Waarom jaloezieën de mooiste raamdecoratie zijn?

Als je op zoek bent naar nieuwe raamdecoratie dan kun je kiezen uit tientallen opties. Je kunt bijvoorbeeld het aanbod bekijken van Topjaloezieen.nl. Jaloezieën zijn al vele jaren zeer populair en dat is niet zo vreemd. Dankzij het ruime aanbod kun je deze raamdecoratie aanschaffen in de kleur en stijl die je zelf het mooist vindt en die past bij de inrichting van de woning. Jaloezieën zijn daarnaast prima geschikt als zonwering en bovendien geven ze je de nodige privacy. Je bepaalt zelf hoeveel inkijk je wilt toestaan vanaf de openbare weg.

Topjaloezieen

Keuze uit tientallen kleuren

Jaloezieën zijn er echt niet alleen maar in wit of grijs, zoals je je dat misschien van heel vroeger herinnert. Vandaag de dag kun je ze kopen in zo ongeveer iedere denkbare kleur. Daarom zijn ze ook zo geschikt voor zo ongeveer elke ruimte in je woning. Niet alleen voor de slaapkamer maar ook voor de woonkamer, de werkkamer of de keuken. De kleur kun je afstemmen op het interieur van de desbetreffende kamer. Kies voor een kleur die opgaat in de inrichting of juist voor een contrasterende kleur zodat de jaloezieën fungeren als blikvanger. Alles is mogelijk. 

Brede of smalle jaloezieën

Het formaat van de jaloezieën verschilt enorm. Je kunt kiezen voor heel breed of juist supersmal. Brede jaloezieën geven als je ze open schuift veel inkijk maar ook vrij zicht naar buiten. Kies je juist voor smalle jaloezieën dan is dat effect veel minder. Qua reinigen hebben brede jaloezieën natuurlijk een streepje voor, dat gaat een stuk sneller en makkelijker. Gemiddeld twee keer per jaar moet je je jaloezieën afnemen met een vochtige doek en eventueel een mild schoonmaakmiddel om stof en ander vuil te verwijderen. Maar los van voor- en nadelen heeft de keuze voor het formaat van je jaloezieën natuurlijk vooral te maken met smaak en met wat past bij de woning. 

Hout, kunststof of bamboe

Vandaag de dag worden jaloezieën gemaakt van verschillende materialen. Je kunt gaan voor PVC, dat is het materiaal dat het minste onderhoud vraagt en ook vaak het langst meegaat. Als je bijvoorbeeld huisdieren hebt die nog wel eens in de vensterbank rondhangen dan is PVC het beste bestand tegen een tik van een pootje met nagels. Maar als je van iets bijzonders houdt dan kies je misschien liever voor houten jaloezieën of jaloezieën van bamboe. Die zijn natuurlijk ook qua duurzaamheid een goede keuze. En als je je woonkamer hebt ingericht als een urban jungle met mooie grote planten dan passen deze jaloezieën daar natuurlijk uitstekend bij. 

Zorgvuldig inmeten is belangrijk

Wanneer je jaloezieën bestelt bij een gespecialiseerd bedrijf dan worden deze op maat gemaakt. Dat is natuurlijk een stuk prettiger dan wanneer je naar een bouwmarkt gaat en zelf aan de slag moet om je raamdecoratie op maat te maken. Goed inmeten is natuurlijk altijd belangrijk. Als je kiest voor op maat jaloezieën dan komt er doorgaans een medewerker van de leverancier om bij jou thuis in te meten. Dan kunnen er geen fouten worden gemaakt en als dat wel gebeurt dan ben je daar als koper niet verantwoordelijk voor en moet de verkoper dus een oplossing bieden. Vaak kun je in zo’n geval ook kiezen voor montage, niet zelden is deze bij de prijs inbegrepen. Reuze handig als je zelf niet zo’n klusser bent en het ophangen van jaloezieën niet tot je competenties behoort. 

Weg met die gordijnen

Steeds meer mensen kiezen voor jaloezieën voor hun ramen in plaats van gordijnen. Niet zo vreemd, want gordijnen hebben nogal wat nadelen. Ze zijn kwetsbaar voor vlekken en slijtage. Gordijnen wassen kan een hele klus zijn, want ze moeten meestal aan de lucht drogen en waar hang je ze op, zeker als het buiten slecht weer is. Ook komen gordijnen nogal oubollig over, jaloezieën geven je interieur een veel modernere uitstraling. Dus wil jij ook af van die stoffige muffe gordijnen voor je ramen dan is jaloezieën bestellen een prima optie. 

Online jaloezieën bestellen

Alles koop je vandaag de dag online, ook jaloezieën. Die kies je dan thuis op de bank uit, zonder dat je op zaterdagmiddag naar een drukke winkel moet met een opdringerige verkoper die maar wat graag snel zaken wil doen. Misschien wil je er nog wel een nachtje over slapen voordat je een keus maakt. Dat kan prima als je kiest voor online aankopen. Ook dan kun je rekenen op prima service en uiteraard krijg je garantie op je aankoop.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat is de functie van gaten in de bladeren van de Monstera?

De Monstera, ook bekend als de gatenplant of Monstera deliciosa, is een populaire kamerplant vanwege [...]

4 Tips voor een goed onderhoud van je huis

Een goed onderhouden huis brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo is het niet alleen [...]

De laatste tuintrends: maak van jouw tuin een stijlvolle oase

De tuin is dé plek om te ontspannen, te genieten van de natuur en je [...]

Nieuwe droomkeuken? Zo kun je deze realiseren

Het realiseren van je droomkeuken is een spannend en bevredigend project. Een keuken is niet [...]

Een gezellig buitenverblijf creëren met stijlvolle tuinmeubels: hoe pak je dat aan?

De tuin is een heerlijke plek om lekker te zitten tijdens de warmere zomerdagen. Daarnaast [...]

Zijn je leidingen thuis vaak verstopt? Hier zijn wat oorzaken en oplossingen

Niets is zo irritant als een gootsteen die niet doorloopt, een toilet dat niet goed [...]

4 redenen waarom je een vloerkleed in huis moet nemen

Een vloerkleed kan een geweldige toevoeging zijn aan elk interieur. Of je nu op zoek [...]

Woningrenovatie: hoe pak je dat aan?

Het renoveren van een woning biedt een unieke kans om nieuw leven in een oud(er) [...]

Screens: alle voordelen van screens voor je ramen

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je wooncomfort en het verlagen van je energiekosten, [...]