Woonkamer inspiratie: inspiratie voor jouw woonkamer in 2022

De woonkamer is misschien wel de belangrijkste kamer van je huis. Dit is immers de ruimte waar je ’s avonds lekker voor de televisie zit om uit te rusten, maar ook de ruimte waar de meeste mensen hun bezoek ontvangen. Het is dus belangrijk dat de woonkamer er een beetje leuk uitziet, maar dat kan ook lastig zijn. Gelukkig zijn er op Woonspots heel veel leuke tips te vinden als het gaat om het inrichten van de woonkamer. Maar ook in dit artikel lees je tips om jouw woonkamer helemaal in de stijl van 2022 in te richten.

Woonkamer inspiratie

Tip 1: koop een leuke bank

Een van de belangrijkste meubels in de woonkamer, is natuurlijk de bank. Een goede bank is onmisbaar. Bij het kopen van een bank is het moet je niet alleen kijken naar de bank die het mooiste is, deze moet ook lekker zitten. Maar natuurlijk is het uiterlijk ook erg belangrijk. Koop je een hoekbank of twee losse banken? Stoffen en suède zijn erg populair als materiaal. Ook gekleurde banken komen weer helemaal terug. Ga bijvoorbeeld voor een bank in een pastelkleur. Ook moet je altijd goed kijken naar de kwaliteit van de bank. Een bank is een hele investering, dus je wilt wel dat deze even meegaat.

Tip 2: meerdere bijzettafels

Als je eenmaal een bank hebt, hoort daar ook een leuke bijzettafel bij. Of sterker nog: meerdere bijzettafels. Waar het vroeger gebruikelijk was om één grote bijzettafel voor je bank neer te zetten, is het inmiddels alweer een tijdje in om gebruik te maken van meerdere kleine tafeltjes. Het is leuk om hierbij te variëren in grootte en hoogte. Koop bijvoorbeeld drie bijzettafeltjes, die allemaal een andere grootte hebben. Laat de grootste tafel de hoogste zijn en de kleinste de laagste. Hiermee creëer je een speels effect. Maar je kunt ook helemaal los gaan en nóg meer tafeltjes bij elkaar zetten.

Tip 3: een mooie eettafel

Als je geen ruimte hebt om in de keuken te eten, is de kans groot dat je de eettafel in de woonkamer wilt zetten. Er is volop keuze in eettafels. Al jarenlang zijn rechthoekige, houten eettafels immens populair, maar de laatste tijd zie je ook weer steeds vaker ronde eettafels. Dit is vooral een leuk idee als je regelmatig met veel mensen eet. Zo kun je iedereen aan tafel goed aankijken en verstaan. Ook deze zijn vooral populair in licht hout. 

Tip 4: bijpassende eetkamerstoelen

En bij die mooie eettafel horen natuurlijk ook eetkamerstoelen. Het aanbod van eetkamerstoelen varieert enorm. Opvallend is dat de laatste jaren vaak wordt gekozen voor gekleurde stoelen: okergeel, groen, blauw en noem maar op. Ook wordt het steeds gebruikelijker om verschillende kleuren te combineren. Zo kun je drie okergele stoelen, en drie zwarte bij elkaar zetten. Vroeger waren de er stoelen vaak in een rechthoekige vorm, terwijl de wat speelsere stoelen tegenwoordig toenemen in populariteit. Ook comfort wordt steeds belangrijker. De stoelen zijn bekleed met zacht materialen en kussens. 

Tip 5: een vloerkleed

In elke woonkamer past wel een vloerkleed. Vloerkleden zijn er niet alleen voor de comfort – al is dat natuurlijk wel een behoorlijk pluspuntje – ze zijn ook nog eens erg mooi. Een kleed vult de leegte namelijk meteen op en maakt de woonkamer letterlijk en figuurlijk warm. In 2022 mogen er weer patroontjes in de vloerkleden zitten. Of je een druk vloerkleed wilt of juist een wat rustigere, dat is uiteraard helemaal aan jou. De meeste vloerkleden van nu hebben neutrale kleuren, denk aan grijs en wit.

Tip 6: lampen

Een woonkamer moet ook een beetje gezellig zijn. Niets is zo gezellig als leuke, decoratieve lampen. En deze zijn er in alle soorten en maten. Je kunt kiezen voor een staande lamp, maar ook lampen die je aan het plafond of aan de muur kunt hangen zijn in 2022 nog steeds helemaal in. Wat ook leuk is: tafellampen. Je ziet deze niet heel vaak, maar ze creëren enorm veel gezelligheid. Bovendien heb je zo gelijk aankleding voor op tafel.

Tip 7: decoratie

Lampen zorgen al voor een beetje decoratie, maar er kan natuurlijk nog veel meer bij. Kaarsjes, bijvoorbeeld, passen in elke woonkamer. Je kunt helemaal uitpakken door tientallen kaarsen in de woonkamer te zetten, maar je kunt ook kiezen voor een bescheiden aantal kaarsen. Ook is er een enorme diversiteit als het gaat om kaarsen. Groot, klein, dik, dun, wat je ook wilt: het is allemaal te koop. Bovendien kunnen leuke foto’s inclusief fotolijsten niet ontbreken en is het leuk om je bank met kussentjes aan te kleden. Tip: koop manden. Hoe groot ze zijn en waar je ze plaatst, maakt niet uit, maar manden zijn dé trend voor in de woonkamer.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]