Welke wastafel past bij mij?

Als je een nieuwe wastafel gaat uitzoeken dan zijn er natuurlijk een paar aspecten waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste is: Welke wastafel vind ik mooi? Want ook voor badkamermeubilair geldt dat het oog ook wat wil. Je hoeft dus echt geen standaard witte wastafel te kopen die je je waarschijnlijk nog herinnert uit de jaren 80 badkamer bij je ouders. Wastafels, en ook andere badkamer- en toiletmeubelen, zijn vandaag in alle soorten en maten te koop.

Wastafel kiezen

Nooit meer ruzie  wie het eerst zijn tanden mag poetsen

Zeker in een meerpersoonshuishouden is het vooral ’s ochtends spitsuur in de badkamer. Wie mag als eerste douchen, wie kan als eerste zijn tanden poetsen? Dat laatste kun je oplossen door te kiezen voor een dubbele wastafel. Als je er de ruimte voor hebt in je badkamer is dat zeker een aanrader. Zeker als je een man in huis hebt die zich elke dag nat wil scheren is het een uitkomst als er nog een extra wastafel beschikbaar is voor dochterlief die haar tanden wil poetsen voordat ze naar school gaat. Laat een royaal wastafelmeubel plaatsen en je hebt gelijk voldoende opbergruimte voor handdoeken, toiletspullen en andere zaken die je in de badkamer voor het grijpen wilt hebben. 

Een handige kleine wastafel in het toilet

Wat is er nu prettiger dan na toiletgebruik direct je handen te kunnen wassen? Ook als je toilet niet zo groot is kun je er meestal wel een kleine wastafel kwijt. Deze fonteintjes zijn voorzien van alleen een koudwaterkraan en zeer praktisch. Een zeeppompje kun je er meestal wel op kwijt en een haakje voor een handdoek is ook vast nog wel te regelen. Zo voorkom je dat je gasten na een bezoek aan het toilet in je keuken hun handen moeten wassen en dan meteen zien dat de vuile vaat nog in de gootsteen staat. Uiteraard moet er voor het plaatsen van een wastafel in het toilet wel de mogelijkheid zijn om de waterleiding te verleggen zodat je de kraan kunt gebruiken. 

Welke kleur wastafel gaat het worden?

Wanneer je nieuwe wastafels bekijkt zal het je opvallen dat die in allerlei kleuren te koop zijn. Je kunt de kleur dus afstemmen op de rest van de inrichting van de badkamer of het toilet. Je kunt ook kiezen voor een wastafel van natuursteen. Die zijn vooral heel geschikt voor een badkamer die is ingericht met natuurlijke tinten zoals aardetinten of mooie kleuren groen of bruin. En heb je bijvoorbeeld op je zolderverdieping een slaapkamer dan is het heel praktisch om ook daar een wastafel te plaatsen. Zo kan de gebruiker van de kamer daar zijn tanden poetsen of ’s nachts een glaasje water tappen. De kleur van die wastafel kun je afstemmen op de kleuren van de ruimte. Of kies in dit geval voor neutraal wit, zodat het wastafelmeubel ook gewoon blijft passen als je de muren een ander kleurtje wilt geven. 

Zorg dat je wastafel goed wordt bevestigd

Het is natuurlijk belangrijk dat je wastafel goed stevig wordt gemonteerd. Je wilt het natuurlijk niet meemaken dat de wastafel ineens van de muur komt. Als je een wastafel monteert op een betonnen muur dan kan dit vrijwel altijd zonder problemen. Een wastafel monteren aan een gipswand vraagt wat meer deskundigheid. Dit kan alleen als je voldoende ondersteuning kunt aanbrengen zodat het gewicht van de wastafel niet volledig op de muur rust. Anders loop je het risico dat niet alleen je wastafel op de grond belandt, maar dat ook de muur forse schade oploopt. 

Kan ik ook online een wastafel kopen?

Als je een handige klusser bent dan kun je je nieuwe wastafel ook gewoon online bestellen. Bij een gespecialiseerde webshop kun je heel gemakkelijk een mooie wastafel en alle benodigde overige materialen bestellen. Maak dan wel eerst een inventarisatie van alles wat je nodig hebt. Het zou zonde zijn als je er tijdens het klussen achter komt dat je een paar schroeven mist. Als je gaat voor wit dan is het vrij gemakkelijk om online te shoppen. Ga je voor een andere kleur wastafel dan is het soms wat langer online zoeken tot je hebt gevonden wat je aanspreekt. Zorg dat je shopt bij een betrouwbare webwinkel voor nieuwe wastafels. Je kunt eventueel eerst naar referenties zoeken voordat je je bestelling plaatst.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]