Welke soorten afvalbakken zijn ervoor in huis?

Iedereen heeft natuurlijk een aantal afvalbakken in huis. Maar heb je er wel eens over nagedacht welke soorten er allemaal zijn? En wat de voordelen zijn van de verschillende soorten? Maak het jezelf dus makkelijk en kies een functionele en stijlvolle prullenbak! Wij hebben een aantal verschillende soorten onder elkaar gezet.

Welke soorten afvalbakken zijn ervoor in huis?

De pedaalemmer

Een van de meest populaire afvalbakken is waarschijnlijk de pedaalemmer. Vooral in de keuken is deze erg handig. Je bent hier vaak druk met van alles en nog wat. Je komt handen tekort in de keuken. Dan is het wel zo handig als je met je voet de prullenbak kan openen om je afval weg te gooien. Op deze manier kun je beide handen gebruiken om het afval vast te houden en weg te gooien. Bovendien hoef je de pedaalemmer niet aan te raken met handen, waardoor het hygiënischer is. Een derde voordeel van de pedaalemmer is dat deze de meest voorkomende vorm van een afvalbak zijn. Dat betekent niet alleen dat je de keuze hebt uit heel veel verschillende merken, kleuren en designs, ze zijn er ook nog eens in allerlei prijsklassen. Je kunt een nieuwe pedaalemmer online kopen, er is meer dan genoeg keuze.

Inbouwprullenbak

Veel mensen kiezen voor een inbouw prullenbak voor in het keukenkastje. Sommige mensen vinden een prullenbak namelijk lelijk staan in de keuken. Of hebben gewoonweg minder ruimte in hun  Door te kiezen voor een model dat is ingebouwd in je keukenkastje heb je de afvalbak niet meer in het zicht staan en bespaar je ruimte. Inbouwafvalbakken heb je in vele verschillende maten, hierdoor is er altijd wel eentje die in jouw keukenkastje past. Bovendien kun je kiezen uit een, twee of drie afvalemmers voor als je afval wilt scheiden. Een laatste voordeel is dat je kunt kiezen uit verschillende manieren van openen. Zo gaan inbouwprullenbakken met een deurmeenemer automatisch open als je je keukenkastje opent, wel zo fijn! Het nadeel is echter wel dat als je een afval in je keukenkastje plaatst, er vaak geen plaats meer is in dit kastje voor het opbergen van andere producten. Je offert dus een keukenkastje op, maar als je voldoende ruimte hebt, dan is dit geen probleem.

Duo afvalbakken

Tegenwoordig moeten we in steeds meer plaatsen in Nederland ons afval scheiden. Met een duo afvalbak is dit ontzettend makkelijk. Je hebt verschillende vakken, voor verschillende soorten afval. Vaak wordt er een vak gebruikt voor het restafval, het andere vak kun je dan gebruiken voor oud papier of voor plastic. Er zijn trouwens ook trio afvalbakken op de markt, hiermee kun je zelfs drie soorten afval scheiden. Het voordeel ten opzichte van twee of drie losse afvalemmers is dat dit vaak een stuk mooier uitziet. Bovendien zijn ze vaak op elkaar gestapeld of naast elkaar waardoor je ook minder ruimte verlies hebt. Hierdoor is het scheiden van afval niet langer een gedoe, maar juist erg simpel!

Afvalbak met sensor

Net zoals dat je tegenwoordig de achterklep van je auto open kunt doen via een sensor, is dit ook mogelijk bij je prullenbak. Het is eigenlijk een soort next level pedaalemmer. Het is ontzettend handig voor wanneer je je handen vol hebt. Als je dicht in de buurt komt van de afvalbak, dan registreert de sensor dit automatisch. Op dat moment gaat de klep dan ook automatisch voor je open. Op die manier hoef jij je handen niet te gebruiken en ook je voeten zijn niet nodig. Het is daarom een hele hygiënische afvalbak voor het weggooien van afval. Ook het sluiten van de afvalbak gebeurt meestal automatisch en de meeste modellen zijn uitgerust met een soft close optie waardoor je er ook nog niks van hoort. Het enige nadeel is dat de sensor werkt op een batterij die je eens in de zoveel tijd moet vervangen. Echter de sensor is meestal erg energiezuinig waardoor dit meestal maar een of twee keer per jaar voorkomt.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]