Activiteiten voor thuis: activiteiten met vrienden

In een tijd waar het steeds normaler is om thuis te blijven, is het wel fijn als je thuis dan ook daadwerkelijk wat leuks te doen hebt. Het is ook niet leuk om constant dezelfde dingen te doen, dus het is goed om hierin zeer creatief te blijven. Als je al veel leuke dingen met vrienden gedaan hebt thuis en het tijd is voor wat nieuws, zijn er nog heel veel leuke activiteiten die je zou kunnen doen. Je moet alleen uitkiezen wat en er ook zeker van zijn dat iedereen het leuk vindt. Met een kleinere groep is het makkelijker iets te bedenken dan met een grote groep waarin iedereen een mening heeft.

Activiteiten voor thuis: activiteiten met vrienden

Bordspel competitie en een eigen discotheek

Één van de dingen die je zou kunnen doen, is een bordspel competitie houden. Je laat verschillende spelers tegen elkaar spelen en degene die wint gaat steeds door. Om het echt interessant te maken, zou je zelfs een gokje kunnen wagen samen met je vrienden wie de grote overwinnaar wordt. Ga je normaal gesproken nog wel eens naar een club of bar, maar wil je nu thuis wat leuks doen? Verander je eigen huis dan even om tot hippe club en waan je even een echte dj in een discotheek. Met een beetje fantasie realiseer je je eigen cocktailbar waar je de lekkerste mixdrankjes voor je vrienden maakt.

Fotoboek maken of elkaar voor de gek houden

Als jullie elkaar al een hele tijd kennen, kan het ook leuk zijn om jullie oude foto’s uit te zoeken en een fotoboek te maken waarbij jullie vanaf jullie ontmoeting tot op het heden alle foto’s op chronologische volgorde plaatsen. Je kunt dit online doen en zo meerdere kopieën laten drukken, maar je kunt ook voor de ouderwetse manier gaan. Alleen wordt het dan lastig om meerdere fotoboeken te maken. Wanneer je met een grote groep vrienden bent, zou je combinaties van 2 kunnen maken om vervolgens de andere teams in zoveel mogelijk grappen te laten trappen. Het team dat dit het vaakst voor elkaar krijgt, wint.

Filmmarathon of een eigen film

Voor de kids uit de jaren 80 en 90 is het leuk om eens terug in de tijd te gaan en een filmmarathon te houden van Disney-films. Je kunt er een spel van maken en kijken wie er nog de meeste namen weet van de Disney karakters. Je kunt natuurlijk ook zelf een film maken in plaats van deze te bekijken. Bedenk een verhaallijn en schiet zelf een film. De telefoon van tegenwoordig hebben zulke goede camera’s dat je goed beeldmateriaal kunt schieten. Dit is vooral leuk om creatief bezig te zijn en kan de echte filmregisseur in je naar boven halen.

Favoriete video’s en proeverij    

Iedereen heeft wel een favoriete video die op YouTube te vinden is. Aangezien de meeste mensen wel een smart tv hebben, kun je zo via de tv YouTube filmpjes kijken. Geef elke vriend uit de groep de kans om je zijn of haar favoriete filmpje te laten zien. Zijn jullie echte bier of wijn liefhebbers? Regel dan een paar verschillende flessen bier of wijn en houd een eigen proeverij bij je thuis. Je zou daarbij ook na kunnen denken bij het serveren van gerechten die perfect bij de verschillende drankjes passen. Het maken van de gerechten zou je ook met de hele vriendengroep kunnen doen.   

Doe een pubquiz of kies voor karaoke

Wat in een kroeg kan, kan thuis ook. Vinden jullie het als vriendengroep leuk om mee te doen aan een pubquiz? Kijk dan of je verschillende teams kunt vormen en zo een kant en klare pubquiz kunt spelen tegen elkaar. Heel veel van dit soort quizzen zijn gewoon online te vinden en kosten helemaal niets. Is zingen meer jullie ding? Zorg dan voor een microfoon en zoek op YouTube verschillende karaoke liedjes op. Er zijn zoveel verschillende liedjes te vinden dat iedereen wel zijn of haar favoriete nummer kan zingen. Wat jullie ook leuk vinden als vriendengroep, er is zoveel te doen thuis dat er altijd wel iets is waar jullie jezelf een middag of een dag mee kunnen vermaken.

Game night of poker night 

Is jullie vriendengroep helemaal into de games? Kijk dan of je een paar beeldschermen en consoles bij elkaar kunt verzamelen om een game night te kunnen houden. Je kunt of samen de strijd online aangaan of tegen elkaar strijden. Het is dan maar net wat jullie zelf leuk vinden om te doen. Gaat jullie voorkeur toch uit naar kaartspellen? Je zou altijd een pokertoernooi kunnen doen. Door er ook whiskey en sigaren bij te serveren, heb je het gevoel in een echt casino te zitten. Je zou voor echt geld kunnen spelen, maar ook kiezen om met bijvoorbeeld M&M’s te spelen.

Workout of picknick in de achtertuin     

Zijn jullie allemaal een beetje uit vorm en willen jullie eigenlijk wel graag een beetje fitter worden? Jullie zouden dan ook samen een fitness workout kunnen gaan doen. Er zijn online talloze filmpjes te vinden hoe je een succesvolle workout moet doen. Zo kun je gezellig samen wat leuks doen, maar is het wel een nuttige activiteit. Als je een mooie ruime tuin hebt, zou je ook een picknick in de achtertuin kunnen organiseren. Je kunt je vrienden allemaal wat lekkers mee laten nemen en zo een gezellige middag met elkaar beleven.

Leuke activiteiten voor sterkere band 

Zoals je merkt zijn er heel veel leuke activiteiten te bedenken die je met je vrienden kunt doen. Per vriendengroep kan het verschillen wat jullie leuk vinden. Door samen te brainstormen kun je op hele leuke ideeën komen om samen te doen. Naast dat het gezellig en leuk is, is het ook een manier om de band van jullie als groep sterker te maken. Door iedereen uit zijn of haar comfortzone te laten stappen, leer je elkaar nog veel beter kennen en kan de band tussen jullie eigenlijk alleen maar sterker worden.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]