Waarom veel mensen de keuze maken voor kunststof ramen en schuifpuien?

Een van de eerste keuzes die je moet maken als je van plan bent om je ramen en/of schuifpuien te vervangen, heeft betrekking op je materiaalkeuze. Je hebt hierbij grofweg de keuze uit kunststof, hout of aluminium. Hoewel al deze materialen hun eigen specifieke karakteristieke voordelen hebben, zijn er veel mensen die de keuze maken voor kunststof. Er zijn veel goede redenen te benoemen waarom veel mensen de keuze maken voor kunststof ramen en schuifpuien. In dit blog gaan we dieper in op deze beweegredenen.

Kunststof ramen en kozijnen

Kunststof raam en schuifpui verkrijgbaar in iedere gewenste uitstraling

De keuze tussen kunststof, hout of aluminium is best wel een flinke afweging. Hierbij moet je kijken naar de combinatie van functionaliteit en uitstraling dus naar je smaak in combinatie met je gebruikerswensen. Aluminium heeft een mooie luxe en vooral strakke uitstraling wat vooral past in een moderne setting. Hout heeft weer een mooie natuurlijke uitstraling. Als je de keuze maakt voor een kunststof raam of schuifpui, kun je alle kanten op. Deze kunststof voorzieningen zijn immers verkrijgbaar in iedere gewenste uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld de keuze maken voor kunststof ramen die voorzien zijn met de houtnerf van jouw favoriete houtsoort. Het rijke palet aan kleurstellingen waaruit je kunt kiezen als je de keuze maakt voor een kunststof raam en schuifpui, bewijst dat je met betrekking tot de uitstraling zeker geen andere materiaalkeuze hoeft te maken.

Kunststof raam en schuifpui als onderhoudsvriendelijke keuze

Een andere overweging om te kiezen voor een kunststof raam en/of schuifpui, is dat je hiermee een onderhoudsvriendelijke keuze maakt. Dit is een groot voordeel van kunststof ten opzichte van hout. Naast de schoonmaakwerkzaamheden die je aan ieder kozijn hebt, heeft kunststof geen onderhoudsbehoefte. Daarnaast is dit materiaal uitstekend bestand tegen regen en optrekkend water en is veel beter vochtbestendig dan bij hout het geval is. 

Kunststof als duurzame, veilige en milieuvriendelijke keuze

Met de keuze voor kunststof voorzieningen maak je zowel een duurzame, veilige als milieuvriendelijke keuze. Een goede kunststof schuifpui gaat zonder problemen vele tientallen jaren mee. Dit maakt de keuze voor kunststof uiteraard meteen duurzaam en milieuvriendelijk. Een belangrijk bijkomend voordeel van de keuze voor goede kunststof schuifpuien is dat deze voor buitenstaanders erg lastig te ontgrendelen zijn en voorzien zijn van speciale scharnieren. De betere schuifpuien hebben dan ook vaak een Politie Veilig Wonen Keurmerk. Daarnaast heeft kunststof de eigenschap dat dit materiaal lastig ontvlambaar en zelfdovend is. Dit betekent in de praktijk dat je ook met betrekking tot een eventuele brand een veilige keuze maakt.

Ramen en schuifpuien van kunststof, de meest voordelige optie!

De bovengenoemde voordelen van ramen en schuifpuien van kunststof zijn voor veel mensen al voldoende beweegredenen om te kiezen voor deze optie en dan hebben we (voor veel mensen) het belangrijkste voordeel nog niet eens benoemd! Ramen en schuifpuien van kunststof zijn de meest voordelige optie waarvoor je kunt kiezen. Als we kijken naar de gemiddelde prijsstellingen ben je met een kunststof raam of schuifpui zo’n 15% goedkoper uit dan voorzieningen van hout en ongeveer 20% voordeliger uit in vergelijking met aluminium. Daarnaast heeft kunststof een uitstekend isolerend vermogen waardoor je ook nog eens flink bespaart op je stookkosten. Als je deze voordelen voor jezelf op een rijtje gezet, begrijp je direct waarom veel mensen de keuze maken voor kunststof ramen en schuifpuien. Welke keuze maak jij?

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]