5x TIPS om geld te besparen tijdens de coronacrisis

Door het coronavirus zitten we misschien net wat meer thuis. Dat zorgt inmiddels wellicht voor wat verveling, maar: hoe verkom je dat je teveel geld uitgeeft of hoe zorg je ervoor dat je juist zoveel mogelijk geld bespaart? Je baan verliezen of tijdelijk minder inkomsten zijn voor veel mensen immers aan de orde van de dag. In deze blog vind je verschillende tips om geld te besparen tijdens de corona crisis. Op die manier gaan we er samen doorheen komen en besparen we samen op de vaste lasten.

5x TIPS om geld te besparen tijdens de coronacrisis

Tip 1: Zorg voor overzicht: alle inkomsten en uitgaven op een rij

Zorg ervoor dat je altijd een goed beeld hebt van je financiële situatie. Neem daarom eens de tijd om alle inkomsten en uitgaven goed op een rij te zetten. Waar geef je meer geld aan uit dan verwacht? Of welke grote uitgaven had je de afgelopen tijd niet moeten doen? Op die manier maak je jezelf bewust van de situatie en weet je ook hoe hoog de vaste lasten zijn. Tot slot weet je zo gemakkelijker waar je geld op kunt besparen, wanneer je tijdelijk minder inkomsten hebt of zelfs je baan verliest.

Tip 2: Bespaar op de autokosten

Doordat je wellicht thuis werkt zul je de auto al een stuk minder gebruiken. Probeer juist nu, maar ook in de toekomst de auto zoveel mogelijk te laten staan. Enerzijds bespaart het een hoop geld aan benzine, maar bovenal krijg je ook nog extra beweging. Tot slot is de auto laten staan ook nog goed voor het milieu. Een win-win-win situatie dus!

Tip 3: Bespaar op de boodschappen

Kijk eens naar welke A-merken je allemaal koopt. Zijn er wellicht goedkopere alternatieven? Een praktische tip: kijk ook eens wat lager in de schappen, waar vaak de goedkopere producten liggen. Vermijd de producten op ooghoogte. Je zult merken dat, wanneer je verschillende A-merken omruilt voor huismerken je nog flink kunt besparen op de totale kosten van de boodschappen in de maand.

Tip 4: Kijk kritisch naar de kosten van abonnementen

Je zult er door het financieel overzicht van de eerste tip wellicht achter zijn gekomen dat je veel abonnementen hebt lopen. Een gemiddeld gezin heeft immers 10-15 actieve abonnementen lopen. Beslis daarom welke abonnementen je echt nodig hebt en ga bijvoorbeeld aan de slag met je tv abonnement vergelijken. Je zult erachter komen dat je op een eenvoudige manier geld kunt besparen. Vaak loont het bovendien om TV te combineren met bijvoorbeeld vast of mobiel bellen. Op die manier bespaar je geld door deze abonnementen bij dezelfde provider af te sluiten. Ook zit er veel verschil in de extra’s van TV abonnementen: digitaal, HD, On Demand, opnemen, pauzeren, terugspoelen? Bepaal welke diensten je echt nodig hebt, en voorkom dat je onnodig veel betaalt voor onnodige diensten.

Tip 5: Vermijd onnodige aankopen

Zorg ervoor dat je de komende tijd even wat minder onnodige aankopen doet. Deze tip ligt eigenlijk samen met een andere, die je daarbij helpt: denk goed na over een aankoop. Wil je iets graag hebben, denk er dan nog even rustig over na. Vermijd impulsieve aankopen en vergelijk ook de prijzen. Zoek bijvoorbeeld uit waar je een product zo goedkoop mogelijk kunt krijgen. De meeste impulsieve aankopen worden veroorzaakt door verveling. Zorg daarom ook, zeker in deze tijden voor voldoende afleiding. Zorg dat het huis helemaal schoon is, de tuin volledig opgeruimd en onderhouden. Of, wanneer mogelijk, kies er juist voor om in deze periode extra te gaan werken. Zo voorkom je uitgaven en zorg je ook nog eens voor extra inkomsten.

Tip 6: Niet teveel online shoppen

We zeggen natuurlijk niet dat je niet online mag shoppen, maar vermijd continue in je mailbox kijken en alle aanbiedingen doorspitten. Doordat je nu wellicht wat meer tijd hebt ben je meer geneigd om hiernaar te kijken. Denk ook hierbij goed na over wat je koopt: thuis sporten lijkt misschien nu leuk, maar binnenkort zul je toch gewoon weer naar de sportschool kunnen. En waarschijnlijk komt er dan van thuis sporten niet veel meer terecht, waarna alles voor een dumpprijs op Marktplaats komt te staan. Zonde!

Tip 7: Voorkom wakker liggen van geldzorgen

Het is zonde om wakker te liggen van geldzorgen. Trek op tijd aan de bel en durf er bovenal over te praten met anderen. Op die manier vind je sneller oplossingen dan ’s nachts liggen piekeren. Ook kun je contact opnemen met de gemeente. Zij kunnen je helpen en doorverwijzen naar de juiste instanties. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk rust creëert over de situatie. Zo kun je jezelf focussen op het belangrijkste: het oplossen van de problemen, in plaats van continue nadenken over de problemen.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]