Woonkamer wanddecoratie: foto’s afdrukken

Als je je woonkamer leuk wilt inrichten, horen wanden daar ook bij. Als je niets aan de muur ophangt, geeft dit vaak een kaal beeld. Daarom is het leuk om voor wanddecoratie te gaan. Dit kunnen verschillende dingen zijn. Je kunt denken aan planken met daarop boeken of plantjes, maar ook een klok is een optie. Ook kun je je muur decoreren met foto’s. Zo ziet je muur er een stuk gezelliger uit, maar heb je ook mooie herinneringen om naar te kijken.

Woonkamer wanddecoratie

Wat voor soort foto’s?

Als je voor foto’s kiest, kun je natuurlijk zelf kiezen welke foto’s je als wanddecoratie wilt gebruiken. Je zou bijvoorbeeld voor mooie vakantiefoto’s kunnen gaan. Ben je in een mooi gebied geweest of heb je een leuke bezienswaardigheid bezocht? Dan is het leuk om daar vaak naar te kunnen kijken. Je kunt ook portretten van jezelf ophangen, of van familieleden of vrienden. Heb je een huisdier? Dan is het ook een leuk idee om van dit dier een foto aan de wand te hangen. Genoeg keuze, dus. Uiteraard is dit helemaal aan jou. Je kunt natuurlijk ook meerdere foto’s ophangen. 

Foto’s afdrukken

Als je mooie foto’s hebt gemaakt, kun je deze afdrukken. Op verschillende plaatsen kun je foto’s in verschillende formaten laten afdrukken. Laat je foto’s afdrukken als versiering aan de muur, dan kun je zelf kiezen welk formaat je wilt. Wil je graag een groot formaat, dan zou je bijvoorbeeld voor een foto op canvas kunnen gaan. Maar ook kun je je foto op acrylglas of een ander materiaal laten afdrukken. Als je voor een van die opties gaat, komt je foto los aan de muur te hangen. Je kunt er echter gaan voor een lijstje waar je je foto in plaatst. Ook in dat geval kun je voor een groot formaat gaan, maar ook een kleiner formaat is zeker een optie. Een lijstje kun je aan de muur hangen, maar je zou ook lijstjes op een plank aan de muur kunnen zetten. Kies vooral voor hetgeen bij jou en je interieur past. 

Een fotocollage

Heb je meerdere foto’s die je graag als wanddecoratie aan de muur zou willen hangen? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een fotocollage. Heb je bijvoorbeeld een aantal leuke foto’s van een vakantie en staan deze leuk bij elkaar? Of wil je foto’s van alle gezinsleden bij elkaar plaatsen? Dan is een fotocollage daar ideaal voor. Ook bij een collage kun je gaan voor verschillende materialen, zoals canvas, aluminium of posterpapier. Ook deze kun je gemakkelijk laten maken. Je kunt natuurlijk zelf kiezen hoe je de foto’s precies ten opzichte van elkaar wilt plaatsen. 

Verschillende vormen

Als je een fotocollage neemt, maar ook als je voor een losse foto gaat, zijn er verschillende vormen mogelijk. Waarschijnlijk denk je al gauw aan foto’s in een vierkante of rechthoekige vorm, maar er zijn meer mogelijkheden. Zo kun je voor een ronde foto gaan, of een foto in een zeshoek, wat bij fotocollages vaker voorkomt. Waar je het beste voor kunt gaan, heeft natuurlijk te maken met je wensen, maar ook met je interieur. Als je een strak interieur hebt, passen rechte lijnen daar waarschijnlijk het best bij. Je kunt dan bijvoorbeeld voor foto’s in vierkante vorm gaan. Heb je echter een wat losser interieur, zonder strakke vormen? Dan zou bijvoorbeeld rond leuk kunnen zijn. Je kunt ook met contrasten werken en daarom juist een andere keuze maken. Het gaat er in ieder geval om dat jij blij bent met de vorm van de foto of foto’s.

Kleuren

Niet alleen vormen zijn belangrijk, kleuren spelen ook een belangrijke rol. Het is een goed idee om te bekijken welke kleuren bij je interieur passen. Ook de wand waar de foto komt te hangen is daarbij zeker niet onbelangrijk. Bij een witte muur passen de meeste kleuren goed. Bij andere kleuren zou je bijvoorbeeld door middel van een kleurenstrookje kunnen kijken wat goed combineert.  Zo kun je juist voor de foto’s gaan die qua kleur matchen met het interieur. Wil je toch voor foto’s gaan die niet bij de inrichting van je huis passen? Als je dat niet erg vindt is dat geen probleem, maar je zou ook voor bijvoorbeeld zwart-wit foto’s kunnen gaan. Ook deze zijn vaak erg mooi en ze gaan samen met veel soorten kleuren.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]