7x nieuwste Playstation-games

Of je nu van racen, voetbal of juist van gewelddadige games houdt: voor ieder wat wils. Gamen is en blijft nog altijd populair, dus er zijn ook wel een heleboel nieuwe games uitgekomen. Er zijn heel nieuwe games, maar ook veel nieuwere versies van al bestaande games. In dit artikel kom je alles te weten over 7 gloednieuwe games.

Playstation

Returnal PS5

Returnal PS5 is een videogame die is ontwikkeld door Housemarque en uitgegeven door Sony Interactive Entertainment. Het is een third-person shooter video game die in de genres psychologie en horror valt. De game speelt zich af in een futuristisch science fiction-decor. De gamer bestuurt ruimtepiloot Selene (Jane Perry), die in het bezit is van high-tech wapens. Selene is gestrand op de buitenaardse planeet Atropos en zit vast in een tijdlus. Als ze doodgaat, wordt ze elke keer weer tot leven gewekt. Telkens weer doorkruist ze vreemde omgevingen en bestrijdt ze buitenaardse wezens.

FIFA 22

Voor de liefhebbers van FIFA is er goed nieuws: aankomende oktober zal de nieuwste versie, FIFA 22, op de markt komen. Dit is het eerste FIFA-spel dat speciaal ontwikkeld is voor de nieuwste speelconsoles, waaronder de Playstation 5. Zoals de meeste gamefanaten wel weten, draait bij FIFA alles om voetbal. Speel alleen of met je vrienden. FIFA wordt elk jaar weer realistischer. Er ligt in de nieuwste versie een grote focus op lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen. Hierdoor is FIFA 22 net echt. Bovendien is de kwaliteit van de keepers verbeterd, aangezien in eerdere jaren nogal eens steken lieten vallen. Tip: voor free FIFA points kun je terecht bij Startselect.

Stray

Stray is een sciencefiction game die gaat over een kat die in een wereld vol robots leeft. In deze wereld komen geen mensen voor; de bevolking bestaat uitsluitend uit robots. De game speelt zich af in de Aziatische stad Kowloon Walled City, waardoor het een cyberpunkachtige setting krijgt door de vele neonlichten. Wat het precieze doel is van de game, is nog niet bekend. Ook is er nog veel onduidelijkheid over de releasedatum. Begin dit jaar stond in de trailer in kleine letters oktober als releasemaand geschreven, maar dit werd echter weer verwijderd.

Goodbye Volcano High

Goodbye Volcano High gaat over Fang, een 18-jarige dino. Fang is een typische 18-jarige: viraal gaan is belangrijker dan nadenken over wat je na je studie gaat doen. Maar als er vreselijk nieuws komt op de diploma-uitreiking, wordt alles anders. Het verhaal gaat over het einde van een tijdperk, en tegelijkertijd ook het begin van een romance. De game is een verhalend avonturenspel dat is ontwikkeld door de Canadese studio KO_OP. Het is uitstekend geschikt voor de PS5. 

F1 2021

F1 2021 heeft natuurlijk alles met Formule 1 te maken. Deze game is gloednieuw, aangezien deze pas sinds 16 juli op de markt is. Je kunt racen met coureurs over de hele wereld. Je hebt de mogelijkheid om co-op of competitief met een vriend te spelen. Het spel is enorm realistisch. Zo maak je pitstops en rijd je in iconische auto’s. Het is de 14e versie van de F1-reeks, maar wordt voor het eerst uitgegeven door EA (Electronic Arts). Hierdoor zijn er extra circuits beschikbaar en kun je je wagen naar wens ontwerpen. F1 is zowel beschikbaar voor PS4 als voor PS5.

Far Cry 6

Far Cry 6 is de zesde reeks van de serie en zal op 7 oktober aanstaande op de markt komen. Het is een first-person shooter game die werd ontwikkeld door Ubisoft Montreal en zal worden gepubliceerd door Ubisoft Toronto. De game speelt zich af op een fictief Caribisch eiland. Het eiland wordt geregeerd door dictator Antón Castillo, die zijn zoon als troonopvolger wil en hier alles voor over heeft. De speler moet dit voorkomen en zal als guerrillaverchter Dani Rojas het regime van Castillo omver moeten werpen. Het uiterlijk van het eiland komt overeen met dat van Cuba. Het spel is ook geïnspireerd door de Cubaanse Revolutie.

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West is een action-avonturenspel, dat wordt ontwikkeld door Guerrilla Games. Het is eigenlijk de opvolger van het in 2017 uitgegeven Horizon Zero Dawn. De game speelt zich af in een post-apocalyptische open wereld. De speler bestuurt Aloy, een jageres. Zij wordt op zoektocht gestuurd naar een mysterieus grensgebied om de bron te vinden van een onbekende plaag, die alles en iedereen besmet en uiteindelijk doodmaakt. Onderweg komt ze verschillende vijanden tegen. Ook heeft ze te maken met dodelijke machines en stormen. De game zal beschikbaar worden voor PS4 en PS5.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]