Waarom veel mensen de keuze maken voor kunststof ramen en schuifpuien?

Een van de eerste keuzes die je moet maken als je van plan bent om je ramen en/of schuifpuien te vervangen, heeft betrekking op je materiaalkeuze. Je hebt hierbij grofweg de keuze uit kunststof, hout of aluminium. Hoewel al deze materialen hun eigen specifieke karakteristieke voordelen hebben, zijn er veel mensen die de keuze maken voor kunststof. Er zijn veel goede redenen te benoemen waarom veel mensen de keuze maken voor kunststof ramen en schuifpuien. In dit blog gaan we dieper in op deze beweegredenen.

Kunststof ramen en kozijnen

Kunststof raam en schuifpui verkrijgbaar in iedere gewenste uitstraling

De keuze tussen kunststof, hout of aluminium is best wel een flinke afweging. Hierbij moet je kijken naar de combinatie van functionaliteit en uitstraling dus naar je smaak in combinatie met je gebruikerswensen. Aluminium heeft een mooie luxe en vooral strakke uitstraling wat vooral past in een moderne setting. Hout heeft weer een mooie natuurlijke uitstraling. Als je de keuze maakt voor een kunststof raam of schuifpui, kun je alle kanten op. Deze kunststof voorzieningen zijn immers verkrijgbaar in iedere gewenste uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld de keuze maken voor kunststof ramen die voorzien zijn met de houtnerf van jouw favoriete houtsoort. Het rijke palet aan kleurstellingen waaruit je kunt kiezen als je de keuze maakt voor een kunststof raam en schuifpui, bewijst dat je met betrekking tot de uitstraling zeker geen andere materiaalkeuze hoeft te maken.

Kunststof raam en schuifpui als onderhoudsvriendelijke keuze

Een andere overweging om te kiezen voor een kunststof raam en/of schuifpui, is dat je hiermee een onderhoudsvriendelijke keuze maakt. Dit is een groot voordeel van kunststof ten opzichte van hout. Naast de schoonmaakwerkzaamheden die je aan ieder kozijn hebt, heeft kunststof geen onderhoudsbehoefte. Daarnaast is dit materiaal uitstekend bestand tegen regen en optrekkend water en is veel beter vochtbestendig dan bij hout het geval is. 

Kunststof als duurzame, veilige en milieuvriendelijke keuze

Met de keuze voor kunststof voorzieningen maak je zowel een duurzame, veilige als milieuvriendelijke keuze. Een goede kunststof schuifpui gaat zonder problemen vele tientallen jaren mee. Dit maakt de keuze voor kunststof uiteraard meteen duurzaam en milieuvriendelijk. Een belangrijk bijkomend voordeel van de keuze voor goede kunststof schuifpuien is dat deze voor buitenstaanders erg lastig te ontgrendelen zijn en voorzien zijn van speciale scharnieren. De betere schuifpuien hebben dan ook vaak een Politie Veilig Wonen Keurmerk. Daarnaast heeft kunststof de eigenschap dat dit materiaal lastig ontvlambaar en zelfdovend is. Dit betekent in de praktijk dat je ook met betrekking tot een eventuele brand een veilige keuze maakt.

Ramen en schuifpuien van kunststof, de meest voordelige optie!

De bovengenoemde voordelen van ramen en schuifpuien van kunststof zijn voor veel mensen al voldoende beweegredenen om te kiezen voor deze optie en dan hebben we (voor veel mensen) het belangrijkste voordeel nog niet eens benoemd! Ramen en schuifpuien van kunststof zijn de meest voordelige optie waarvoor je kunt kiezen. Als we kijken naar de gemiddelde prijsstellingen ben je met een kunststof raam of schuifpui zo’n 15% goedkoper uit dan voorzieningen van hout en ongeveer 20% voordeliger uit in vergelijking met aluminium. Daarnaast heeft kunststof een uitstekend isolerend vermogen waardoor je ook nog eens flink bespaart op je stookkosten. Als je deze voordelen voor jezelf op een rijtje gezet, begrijp je direct waarom veel mensen de keuze maken voor kunststof ramen en schuifpuien. Welke keuze maak jij?

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]