Een babykamer inrichten: dit zijn de babykamer trends van 2022

Wanneer je een baby verwacht, net hebt gekregen of al wat oudere kinderen hebt is het leuk om te zien wat de trends zijn voor in de kinderkamer. Een babykamer is een speciale ruimt die je naar jouw ideeën en smaak inricht, maar je kunt misschien wel wat inspiratie gebruiken. Denk aan de thema’s, kleuren en accessoires. Na het lezen van deze blog kun je de hipste babykamer inrichten. Dit zijn de babykamer trends van 2022!

Trend 1: De natuur

Ieder jaar zijn er veel ouders die gebruik maken van een natuurthema in de babykamer. Dit jaar is dat ook het geval. De natuur wordt in de kamer gehaald door middel van materialen, kleuren en motieven.

Natuurlijke materialen

In veel kinderkamers worden natuurlijke materialen gebruikt. Denk aan materialen als hout, rotan, riet of jute. Deze materialen worden vaak gebruikt in wiegjes, poppenwagens, verschoonmanden en opbergmandjes. Door deze materialen te gebruiken creëer je een aardse uitstraling. Er worden regelmatig planten toegevoegd aan de kinderkamer. Dit zorgt voor extra groen. Wanneer je twijfelt of je een echte plant moet neerzetten, kun je ook kiezen voor een kunstplant. Planten passen ook bij de opkomende kinderkamertrend van de (botanische) tuin. In deze babykamer zijn veel verschillende tinten groen te vinden. Je kunt dit combineren met exotische dieren, zoals vlinders, en tropische bloemen.

Natuurlijke kleuren en motieven

Om de natuur in huis te halen kun je veel doen met kleuren. De kleurentrends in de babykamer bestaan uit warme en exotische kleuren, zoals oker, zand, oranje, groen en warm grijs: de kleuren die de  aarde te bieden heeft. Door deze kleuren met elkaar te combineren creëer je een warme sfeer in de babykamer. Je kunt er ook voor kiezen om behang op de muur te hangen. Dit met een motief of tekening van de natuur. Denk ook aan het dierenrijk. Bij dit thema passen natuurlijke kleurtinten en materialen.

Trend 2: Het dierenrijk

Een kinderkamer met dieren is het afgelopen jaar alleen maar hipper geworden. Het is een heel breed thema en dat maakt de mogelijkheden eindeloos. Door dieren toe te voegen kun je dat doen door middel van behang, muurschilderingen of stickers. Dieren die op dit moment helemaal in zijn, zijn dieren uit de jungle, uit het bos of specifieke dieren, zoals vogeltjes of honden.

De jungle

Het junglethema was en is nog steeds erg populair in de kamer van de kleine. Veel kinderen zijn dol op dieren, dus het is logisch dat de jungle vaak gereproduceerd wordt. Door behang met jungleprint, planten, natuurlijke materialen en knuffels kun je de kamer in een handomdraai veranderen tot een heus dierenrijk. De muur kun je naast het behang natuurlijk ook opmaken met natuurtinten. Hierdoor kun je de meubels of accessoires beter accentueren.

Trend 3: Duurzaamheid

Een groot deel van de ouders van tegenwoordig kiest ervoor om milieuvriendelijke merken en producten te gebruiken. Veel van deze meubels zijn gemaakt van rotan of hout. In sommige kinderkamers zijn een of enkele meubelstukken gerecycled, in anderen de hele kamer. De meubels en accessoires komen van ecovriendelijke en sociaal verantwoordelijke merken. Er komen ook veel natuurlijke stoffen voor, denk bijvoorbeeld aan katoen, jute en wol. Maar ook velours en corduroy zijn veel terug te vinden in de lampenkappen, boxkleden en manden.

Trend 4: Minimalistische inrichting

Bij een minimalistische inrichting zijn er weinig accessoires te vinden en zijn de vormen belangrijk. Je kunt het zien als een combinatie tussen Japanse en Scandinavische stijl. De kleuren zijn licht en de materialen weer natuurlijk. Dit gaat vaak gepaard met ronde vormen. Qua kleuren kun je zelf een palet samenstellen. Een minimalistisch interieur is dus alsnog erg persoonlijk.

Trend 5: Luxe uitstraling

De kinderkamers van dit jaar worden vaak zo ingericht dat de kamer een luxe uitstraling heeft. In tegenstelling tot de andere thema’s met lichte kleurtinten, wordt er in dit geval vaak gewerkt met donkere kleuren. De meubels zijn zwart of antraciet en geven een chique uitstraling. Als je dit combineert met veloursstoffen, een chique behang en accessoires in de kleuren goud of koper, creëer je een kamer die helemaal in deze tijd past. De babykamer krijgt een knusse en stijlvolle sfeer wanneer je de donkere meubels combineert met warme aardetinten.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]