5x TIPS om geld te besparen tijdens de coronacrisis

Door het coronavirus zitten we misschien net wat meer thuis. Dat zorgt inmiddels wellicht voor wat verveling, maar: hoe verkom je dat je teveel geld uitgeeft of hoe zorg je ervoor dat je juist zoveel mogelijk geld bespaart? Je baan verliezen of tijdelijk minder inkomsten zijn voor veel mensen immers aan de orde van de dag. In deze blog vind je verschillende tips om geld te besparen tijdens de corona crisis. Op die manier gaan we er samen doorheen komen en besparen we samen op de vaste lasten.

5x TIPS om geld te besparen tijdens de coronacrisis

Tip 1: Zorg voor overzicht: alle inkomsten en uitgaven op een rij

Zorg ervoor dat je altijd een goed beeld hebt van je financiële situatie. Neem daarom eens de tijd om alle inkomsten en uitgaven goed op een rij te zetten. Waar geef je meer geld aan uit dan verwacht? Of welke grote uitgaven had je de afgelopen tijd niet moeten doen? Op die manier maak je jezelf bewust van de situatie en weet je ook hoe hoog de vaste lasten zijn. Tot slot weet je zo gemakkelijker waar je geld op kunt besparen, wanneer je tijdelijk minder inkomsten hebt of zelfs je baan verliest.

Tip 2: Bespaar op de autokosten

Doordat je wellicht thuis werkt zul je de auto al een stuk minder gebruiken. Probeer juist nu, maar ook in de toekomst de auto zoveel mogelijk te laten staan. Enerzijds bespaart het een hoop geld aan benzine, maar bovenal krijg je ook nog extra beweging. Tot slot is de auto laten staan ook nog goed voor het milieu. Een win-win-win situatie dus!

Tip 3: Bespaar op de boodschappen

Kijk eens naar welke A-merken je allemaal koopt. Zijn er wellicht goedkopere alternatieven? Een praktische tip: kijk ook eens wat lager in de schappen, waar vaak de goedkopere producten liggen. Vermijd de producten op ooghoogte. Je zult merken dat, wanneer je verschillende A-merken omruilt voor huismerken je nog flink kunt besparen op de totale kosten van de boodschappen in de maand.

Tip 4: Kijk kritisch naar de kosten van abonnementen

Je zult er door het financieel overzicht van de eerste tip wellicht achter zijn gekomen dat je veel abonnementen hebt lopen. Een gemiddeld gezin heeft immers 10-15 actieve abonnementen lopen. Beslis daarom welke abonnementen je echt nodig hebt en ga bijvoorbeeld aan de slag met je tv abonnement vergelijken. Je zult erachter komen dat je op een eenvoudige manier geld kunt besparen. Vaak loont het bovendien om TV te combineren met bijvoorbeeld vast of mobiel bellen. Op die manier bespaar je geld door deze abonnementen bij dezelfde provider af te sluiten. Ook zit er veel verschil in de extra’s van TV abonnementen: digitaal, HD, On Demand, opnemen, pauzeren, terugspoelen? Bepaal welke diensten je echt nodig hebt, en voorkom dat je onnodig veel betaalt voor onnodige diensten.

Tip 5: Vermijd onnodige aankopen

Zorg ervoor dat je de komende tijd even wat minder onnodige aankopen doet. Deze tip ligt eigenlijk samen met een andere, die je daarbij helpt: denk goed na over een aankoop. Wil je iets graag hebben, denk er dan nog even rustig over na. Vermijd impulsieve aankopen en vergelijk ook de prijzen. Zoek bijvoorbeeld uit waar je een product zo goedkoop mogelijk kunt krijgen. De meeste impulsieve aankopen worden veroorzaakt door verveling. Zorg daarom ook, zeker in deze tijden voor voldoende afleiding. Zorg dat het huis helemaal schoon is, de tuin volledig opgeruimd en onderhouden. Of, wanneer mogelijk, kies er juist voor om in deze periode extra te gaan werken. Zo voorkom je uitgaven en zorg je ook nog eens voor extra inkomsten.

Tip 6: Niet teveel online shoppen

We zeggen natuurlijk niet dat je niet online mag shoppen, maar vermijd continue in je mailbox kijken en alle aanbiedingen doorspitten. Doordat je nu wellicht wat meer tijd hebt ben je meer geneigd om hiernaar te kijken. Denk ook hierbij goed na over wat je koopt: thuis sporten lijkt misschien nu leuk, maar binnenkort zul je toch gewoon weer naar de sportschool kunnen. En waarschijnlijk komt er dan van thuis sporten niet veel meer terecht, waarna alles voor een dumpprijs op Marktplaats komt te staan. Zonde!

Tip 7: Voorkom wakker liggen van geldzorgen

Het is zonde om wakker te liggen van geldzorgen. Trek op tijd aan de bel en durf er bovenal over te praten met anderen. Op die manier vind je sneller oplossingen dan ’s nachts liggen piekeren. Ook kun je contact opnemen met de gemeente. Zij kunnen je helpen en doorverwijzen naar de juiste instanties. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk rust creëert over de situatie. Zo kun je jezelf focussen op het belangrijkste: het oplossen van de problemen, in plaats van continue nadenken over de problemen.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat is de functie van gaten in de bladeren van de Monstera?

De Monstera, ook bekend als de gatenplant of Monstera deliciosa, is een populaire kamerplant vanwege [...]

4 Tips voor een goed onderhoud van je huis

Een goed onderhouden huis brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo is het niet alleen [...]

De laatste tuintrends: maak van jouw tuin een stijlvolle oase

De tuin is dé plek om te ontspannen, te genieten van de natuur en je [...]

Nieuwe droomkeuken? Zo kun je deze realiseren

Het realiseren van je droomkeuken is een spannend en bevredigend project. Een keuken is niet [...]

Een gezellig buitenverblijf creëren met stijlvolle tuinmeubels: hoe pak je dat aan?

De tuin is een heerlijke plek om lekker te zitten tijdens de warmere zomerdagen. Daarnaast [...]

Zijn je leidingen thuis vaak verstopt? Hier zijn wat oorzaken en oplossingen

Niets is zo irritant als een gootsteen die niet doorloopt, een toilet dat niet goed [...]

4 redenen waarom je een vloerkleed in huis moet nemen

Een vloerkleed kan een geweldige toevoeging zijn aan elk interieur. Of je nu op zoek [...]

Woningrenovatie: hoe pak je dat aan?

Het renoveren van een woning biedt een unieke kans om nieuw leven in een oud(er) [...]

Screens: alle voordelen van screens voor je ramen

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je wooncomfort en het verlagen van je energiekosten, [...]