2021: Het jaar om te leren borduren: maak iets voor in huis

Borduren is aan een opmars bezig, en wordt steeds populairder. Kun jij nog niet borduren, dan is 2021 het jaar om te leren borduren. Je kunt ervoor kiezen alles los aan te schaffen, maar ook een borduurpakket kopen behoort tot de mogelijkheden. Je ontvangt dan alles dat je nodig hebt om te beginnen met borduren: borduurstof, garens, een borduurnaald en natuurlijk instructies om direct van start te gaan. Bekende merken zijn Vervaco, Dimensions en Lanarte, Eva Rosenstand, Permin en Pako. Hiermee begin je binnen no-time aan jouw nieuwe handwerkproject. Je kunt qua borduurpakketten alle kanten op, lees snel verder!

2020: Het jaar om te leren borduren: maak iets voor in huis

Borduurpakket voorbedrukt: ideaal voor beginners

Je hebt bij het kopen van een borduurpakket de keuze tussen voorbedrukte en telwerk borduurpakketten. Een voorbedrukt borduurpakket heeft het borduurpatroon op de borduurstof gedrukt. Dat maakt het gemakkelijker. Ook wordt aangegeven welke kleur of welke steek je moet gebruiken. Dit maakt het eenvoudiger, en is een ideale manier om te beginnen met borduren.

Telwerk borduurpakket: voor de gevorderden

Een telwerkborduurpakket moet je zelf uittellen op de borduurstof. Dit maakt het lastiger dan wanneer de het borduurpatroon is voorgedrukt. Bekende series borduurpakketten zijn er van o.a. Marjolein Bastin, Klassiek, Romantiek, Cultuur, Dieren en Home and Garden. Elk van deze borduurpakketten zijn onderdeel van het merk Lanarte. 

Borduurpakketten thema’s: voor volwassenen en kinderen

Naast de keuze tussen een borduurpakket met telwerk of een voorbedrukt borduurpakket kun je ook kiezen uit verschillende thema’s. Zo zijn er borduurpakketten met bloemen, dieren, landschappen, bekende schilders, voor Pasen, voor Kerst, een huwelijk of voor geboorte. Voor kinderen zijn er ook thema’s, zo kun je voor je zoon of dochter borduren, maar kan hij of zij ook zelf leren borduren. Ideaal voor bijvoorbeeld tijdens de vakantie. Er zijn voor kinderen ook verschillende thema’s, bijvoorbeeld Cars, Frozen, Winnie the Pooh, Prinsessen en Mickey Mouse. Borduurpakketten voor kinderen hebben bijvoorbeeld ook een plastic borduurnaald, net iets veiliger dan een scherpe borduurnaald voor volwassenen.

Iets borduren voor in je interieur? Begin met de kussens!

Kussens zijn zo’n item in je interieur waar je regelmatig in wil vernieuwen. Ze brengen sfeer in jouw interieur en je kunt ze per seizoen wisselen. Helemaal leuk is het wanneer je de kussens helemaal zelf maakt. Ook deze kussens zijn er in allerlei stijlen, zo heb je kussens voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Net als bij ander borduurwerk kun je ook bij kussens borduren kiezen voor voorbedrukte kussens, of voor telwerk kussens. Je maakt op die manier zelf de keuze of je het jezelf makkelijk maakt, of toch net wat moeilijker.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]