Wooninspiratie & interieur ideeën opdoen doe je zo!

Waar kun  je de mooiste wooninspiratie opdoen? Waar vind je de mooiste woonideeën?  Soms wil je het in huis even helemaal anders. Je wilt een andere vloer of wandschildering of al je meubels in een andere stijl. Wat er precies moet veranderen weet je niet precies. Waar laat je je inspireren? Inspiratie vinden kan op heel verschillende manieren. Hier vind je de tips en tricks waar jij de mooiste wooninspiratie kunt opdoen.

Wooninspiratie & interieur ideeën opdoen doe je zo!

Inspiratie online: hashtags op Instagram

Voor inspiratie hoef je natuurlijk niet eens de deur uit. Op je telefoon of laptop krijg je al van alles binnen via de bekende social media kanalen. Neem bijvoorbeeld de interessante hashtags die je op Instagram kunt volgen. Ontdek de hashtags die jouw wooninspiratie kunnen geven op Instagram.

#wooninspiratie

Deze hashtag laat je meekijken bij bekende bloggers, maar ook interieursites. Het is dus een mooie mix van allerlei stijlen waardoor je je kunt laten inspireren.

#scandinaviandesign

Ben jij ook zo gek op de Scandinavische stijl? Loop je ook weg met de Nordic style met simpel functioneel design in natuurlijke materialen? Dan moet je eens wooninspiratie met deze hashtag zoeken. Hier vind je namelijk naast nationale bloggers ook veel inspiratie van internationale bloggers.

#homedecor

Met deze hashtag op Instagram vind je vooral veel wooninspiratie uit Amerika. Dit is heel leuk als je wat internationale inspiratie wilt opdoen van over de Atlantische Oceaan.

#binnenkijken

Dat is leuk! Met deze hastag kun je even binnen kijken bij bekende en minder bekende interieurbloggers. Zo zie je hoe al dat design uit de bekende woonwinkels werken in een echte woning waarin geleefd wordt.

#instahome

Deze hashtag laat je even bij mooie huizen binnen kijken over de hele wereld. Zo kun je je helemaal geïnspireerd raken door een badkamer in China of een boekenkast in Zuid-Amerika.

Wooninspiratie opdoen op Pinterest

Naast instagram is Pinterest natuurlijk ook een plek waar je heel veel wooninspiratie kunt vinden. Interieurstylisten en bloggers weten mooie prikborden samen te stellen die precies de sfeer neer zetten die jij zoekt. Ook hier kun je met de nodige zoekwoorden de mooiste woonideeën vinden op Pinterest.

Zoekwoord voor wooninspiratie op Pinterest: Huisdecoratie Industrieel

Industrieel design is op dit moment helemaal hot. We vallen massaal voor de robuuste stijl met onbewerkte texturen van metaal, hout en betonlook. Met de zoekterm huisdecoratie vind je al diverse interessante pins. Maar je kunt verder specificeren met bijvoorbeeld huisdecoratie landelijk of industrieel. Met name de zoekterm “huisdecoratie industrieel” brengt veel actuele inspiratie.

Home interior inspiration design trends

Het is even een rij woorden om in te typen, maar dan heb je ook wat. Typ je dit in bij de zoekmogelijkheid bij Pinterest, dan vind je internationale woontrends van dit moment. Dit geeft een mooi beeld van wat er speelt op dit moment op het gebied van interieur design.

Art deco interior

Helemaal van deze tijd is ook de hernieuwde belangstelling voor de art deco stijl van de beginjaren van de 20ste eeuw. De rijk gedecoreerde woonstijl uit de tijd van “The Great Gatsby” spreekt nog steeds tot de verbeelding. Zoek je inspiratie in deze decadente retrostijl, kijk dan onder deze zoekterm bij Pinterest.

Wooninspiratie opdoen bij design bloggers

Bloggers zijn de stijliconen van dit moment. Zij weten wereldwijd heel veel mensen met hun ideeën te inspireren. Wie te volgen en wie de trendsetter van dit moment is, wisselt in een snel tempo. Een blogger van 3 jaar terug kan nu al weer 2 keer vervangen zijn door de nieuwe sterren aan het firmament. Wil je weten wat er op dit moment speelt is gewoon Googelen op “wooninspiratie”. Je krijgt dan genoeg suggesties om de bloggers te vinden die jou inspireren.

Altijd vol inspiratie: tijdschriften voor het vinden van een woonideeën

Waardoor lieten mensen zich inspireren toen internet nog niet bestond? Het waren de magazines waar je de actuele informatie kon vinden over interieur design. Nog steeds kan een middagje bladeren de beste ideeën voor jouw interieur naar boven brengen. Een magazine is tastbaar, je kan eventueel plaatjes uitknippen om je eigen mood board samen te stellen. De toonaangevende magazines hebben vaak ook een website met informatie. Dit is ook altijd inspirerend om daar even langs te surfen. Een middagje in de bieb doorbrengen is als je wooninspiratie zoekt ook een goed idee. Sommige bibliotheken hebben een mooie collectie interieurboeken hier kun je ook veel inspiratie over uit halen. Vaak hebben ze ook meerdere jaargangen van een interieurstylingsmagazine.

Lekker voor de buis hangen

Ook op tv vind je leuke wooninspiratie. Netflix heeft bijvoorbeeld veel inspirerende series over design en designers. Zoek op “interior design” en je vind hier allerlei documentaire series waarin je geïnspireerd kan worden door mooi design.

Ontdek nieuwe inspiratie in je eigen omgeving

Inspiratie komt vaak op onverwachte plekken. Dit geldt ook voor wooninspiratie. Ga er dus op uit. Bezoek hippe koffietentjes, elegante woonboulevards maar ook shabby brocante en vlooienmarkten. Bezoek de plekken waar je je happy voelt en kijk welke elementen uit het interieur dat veroorzaken. Met je telefoon maak je zo je foto’s en stel jezelf je mood board samen voor jouw wooninspiratie.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]