8x Jouw favoriete woonaccessoires van goud

Ben je toe aan een nieuwe inrichting van je huis? Doe eens gek en kies voor goud. Een gouden kleur geeft meteen een mooie en chique uitstraling. Nu moet je niet meteen alle muren goud gaan verven en gouden banken en tafels kopen. Overdrijven is ook een kunst. Maar denk eens aan gouden accessoires, die zijn er in overvloed. Zo heb je gouden onderzetters, kandelaars en noem maar op. Je kunt zelf bepalen hoeveel accessoires je gebruikt, waardoor het niet té veel glitter en glamour wordt. Maar dat kan natuurlijk wel…

Gouden woonaccessoires

Gouden onderzetters

Wil je onderzetters die echt uit het oog springen? Wat dacht je van gouden onderzetters. Je kunt ze gebruiken in de woonkamer, maar natuurlijk ook in de keuken of eetkamer. Bovendien passen ze bij iedere woonstijl. En nu denk je misschien: gouden onderzetters, zijn die niet onwijs duur? Dat hoeft helemaal niet. Hoewel er natuurlijk verschil is in prijs, zijn veel gouden onderzetters al voor een paar euro te krijgen. Zo creëer je een luxe uitstraling, voor weinig geld. Wat wil je nog meer?

Gouden bestek en service 

Heb je een chique feestje op de planning staan? Pak dan uit met gouden bestek en service. Misschien klinkt het een beetje over the top; je hoeft ook niet meteen volledig gouden borden te gebruiken. Je kunt ook subtiel wat goud aan je service toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wit bord met gouden accenten. Of je gebruikt een wit onderbord met daarboven een wat kleiner gouden bord. Wat betreft het bestek hoef je je niet in te houden. Wil je volledig goudkleurig bestek, houd je dan vooral niet in en ga ervoor.

Gouden kandelaar

Kaarsjes creëren een gezellige sfeer. Daar hoort natuurlijk ook een leuke kandelaar bij. Aangezien goud een warme kleur is, is het de perfecte kleur voor een kandelaar. Je hoeft hierbij niet al te subtiel te zijn. Grote gouden kandelaars zijn prachtig. Vind je die toch te veel in het oog springen? Dan zijn kleine gouden kandelaars ook een prima optie. Bovendien kun je er ook voor kiezen om voor een witte kandelaar met gouden decoratie te gaan, bijvoorbeeld. Of zwart met goud. Doe vooral waar jij je goed bij voelt.

Gouden sierkussens

Je ziet ze niet heel vaak, gouden sierkussens. Dat maakt het des te leuker ze wel in huis te halen. Als je een geschikte bank hebt tenminste. Combineer gouden sierkussens niet met een felrode bank, bijvoorbeeld. Maar bij een effen zwarte bank staan gouden sierkussens wel heel mooi. Je kunt de gouden sierkussens ook combineren met andere kussens, witte bijvoorbeeld. Of je kiest voor een kussen met gouden accenten, mocht je een volledig gouden kussen wat te veel van het goede vinden.

Gouden spiegel

Als je heel subtiel wat gouden tinten aan je interieur wilt toevoegen, is een spiegel met gouden randen een goede keuze. Aangezien het goud alleen aan de randen zit, weet je zeker dat er niet te veel goud in je woonkamer aanwezig is. Een gouden spiegel past in bijna elke ruimte. Denk aan de woonkamer, de slaapkamer of de hal. Gouden spiegels zijn in alle soorten en maten te krijgen. Zo vind je altijd wel een spiegel die bij jouw interieur past. Nog een voordeel van gouden spiegels: ze passen bij vrijwel alle woonstijlen.

Gouden lampenkap

Gouden lampenkappen zijn echte eyecatchers. Je hebben een grote invloed op de sfeer in huis. De combinatie van het licht en de lampenkappen creëren een erg warme, huiselijke sfeer. Tevens is er een enorm groot aanbod aan gouden lampenkappen. Je kunt kiezen voor een heel chique lampenkap en van je woonkamer een paleis maken, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een wat meer subtiele lampenkap, met een minder opvallende gouden tint of slechts enkele gouden accenten. Daarnaast variëren de lampenkappen in grootte.

Gouden dienblad

Gouden dienbladen zijn multifunctioneel. Je kunt een gouden dienblad daadwerkelijk gebruiken om eten en drinken op te zetten en mee te nemen, maar de meeste gouden dienbladen dienen puur als decoratie. Je kunt bijvoorbeeld kaarsjes op het dienblad zetten en die vervolgens op tafel plaatsen, maar je kunt een dienblad ook als decoratie an sich zien. Zo zijn er heel grote dienbladen die tegen de muur kunnen staan of dienbladen in mooie vormen, zoals een dienblad in de vorm van een veer. Daarnaast zijn er ook dienbladen waar mooie vormen in zijn gegraveerd.

Gouden toiletaccessoires

Zelfs je toilet kan eruit zien als een echt paleis. Zo bestaan er een gouden doorspoelknop en een gouden toiletbril. Daarnaast zijn ook gouden toiletrolhouders, gouden pedaalemmers en gouden toiletborstels te koop. Maak de stijl compleet met een gouden deurklink. Maar pas op: ga niet ook nog eens de muren goud verven. Schilder de muren in een donkere neutrale kleur, bijvoorbeeld zwart. Zo zul je zien dat zelfs een volledig gouden toiletruimte niet over the top hoeft te zijn.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]