Walvisgraat PVC: wat is het & de verschillen met visgaat

Je kent visgraat PVC vast wel, het is wellicht een van de grootste interieurtrends van de afgelopen jaren. Gecombineerd met de zwarte keuken heeft de visgraat vloer in veel huishoudens een plek gekregen. Natuurlijk ontwikkelen trends door, maar blijven de sterke punten van een trend. Kortom, de visgraat vloer blijft, maar wordt verbeterd door de walvisgraat PVC vloer. De walvisgraat PVC vloer is het grotere, en luxere broertje van de standaard visgraat vloer. In dit artikel bekijken we de walvisgraat PVC vloer, van definitie tot de verschillen met normale visgraat en een kijkje in de mogelijkheden om te bepalen of dit een trend is die jij gaat verwerken in jouw interieur.

Wat is walvisgraat PVC?

Waar het formaat van visgraat uiteenloopt van klein tot grotere planken is walvisgraat het grotere broertje van de visgraat PVC vloer. De planken zijn breder en langer dan bij normale visgraat, waardoor het luxe formaat wordt benadrukt. Daarnaast oogt een vloer van walvisgraat rustiger, waardoor ook andere items in het interieur meer de aandacht krijgen. Bovendien heeft de walvisgraat veel voordelen: de vloer is schoon, veilig en draagt daardoor bij aan een veilig binnenmilieu. Je wilt immers dat ook kinderen veilig en fijn kunnen spelen op de vloer. Je weet in ieder geval zeker dat je met deze vloer een eye-catcher binnenhaalt in jouw interieur.

Verschil tussen walvisgraat PVC en visgraat

Een walvisgraat PVC vloer en normale visgraat PVC vloer onderscheiden zich op veel verschillende punten. Het belangrijkste punt is het formaat van de planken. Een walvisgraat PVC vloer heeft langere en bredere planken dan een normale visgraat vloer. Andere verschillen zijn de afwijkende uitstraling, die luxer en rustiger oogt. Om erachter te komen hoe deze verschillen in uiterlijk echt zijn is het goed om een showroom te bezoeken. Je kunt zo de vloer zien in een grotere oppervlak. Bovendien is natuurlijk licht op de vloeren vaak anders dan wanneer je de voor online bekijkt op een foto of op sfeerbeelden van de vloerenwinkel.

Andere naam: XL Visgraat

Een andere benaming of definitie voor walvisgraat is XL visgraat. Hierbij wordt misschien nog net wat sneller duidelijk dat het gaat om bredere en langere planken. De planken zijn maar liefst 91,4 cm lang en 15,2 centimeter breed. 

Walvisgraat PVC bekijken in een showroom

Heb je online een walvisgraat vloer gezien, bezoek dan een showroom om de vloer in het echt te bekijken. Je krijgt op die manier de beste indruk van de vloer op een grotere oppervlak.Floer vind je bij tal van dealers in Nederland. Liever eerst online kijken kan ook. Daarvoor kijk je online naar de inspiratie video’s van Floer, waar je de XL visgraat vloer kunt bekijken bij mensen thuis.

Soorten walvisgraat PVC van Floer

  • Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld: qua eigenschappen is elke van onderstaande vloeren gelijk, maar qua uitstraling volledig uniek. De kleur Orka Onbehandeld matcht erg goed met gouden accessoires, zand beige muurverf. Daardoor wordt het een uniek geheel.
  • Walvisgraat PVC – Cetus Crème: deze vloer heeft een unieke, licht eigen, creme en beige uitstraling met rustieke details. Je ziet deze vloer veel gecombineerd worden met stalen deuren, een mat zwarte keuken of akoestisch houten panelen. Maximale luxe.
  • Walvisgraat PVC – Narwal Nootbruin: liever een wat donkerdere tint, dan kun je met Narwal Nootbruin goed uit de voeten. Ideaal met industriële meubels, frisse planten en lichtbeige aardetinten. Maak het af met subtiele gouden accenten.

Benieuwd geworden naar bovenstaande soorten walvisgraat PVC? Bekijk dan alle soorten walvisgraat PVC van Floer in de collectie.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]