Woonkamer inspiratie 2022: tips & ideeën

Of je dit artikel nu leest in januari of eind 2022, dit is de woonkamer inspiratie 2022. Een overzicht van de woonkamer trends voor 2022, vol met inspiratie voor jouw woonkamer. De woonkamer inspiratie die je gaat zien komt voort uit verschillende verschillende landen, verschillende interieurstijlen en uit verschillende werelddelen. Al met al kunnen we ze samenvatten als ‘terug naar het verleden’ en ‘werelds’. Want nu voorlopig nog thuis moeten blijven is blijven dromen van prachtige reizen én vasthouden aan het bekende iets dat we in veel woonkamers gaan terugzien het komende jaar. Op die manier vinden we houvast en maken we van 2022 toch een prachtig jaar.

Woonkamer inspiratie trends 2021

Woonkamer inspiratie: klassiek blauw

De kleur blauw staat bekend om zijn onschuld, betrouwbaarheid en balans. Vooral de kleur donkerblauw, ook wel klassiek blauw genoemd, is de woonkamer trend van 2022. Dit kan bijvoorbeeld één muur of kast in donkerblauw zijn. Ook nieuwe kussens of een kleedje op de bank kunnen al zorgen voor meer sfeer in de woonkamer.

Speelse, ronde vormen

Ook in 2022 komen ronde vormen veel voor in woonkamers. Je gaat ze (nog) vaker zien dan voorheen in bijvoorbeeld eettafels, maar ook in een salontafel. Hierbij wordt gekozen voor een rond model, of een set van meerdere tafeltjes. De speelse ronde vormen zorgen voor een warm en huiselijk effect. Overigens kunnen deze ronde vormen in eigenlijk alles terugkomen, denk aan een vloerkleed, maar ook een opvallende (draai) fauteuil.

Minimalistische woonkamer

Hoewel we enerzijds willen gaan voor gezelligheid moet het ook overzichtelijk blijven. Dat zie je terug in de vormgeving: minder items, en daardoor een geheel. In een minimalistische woonkamer wordt gekozen voor minder mooie meubels, in plaats van een interieur met veel accessoires, iets dat je bijvoorbeeld in de landelijke woonkamer terugziet. Hoewel deze woonkamer trend niet iedereen past, gaat het wel een populaire trend worden in 2022.

De wereld rond: Scandinavië

Wellicht kunnen we dit jaar weer vaker reizen. De natuur in, of juist op zoek naar vertier in de steden. In de woonkamer inspiratie 2022 draait het in ieder geval om dit eerste. Met lichte kleuren en natuurlijke materialen zoals hout en steen is Scandinavië de inspiratiebron. Natuurlijk is Scandinavisch meestal al iets meer minimalistisch, waardoor het goed matcht met de andere woonkamer inspiratie.

Een binnentuin met kamerplanten

In de vorige twee trends rondom woonkamer inspiratie gingen we al op reis. Deze trend haalt de natuur naar binnen: maak een binnentuin. Hierbij geldt dat het qua planten niet gek genoeg mag zijn. Je kunt kiezen voor grote tropische kamerplanten, maar ook tuinieren mag tegenwoordig in de woonkamer. Op die manier krijgt jouw woonkamer meer groen, en tegelijkertijd wordt de leefomgeving gezonder door de luchtzuiverende werking van planten.

Modern 80’s woonkamer inspiratie

De bovenstaande woonkamer trends 2022 zijn dan wellicht wat ‘saai’ en minimalistisch, met deze trend brengen we toch meer leven in de woonkamer. De modern 80’s trend brengt grote geometrische vormen en felle kleuren naar de woonkamer. Deze inspiratie vindt haar oorsprong in de Pop-art. Denk aan de felle kleuren die je tegenwoordig op straat tegenkomt in graffiti kunstwerken. Ja, het is wat opvallend, maar komend jaar mag je met deze woonkamer trend gerust een beetje uitpakken én anderen inspireren.

Neutrale woonkleuren in de woonkamer

Toch minder opvallende kleuren in de woonkamer, dat kan ook. Een andere woonkleuren trend voor in de woonkamer in 2022 zijn juist neutrale kleuren. Subtiele, eenvoudige kleuren die niet strijden om jouw aandacht. Je kunt hierbij denken aan kleuren die je ook in de natuur tegenkomt, ze springen er niet uit, maar zorgen wel voor sfeer in de woonkamer.

Gekleurd glaswerk: & glas-in-lood

Je ziet glas-in-lood veel terug, en die details mogen absoluut blijven. In deze trend bedoelen we echter een andere woonkamer trend, namelijk gekleurd glas. In plaats van dat je ‘normaal’ glas hebt in de ramen, kan gekleurd glas net even voor meer sfeer zorgen. Je hoeft hiervoor overigens niet eens echt gekleurd glas te kopen. Je hebt tegenwoordig namelijk folies met hetzelfde effect. Overigens kun je zo meer variëren in vormen en verschillende kleuren voor een (nog) speelser effect.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]