook alvast uitzoeken en inpakken. Boeken die je al hebt gelezen maar die je wel wilt houden kunnen alvast worden ingepakt. Als je zelf verhuist, neem dan iedere keer dat je naar het nieuwe huis gaat alvast wat dozen mee. Als er waardevolle bezittingen moeten worden verhuisd kun je die ook alvast meenemen en in een kamer zetten waar niet meer geklust hoeft te worden. 

Vermijd stress op de verhuisdag

Als je zorgt dat alles is geregeld voor de verhuisdag dan kun je die met een gerust hart tegemoet zien. Als je werkt met een verhuisbedrijf, zorg dan dat alle dozen zijn ingepakt en dat de mannen meteen aan de slag kunnen. Plak op alle verhuisdozen stickers met daarop de kamer waar ze neergezet moeten worden. De verhuizers zorgen daar dan voor, zodat je direct aan de slag kunt met uitpakken. Veel plezier in je nieuwe huis!

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]