Wat kost een betonlook vloer? Dé betonlook vloer prijzen!

De gietvloer betonlook wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. In elk huis, kantoorpand, schoolgebouw of ander soort ruimtes is de kans groot dat er gebruik gemaakt is van deze nieuwere vorm van vloeren. Heb jij nog geen gietvloer betonlook en wil je deze wel plaatsen? Dan is het handig om eerst te weten wat de prijs is van een gietvloer betonlook. Hoeveel je voor je vloer moet betalen is afhankelijk van een aantal factoren, aanbiedingen en prijsconcurrentie buiten beschouwing gelaten. Waar moet je rekening mee houden bij de kosten van een gietvloer betonlook? Hieronder staan alle zaken die betrekking hebben op de totstandkoming van de prijs van je vloer.

Wat kost een betonlook vloer? Dé betonlook vloer prijzen!

Soort vloer: varianten betonlook vloeren

Net als bij zo beetje alles zijn er bij de betonlook gietvloeren een aantal varianten te vinden die allemaal hun eigen prijskaartje hebben. Dit komt door de kostprijs om de gietvloer te kunnen maken, maar ook omdat verschillende vloeren verschillen legmethodes hebben. Ook de dikte van hoeveel er gelegd moet worden varieert per soort en daarmee varieert ook de prijs. Van de verschillende soorten gietvloeren is de steentapijt meestal het goedkoopst en terrazzo het duurst. Dit kun je ook zien doordat er in terrazzo veel meer karikatuur zit. Daarbij is het wel het geval dat steentapijt slechts met een dikte van 6 tot 10 centimeter wordt gelegd, terwijl bij terrazzo 10 tot 25 centimeter gebruikt wordt. Hierdoor is de terrazzo wel beter beschermd tegen beschadigingen en werkt deze geluiddempend. Hoeveel je kunt variëren met de dikte van je vloer moet je bespreken in de offerte.

Het oppervlak van de betonlook vloer

Eigenlijk de belangrijkste indicator om te bepalen hoeveel je voor een gietvloer betonlook, en eigenlijk alle soorten vloeren, moet betalen is natuurlijk hoeveel oppervlak je met de vloersoort wilt bedekken. Het aantal vierkante meters is belangrijk om te weten hoeveel vloer je nodig hebt en daarmee hoeveel de vloer gaat kosten. Hierbij geldt wel de vuistregel dat hoe groter je oppervlak is, hoe lager de prijs per vierkante meter wordt. Het is dus voordeliger om een grote open ruimte met gietvloer betonlook te bezetten, in plaats van een paar kleine kamertjes in je huis. Ook hoe uitgestrekt en zonder vreemde bochten je vloer is wordt met de prijs meegerekend.

Arbeidskosten

De vuistregel over lagere gietvloer prijzen per vierkante meter hebben ook betrekking op de arbeidskosten. Het plaatsen van een gietvloer betonlook is een arbeidsintensief klusje. Als de specialisten die je vloer komen leggen snel een eenvoudig klaar kunnen zijn, dan hoef je hier ook minder voor te betalen dan wanneer zij allemaal oneffenheden en kleine taakjes moeten uitvoeren. Hoe minder arbeid, hoe minder arbeidskosten. Deze arbeidskosten hebben ook betrekking op het aantal lagen dat je je vloer wilt gaan leggen. Elke laag moet voldoende kunnen drogen voordat de volgende erop gelegd wordt. Als je dan veel lagen neemt, duurt het langer voordat alle lagen klaar zijn en duurt het dus langer voordat de specialisten klaar zijn met hun werk. Voor de prijs van je gietvloer betonlook moet je ook denken aan de kosten rondom het leggen.

Extra werkzaamheden

Niet elke ondervloer is al meteen geschikt om een gietvloer betonlook op te leggen. De specialist moet eerst controleren of deze vloer voldoet aan de eisen en wanneer dit niet het geval is, moet deze eerst bijgewerkt worden totdat de ondervloer wel te gebruiken is. Bij deze taken moet je bijvoorbeeld denken aan het egaliseren van de ondervloer. Voor een gietvloer heb je een gladde en vlakke ondervloer nodig. Is de ondervloer dit niet, dan moet deze voorbewerkt of zelfs helemaal vervangen worden. Daarnaast komen er ook taken als het maken van uitzettingsvoegen, een antisliplaag, het zetten van toeslagmateriaal en de afwerking van de plinten bij. Veel vakmensen rekenen deze arbeid niet in hun offerte, omdat het per ondervloer verschilt welke taken er wel en niet nog gedaan moeten worden. Hierdoor kunnen de daadwerkelijke kosten voor je gietvloer betonlook erg variëren met wat er in de offerte stond. Het is daarom aangeraden om bij het opvragen van de offerte na te vragen welke kosten er wel en niet zijn meegerekend in deze prijs.

Het antwoord: wat kost een betonlook vloer?

Er is geen vaste prijs die je kunt stempelen op een gietvloer betonlook. De kosten van je vloer hangen sterk van verschillende factoren af. Aan de ene kant van de soort vloer die je wilt hebben en welke kosten de arbeider rekent, en aan de andere kant van hoe jouw ruimte en de ondervloer eruit zien. Het is aangeraden om eerst meerdere offertes aan te vragen bij verschillende aanbieders en te vergelijken welke kosten zij wel en niet vooraf al meerekenen en houd hierbij dan ook rekening met extra kosten voor werkzaamheden aan je ondervloer. Het hebben van een gietvloer betonlook is ideaal in elke situatie, maar je moet eerst nog aardig wat regelen voordat je van het comfort kunt genieten.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]