Het afgelopen jaar zijn er veel slimme apparaten op de markt gekomen. Steeds meer gezinnen in Nederland hebben smart home producten in huis. Logisch ook, want slimme apparaten zijn handig en bieden heel veel gemak. In deze blog nemen wij je mee in de populairste slimme apparaten van 2022. Compleet met de top 8 populairste slimme apparaten, inclusief uitleg over de werking ervan. Op die manier weet je precies welke slimme apparaten jij het komende jaar in huis wil halen. Een ding is zeker, slimme apparaten, met hun stem en smartphone bediening maken het leven voor jou weer iets gemakkelijker. Wat is jouw favoriete slimme apparaat van 2022?
1. Google Chromecast
De Chromecast is de oplossing voor iedereen zonder Smart TV, maar ook voor iedereen die op de meest makkelijke manier video wil streamen naar de TV. Je kijkt, dankzij de Google Chromecast 5 GHz band jouw favoriete video’s, films en series in hoge resolutie. Dit zonder dat de Chromecast hapert of stopt. Het enige dat je nodig hebt is een HDMI-aansluiting op de TV en een stabiele WiFi-verbinding om de Chromecast aan te sturen.
2. Slimme thermostaat: Nest Thermostaat
De slimme thermostaat van Nest is de ideale manier om energie te besparen. Het geeft inzicht in het verbruik, ook van de verschillende apparaten. Ook bekijkt het de temperatuur in huis, en stelt deze bij wanneer je bijvoorbeeld niet thuis bent. Zo past de slimme thermostaat zich volledig aan jouw levensstijl aan. Dit bespaart je op jaarbasis veel energie, waardoor de investering in zo’n slimme thermostaat zo is terugverdiend.
3. Slimme rookmelder & CO-melder: Nest Protect
Het merk Nest heeft naast een slimme thermostaat ook een slimme rookmelder met ingebouwde CO-melder. Zo krijg je op afstand, direct op je smartphone ook informatie wanneer er iets in je huis aan de hand is. Zo merk je een vervelende situatie eerder, waardoor alle gevolgen van dien voorkomen worden. Ook test de slimme rookmelder zich meermaals per dag automatisch, waardoor je er zeker van bent dat dit slimme apparaat ook werkt op het moment dat er iets aan de hand is.
4. Slimme stekkers: voor de niet slimme apparaten
Om niet-slimme apparaten toch op afstand te besturen zijn slimme stekkers ideaal. Je plaatst ze tussen de lamp, TV of het koffiezetapparaat, waardoor je deze op afstand aan en uit kunt zetten. Ook ideaal wanneer je op vakantie bent en bijvoorbeeld een tijdschakelaar wilt instellen. Zo kun je met een slimme stekker bijvoorbeeld regelen dat deze enkel stroom doorgeeft tussen bepaalde tijden. Het is de ideale aanvulling op alle slimme apparaten in huis. Je maakt zo echt jouw hele huis slimmer, wat handig is en veel tijd bespaart!
5. Slimme deurbel: Ring 2 deurbel met camera
Een slimme deurbel heeft verschillende functies, maar ook voordelen. Zo heeft een slimme deurbel een camera, waardoor je via de smartphone kunt zien wie er voor de deur staat. Ook wanneer je even niet thuis bent kun je wel met degene praten. Je kunt hem of haar, bijvoorbeeld bij de bezorging van een pakketje, instrueren om het even bij de buren af te geven. Zo voorkom je dat je belangrijke momenten mis loopt. Ook handig: de camera neemt de hele dag op, maar bewaart enkel de momenten waarop beweging te zien is. Zo houd jij eenvoudig, dag en nacht, in de gaten wat er rondom jouw voordeur gebeurt.
6. Slimme verlichting: Philips Hue
Bij veel mensen is slimme verlichting al een tijdje aanwezig. De bekende lampen van Philips Hue zijn hier het populairste voorbeeld van. Maar naast dit merk zijn er tegenwoordig ook veel andere aanbieders van de beste slimme verlichting. Met Philips Hue, maar ook met de andere merken kun je via je smartphone het licht regelen, maar ook bepaalde kleuren of thema’s kiezen. Daarnaast werkt slimme verlichting ideaal voor het weren van inbrekers, zo kun je op afstand of op beweging buitenverlichting aan en uit zetten. Ideaal wanneer je dit alles via een app op je smartphone kunt regelen. Ook kun je slimme verlichting vaak weer combineren met slimme speakers (zie punt 8), waardoor je de verlichting spraakgestuurd aan en uit kunt zetten.
7. Slimme sloten: toegangsbeheer op afstand
Tegenwoordig kun je ook steeds meer sloten bedienen met je smartphone. Elektronisch sluiten is een opkomende trend. Zo heb je geen sleutels meer nodig, kun je op afstand de deur voor iemand openen, maar kun je ook precies aangeven wie er naar binnen mag. Zo zijn slimme sloten dus niet enkel handig voor thuis, maar ook bedrijven, die hun personeel toegang wil verschaffen. Ook handig: je kunt bijvoorbeeld tijden instellen waarbinnen iemand naar binnen mag, en per deur aangeven of je toegang geeft tot deze ruimte. Zo kun je met slimme, elektronische sloten, eigenlijk alles regelen rondom toegangsbeheer.
8. Slimme speakers: SONOS & Google Home
Tot slot slimme speakers, ze hebben het afgelopen jaar veel aan populariteit gewonnen. Zo zijn ze ideaal voor het bijhouden van een boodschappenlijstje, om eten te bestellen of om jouw favoriete serie aan te zetten via de Smart TV of de Chromecast. De mogelijkheden zijn ongekend, en er komen elke dag weer nieuwe mogelijkheden bij. Een slimme speaker plaats je bij voorkeur in de woonkamer, de keuken of in allebei. Zo kun je op elke plek in huis eenvoudig de slimme speaker aansturen.
TIP: veel speakers van SONOS zijn dankzij een upgrade sinds eind 2019 ook te gebruiken als slimme speaker. Hiervoor hoef je enkel de software van de speaker te updaten.
Meer inspiratie op Homeblend
Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratieZo zorg je voor een mooie en praktische glazen afscheiding op kantoor
In een kantooromgeving is het belangrijk om een goede afscheiding te hebben tussen verschillende ruimtes. [...]
sep
Woningwaarde verhogen: tips en logisch stappenplan
Of je nu je huis binnenkort wilt verkopen of gewoon de waarde voor de lange [...]
sep
Meer wellness in je eigen woning
In de Westerse samenleving hebben we veel kansen en de meeste mensen zijn ambitieus. Een [...]
aug
Last van slaapproblemen? Richt je slaapkamer dan opnieuw in
Het is bijzonder om te zien dat ieder mens qua uiterlijk uniek is, maar ook [...]
aug
Snel en goedkoop je tuin optisch vergroten
In Nederland wonen we met veel mensen in een klein gebied en dat is best [...]
aug
Interieurtips die met name in de zomer handig zijn
De zomers in Nederland worden langzaam maar zeker steeds intenser. Tegelijkertijd zie je dat veel [...]
aug
Vragen die je jezelf moet stellen voordat je gaat verbouwen
Verbouwen is soms noodzakelijk en meestal ben je hartstikke blij met het eindresultaat. Maar laten [...]
aug
Waarom inloopdouches zo populair zijn anno 2024
Inloopdouches zijn in 2024 niet meer weg te denken uit moderne badkamers. Steeds meer mensen [...]
aug
Geef je interieur een nieuwe look
Er zijn van die momenten dat je helemaal bent uitgekeken op je interieur. Maar alles [...]
aug