Dé woontrends voor 2022: Interieurtrends & Woonkleuren

Het nieuwe jaar is begonnen, met de feestdagen nog maar net achter de rug is het tijd om vooruit de kijken naar de woontrends voor het komend jaar. In deze blog nemen we jou dan ook mee in de interieurtrends van 2022. Op die manier kun je alvast wooninspiratie opdoen, waardoor je straks goed voorbereid op pad kunt. Zullen we samen afspreken dat we van 2022 het jaar van jouw interieur maken? Maak hem komend jaar eens helemaal af!

Dé woontrends voor 2020 - Interieurtrends & Woonkleuren van 2020

Interieurtrend van 2022: Duurzaam én groen

Een trend die al wat jaren, geheel terecht overigens, steeds populairder wordt is het maken van een duurzame keuze. Het is een goed teken dat steeds meer wordt stilgestaan bij de omgeving. Ook op het gebied van interieur wordt bewust consumeren in 2022 de standaard. Je mag daarom de trend letterlijk nemen, door de kleur groen op te nemen in jouw interieur, maar ook door te kijken naar andere materialen. Veel meubelmerken kiezen voor gerecyclede materialen of proberen hun productie duurzamer te maken. Vintage meubels kunnen tegenwoordig ook goed, dus meubels hoeven echt niet meer helemaal nieuw te zijn.

Woontrend nummer 2: Natuurlijke kleuren en materialen

Verwerk in jouw interieur in 2022 ook veel materialen afkomstig uit de natuur. Denk dan aan keramiek, jute of hennep. Denk dan bijvoorbeeld aan een mooi rond jute vloerkleed of een jute poef, ook in 2022 nog heel erg populair. Deze natuurlijke woonkleuren gaan natuurlijk hand in hand samen met deze materialen. Vooral bruin- organjeachtige, warme kleuren en groen zijn in 2022 de belangrijkste woonkleuren.

De derde woontrend van 2022: Ons huis helpt ons verder

Het internet of things is niet meer weg te denken in 2022. Zo werden er vorig jaar al een record aantal slimme speakers zoals de Google Home verkocht. Naast deze handige snufjes zijn er ook genoeg snufjes die jouw huis ook nog eens duurzamer maken. Denk dan bijvoorbeeld aan zonnepanelen, een slimme thermostaat of ledlampen. Steeds meer van deze technologie is te bedienen met een app, waarmee je slimme inzichten krijgt. Op die manier bespaar je energie en bovendien zijn ze ook nog super handig. Het is immers zonde om de temperatuur te hoog te zetten wanneer je niet eens thuis bent. Ben je interieurliefhebber, dan gaat deze woontrend in 2022 zeker niet ontbreken. 

Je interieur mag in 2022 best een beetje opvallen

Goed nieuws voor iedereen die houdt van net even anders. In 2022 hoeft het allemaal niet super met elkaar te matchen. Wat gekke voorwerpen toevoegen of bijzondere kleuren combineren kan zorgen voor een hele toffe inrichting. Durf het komende jaar eens wat meer te experimenteren en koop items eens als je ze leuk vindt. Ook wanneer ze op het eerste gezicht misschien niet helemaal goed bij jouw interieur passen. Ook in combinatie met de eerder genoemde natuurlijke woonkleuren kun je genoeg leuke woonaccessoires vinden die net even anders zijn. De bekende woonwinkel Meubella geeft al aan dat zij voor 2022 ook met meubels gaan komen die gaan verrassen en goed in deze woontrend passen.

Een handige woontrend: maak jouw interieur vooral praktisch

We kunnen met z’n allen een perfect interieur nastreven, maar onthoud dat het bovenal praktisch moet zijn. Met steeds meer mensen leven we in kleinere huizen, wat betekent dat we slim moeten omgaan met de ruimte. Eetkamerstoelen zonder armleuningen zijn zo’n trend. Door niet te kiezen voor armleuningen heb je namelijk een kleinere tafel nog en creëer je automatisch meer ruimte in je woon- of eetkamer. Naast deze zie je steeds meer slimme oplossingen, bijvoorbeeld voor het gebruiken van zo min mogelijk schapruimte in de kast. Zo heb je minder kasten of een kleinere kast nodig, wat wederom ruimtebesparing oplevert. Een voorbeeld van zo’n slimme kast is de Woood Expand vakkenkast. Van de kast koop je een basis, en vervolgens kun je zelf extra ruimte toevoegen door een los kastdeel te kopen. Zo maak je zelf een kast die groot genoeg is, en niet groter dan nodig.

De laatste trend: steeds meer wordt online gekocht

Waar de woonboulevard natuurlijk traditioneel de plek was om meubels en woonaccessoires te vinden, verschuift dit langzaam naar de online woonwinkels. Zo zie je steeds meer volwaardige online woonwinkels opstaan waar je écht leuke meubels kunt kopen tegen een betaalbare prijs. In de meeste gevallen wordt ook nog gratis bezorgd, en mogen de meubels ook nog gratis retour wanneer ze onverhoopt niet goed zijn. Toch even kijken, dan vinden wij de woonboulevard nog steeds een hele goede optie. Die keus is in 2022 helemaal aan jou!

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]