Welk soort dekbed is voor jou het meest geschikt?

Op het ogenblik dat je een nieuw bed wenst te kopen zijn er verschillende zaken waar je rekening mee zal willen houden. Dit geldt niet alleen voor de matras, maar ook voor bijvoorbeeld het soort dekbed waar gebruik van zal worden gemaakt. Deze laatste is een erg belangrijke keuze. Alleen door te kiezen voor het juiste dekbed is het namelijk mogelijk om een optimale nachtrust te kunnen realiseren. Ben jij ook benieuwd naar welk dekbed voor jou nu precies de beste keuze zou zijn? Je komt er alles over te weten hier op deze pagina!

Welk soort dekbed is voor jou het meest geschikt?

Een dekbed van katoen

De eerste optie waarover je beschikt is een katoenen dekbed. Van dit type dekbed is bekend dat ze een lekker natuurlijk en ademend gevoel weet te realiseren. Daarnaast is een dergelijk dekbed geschikt voor een grote groep mensen. Een honderd procent katoenen dekbed wordt dan ook door de meeste gebruikers als niet te warm en niet te koud ervaren. Een katoenen dekbed is zoals de naam reeds laat vermoeden volledig gevuld met katoen. Dit zorgt er voor dat de gebruiker altijd kan rekenen op een uitstekend, ventilerend vermogen. Op deze manier komt een fantastisch slaapklimaat tot stand welke een positieve bijdrage zal leveren aan je nachtrust. Eveneens een niet onbelangrijk voordeel van dit type dekbed is terug te vinden in de manier waarop ze kan gewassen worden. In de meeste gevallen is een dekbed van katoen immers perfect te wassen op een temperatuur van 90 graden.

Een dekbed van dons

Een tweede optie is terug te vinden op de markt onder de vorm van het donzen dekbed. Dit type dekbed kan in de praktijk bestaan uit verschillende soorten dons. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen:

  1. Eendendons;
  2. Ganzendons;
  3. Eierdons;
  4. Veren;

Ongeacht het soort dons waar gebruik van wordt gemaakt is het zo dat een dekbed van dons over uitstekende ventilerende en isolerende eigenschappen beschikt. Daarnaast hebben deze dekbedden een licht gewicht en realiseren ze een snelle opwarming in bed. Ben jij dus iemand die het altijd koud heeft in bed? Ben je bijgevolg op zoek naar een dekbed welke je snel kan opwarmen? In beide gevallen kan kiezen voor een exemplaar van dons zeker en vast de moeite waard zijn om te overwegen.

Een dekbed van wol

Het wollen dekbed is natuurlijk een absolute klassieker. Van dit type dekbed zijn er op de markt twee verschillende soorten terug te vinden. Het gaat hierbij enerzijds om het dekbed met schapenwol en anderzijds om het dekbed met Kashmir wol. In de praktijk wordt er naar een dekbed van wol vaak verwezen als een klassiek dekbed. Dit zorgt er voor dat het voornamelijk de senioren zijn welke in de richting kijken van een dergelijk dekbed. Zij zijn vaak opgegroeid met een dekbed van wol waardoor ze er goed mee vertrouwd zijn. In vergelijking met een dekbed van dons voelt een wollen exemplaar steeds heel wat zwaarder aan. Ook een dekbed van wol kan interessant zijn voor mensen die het graag lekker warm hebben in hun bed. Een snelle opwarming is bij dit type dekbed dan ook altijd gegarandeerd.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]