Aluminium kozijnen – Alle voordelen

Bij het vervangen van de kozijnen van je woning heb je de keuze uit verschillende opties. Oudere kozijnen zijn vaak van hout. Natuurlijk kun je opnieuw voor houten kozijnen kiezen. Zeker bij een oudere woning past dit vaak beter bij de uitstraling van het huis. Als het om een monument gaat mag je vaak niet eens een andere optie kiezen. Maar als je in een ‘gewoon’ huis woont dan is de keuze voor kunststof of aluminium kozijnen vaak logischer. Aluminium kozijnen hebben namelijk belangrijke voordelen ten opzichte van houten kozijnen.

Aluminium kozijnen

De levensduur is veel langer

De levensduur van aluminium kozijnen is veel langer dan die van houten kozijnen. Bij hout loop je de kans op houtrot. Dat is lastig te verhelpen. Een klein plekje kan nog wel worden opgelost, maar als het houtrot eenmaal verder in het kozijn zit moet soms het hele kozijn worden vervangen. Dat is een kostbare aangelegenheid. Bij een aluminium kozijn heb je dit probleem uiteraard niet. Aluminium heeft een zeer lange levensduur en de kans op slijtage is een stuk kleiner dan bij houten kozijnen.

Nooit meer schilderen

Veel huiseigenaren vinden het een hele opgave: de buitenboel schilderen. Natuurlijk kun je die klus uitbesteden aan een schildersbedrijf. Maar de deuren en kozijnen van een tussenwoning laten schilderen is een klus die al snel tussen de 3.000 en 4.000 euro kost. Een flinke uitgave. En daar komt bij dat vakbekwame schilders soms lastig te vinden zijn. Als je je kozijnen wilt laten schilderen is de kans groot dat je maanden moet wachten totdat het schildersbedrijf bij jou in de buurt tijd heeft. Dan moet je ook nog maar afwachten of het schilderwerk goed wordt gedaan. Lang niet iedere schilder levert vakwerk. 

Goede isolatie

Als je kiest voor aluminium kozijnen dan zet je een belangrijke stap naar verduurzaming. Niet alleen gaan deze kozijnen langer mee, ze isoleren ook beter dan hout. Je zult dit dus merken in je stookkosten. De woning krijgt hierdoor ook meer punten voor het verplichte energielabel bij verkoop. Als je huis is voorzien van aluminium kozijnen dan is de kans groot dat je er een hogere prijs voor krijgt als je besluit je huis te verkopen. 

Gemakkelijk in onderhoud

Een groot voordeel van aluminium kozijnen is dat ze maar weinig onderhoud vragen. Schilderen is niet mogelijk, dus dat vraagt ook geen onderhoud. Het betekent wel dat je je bij de kleur van aluminium moet neerleggen, maar voor vrijwel alle moderne woningen geldt dat kozijnen van aluminium prima passen bij de uitstraling van het huis. Als er een beschadiging optreedt kan die eenvoudig worden gerepareerd. Hiervoor hoeft niet een heel kozijn te worden vernieuwd. 

Vergelijk prijzen als je aluminium kozijnen wilt laten plaatsen

Als je overweegt om je oude kozijnen te laten vervangen en je gaat voor aluminium dan is het verstandig om de prijzen van meerdere aanbieders te vergelijken. Dat kan je flink schelen in de kosten van aanschaf en plaatsing. Het kan soms een voordeel zijn om een bedrijf te kiezen dat in je eigen regio is gevestigd. Zij hoeven immers minder reiskosten te maken om bij je langs te komen. Dit zal zich ongetwijfeld vertalen in de prijs die ze je kunnen aanbieden. Een offerte is altijd vrijblijvend. Je kunt dus gewoon meerdere prijsopgaves vragen en deze vergelijken. Als je een bedrijf kiest, wees dan wel zo correct om de afgevallen bedrijven hierover even een berichtje te sturen. 

Waar kan ik terecht als ik aluminium kozijnen wil laten plaatsen?

Als de kozijnen in je huis vernieuwd moeten worden kun je hiervoor onder andere terecht op https://aluprof.eu/nl. Zij leveren aluminium kozijnen voor zowel woonhuizen als bedrijfspanden. De kozijnen worden professioneel geplaatst en de gevel heeft daarmee direct een mooie en strakke uitstraling. Meer informatie over het bestellen en laten plaatsen van kozijnen is te lezen op de website. 

Wacht niet te lang met groot onderhoud aan je woning

Als er groot onderhoud aan je woning nodig is, wacht daar dan niet te lang mee. Vooral hout is kwetsbaar en als het eenmaal gaat rotten dan is er vaak geen houden meer aan. Als je toch al van plan bent om de kozijnen te laten vernieuwen, doe dit dan zodra je daar de gelegenheid voor hebt. Rottende kozijnen geven namelijk uiteindelijk ook schade in e woning in de vorm van vocht en daardoor de vorming van schimmel. Dat is niet alleen lelijk, het is bovendien een risico voor je gezondheid en dat is iets wat je zeker niet moet willen.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]