Welke vloer past het beste bij jouw woonsituatie?

Je gaat verbouwen, hebt een huurhuis toegewezen gekregen of een huis gekocht. Dan is één van de eerste dingen die je wilt vervangen de vloer. De vloer is namelijk de basis van jouw persoonlijke interieur en geeft karakter aan je woning. De bekendste vloeren zijn laminaat, vinyl en pvc. Elke vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen. Welke vloer het beste bij jouw woonsituatie past, leggen wij hieronder aan je uit.

Vloeren

Dé trend: pvc vloeren

In één oogopslag zijn een laminaat en pvc vloer wellicht moeilijk van elkaar te onderscheiden. Zo is pvc, net als laminaat, eenvoudig in onderhoud en tegenwoordig ontzettend natuurgetrouw. Toch zijn er wel degelijk belangrijke verschillen. Een pvc vloer van Ambiant is namelijk waterbestendig en hierdoor geschikt voor nagenoeg iedere ruimte. Zo kun je een pvc vloer doorleggen in je hele woning, waardoor er rust en eenheid ontstaat. We onderscheiden twee typen pvc vloeren, namelijk click en plak pvc. Een click pvc is relatief eenvoudig zelf te leggen, omdat de legwijze vergelijkbaar is met die van laminaat. Een plak pvc vloer is door de dunne stroken bij uitstek geschikt voor een huis met vloerverwarming. De stroken hebben een optimale warmtedoorlaatbaarheid.

Een vloer voor ieder budget

Vinyl vloeren zijn stevig en staan bekend om hun naadloze legwijze. We noemen vinyl daarom ook wel pvc op 4 meter breed. Zowel in een industriële als moderne woonstijl vind je gegarandeerd een vinyl vloer met een uniek, realistisch patroon. Een vinyl vloer is minder gemakkelijk zelf te leggen, maar wel vriendelijke voor je portemonnee als het om de aanschaf gaat. Een mooie bijkomstigheid van een vinyl vloer is dat een deel van de speciale Supreme collectie is gemaakt van gerecyclede petflessen. Zo geniet jij niet alleen van het comfort van een vinyl vloer, maar draag je ook je steentje bij aan het milieu.

Voel de unieke kwaliteiten

Het is belangrijk om de unieke kwaliteit van een Ambiant vloer te zien, voelen en ervaren. Wij raden je daarom aan om een gratis kleurstaal aan te vragen zodat jij de vloer in alle rust nog eens thuis of in je nieuwe woonstijl kunt bekijken. Vind jij een A4-staal te klein? Je vindt altijd een Ambiant dealer bij jouw in de buurt.