Welke zitzakvormen zijn er?

Als je op zoek gaat naar een zitzak, kom je er al snel achter dat er een hele hoop keuze is. Niet allen zijn er vele verschillende merken en kleuren verkrijgen, er zijn ook nog eens zitzakken in allerlei groottes en verschillende modellen. Er is meer dan genoeg keuze, maar welke kies je dan? Wij helpen je hier graag een handje bij. Daarom hebben wij een aantal verschillende soorten zitzakken voor je onder elkaar gezet.

Welke zitzakvormen zijn er? / Soorten zitzakken

De traditionele zitzak

De meeste mensen kennen natuurlijk de traditionele zitzak wel. Vooral het merk Fatboy maakt een hoop van dit soort zitzakken en ze zijn vooral bij kinderen erg populair. Ze zijn rechthoekig van vorm en eigen gewoon een heel groot kussen, maar dan voor op te zitten in plaats van voor op je bed. Je kunt heerlijk wegploffen in deze zitzakken en urenlang chillen. Deze zitzakken zijn er in verschillende maten en kleuren. Veel van deze zitzakken zijn ook nog eens geschikt voor buiten, ze kunnen namelijk wel tegen een stootje en zijn makkelijk schoon te maken.

Een zitzakstoel

Een zitzakstoel is perfect voor mensen die het belangrijk vinden om iets steviger te kunnen zitten. In tegenstelling tot de traditionele zitzak heeft dit model een iets betere pasvorm waardoor je niet helemaal wegzakt. Je wordt iets beter ondersteund als je in een zitzakstoel zit.  Ze hebben altijd een rugsteun en daarnaast meestal ook een armsteun.n Vooral volwassen kiezen eerder voor een zitzakstoel in plaats van een normale zitzak. Je krijgt namelijk minder snel last van klachten aan bijvoorbeeld je rug. Het voordeel ten opzichte van een gewone stoel is dat ze zachter zitten, waardoor het je een relaxter gevoel geeft. Bovendien zijn ze makkelijk te verplaatsen, kunnen sommige mee naar buiten en zijn ze in vele verschillende kleuren en maten verkrijgbaar. Het is dus geen vervanging van bijvoorbeeld je eetkamerstoelen, maar wel een lekkere stoel voor in de woonkamer als je tv kijkt, voor buiten om een boekje te lezen of een kleiner model voor op de kinderkamer. 

Een zitzakbank

 Naast de stoel is er ook de zitzakbank. Deze is erg handig als je regelmatig wat meer mensen over de vloer hebt, je kunt er namelijk met meer mensen tegelijk op zitten. Je kunt een zitzak bank voor binnen of buiten kopen. Dit is erg handig zodat je ook in de zomer met een heerlijk zonnetje van je zitzak kan genieten. Er zijn zelfs hele luxe zitzakbanken te krijgen, maar hier betaal je al snel een paar honderd euro voor. Daarentegen kun je dan wel een zitzak van hoge kwaliteit verwachten. Ze gaan dan net zoals gewone banken enkele jaren mee en je hebt er meestal ook twee jaar garantie op.

De zitbal

Anders dan de typen zitzakken die we hierboven besproken hebben is de zitbal. Dit is geen zitzak om heerlijk op te chillen, maar het is een bal om actief op te zitten. Toch vallen ze vaak binnen de categorie zitzakken, ze zijn namelijk anders dan de standaard stoelen en het andere zitmeubilair in je huis. Een zitbal is dus om actief op te zitten. Je moet namelijk je buikspieren aanspannen omdat er geen rugleuning is om tegenaan te leunen. Op deze manier training je je buik en rug, oftewel je core. Vaak wordt een zitbal gebruikt door mensen met rugklachten en tijdens het werk wisselen ze af tussen een zitbal en een bureaustoel. Ook zitballen zijn er in vele verschillende maten en kleuren te krijgen.

Het zitzakligbed

Een zitzak vorm die heerlijk is voor in de zomer is het zitzak ligbed. In tegenstelling tot veel van de andere zitzakvormen, is deze uitermate geschikt om op te liggen. Ze zijn vaak gedeeltelijk plat en dan met een rugsteun zodat je ook comfortabel een boekje kunt lezen of iets kunt drinken. De meeste van de zitzakligbedden zijn geschikt voor buitengebruik. Je kunt ze dus lekker mee de tuin in nemen om te zonnen! Bovendien zijn ze ook bestendig tegen regen, dus als je ze een keer buiten vergeet, is dat geen probleem!

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]

Je tuin opknappen voor de zomer? 4 tips

Het is een klusje wat je vaak uitstelt totdat het écht nodig is: het zomerklaar [...]

Een frisse start voor je oude woonkamer: renovatietips

Loop je al een tijdje met het idee rond om je woonkamer een grondige opknapbeurt [...]

Wanneer verdien je je zonnepanelen terug?

Het installeren van zonnepanelen is een investering die steeds meer huishoudens overwegen. Maar een belangrijke [...]

Woontrend: organische vormen in het interieur

In een wereld die steeds hectischer en digitaler wordt, zoeken we steeds vaker naar manieren [...]

Leibomen kopen: een groene oase voor je tuin

Leibomen zijn de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van [...]

Hoe overwin je de uitdagingen bij het kopen van een nieuwe tv?

Het kopen van een nieuwe televisie kan een uitdagende onderneming zijn. Met de snelle technologische [...]