Denk hieraan bij het kiezen van je badkamertegels

Als je je badkamer aan het renoveren bent dan moet je veel keuzes maken. Zo moet je na gaan denken over het bad, wil je dat überhaupt wel een plek geven in deze ruimte? Steeds meer mensen kiezen ervoor om ruimte te besparen door het bad achterwege te laten. Ook moet je bepalen of je een keramisch parket wilt laten leggen in deze ruimte of toch kiest voor andere tegels. Als het tijd is om je badkamertegels te kiezen, kom je voor talloze keuzes te staan. Er zijn daadwerkelijk duizenden verschillende tegels in allerlei vormen, maten, kleuren en materialen verkrijgbaar. Het kiezen van tegels voor in de badkamer is dan ook best lastig, maar gelukkig zullen de onderstaande tips je hierbij helpen. 

Badkamertegels

Ga funky met je vloertegels

Hoewel ze iets slijtvaster zijn dan wandtegels, hoeven vloertegels natuurlijk niet saai te zijn. Tegenwoordig kun je inderdaad experimenteren met tegels met houteffect om je vloer een verweerde en verouderde look te geven. Als je voor een badkamer in een monochrome stijl gaat, kies dan voor effen zwart-witte badkamertegels om een ​​interessant schaakbordthema te creëren. Als je zin hebt om extra creatief te zijn, kunnen mozaïektegels gebruikt worden om interessante patronen toe te voegen in wat anders een vrij saaie vloerruimte zou kunnen zijn. Hierbij is het wel van belang dat je ervoor zorgt dat de vloertegels goed passen bij de wandtegels, zo kun je namelijk een harmonieuze uitstraling creëren in de badkamer.

Gebruik kleuren die bij je passen

De kleuren die de tegels krijgen moeten hoe dan ook door jou gekozen worden. Jij bent immers degene die elke dag gebruik maakt van de badkamer en dus vaak naar de wand- en vloertegels kijkt. Gebruik je de badkamer niet al te vaak? Het zou dan zonde van het geld zijn om hier veel geld aan uit te geven. Het is dan dus beter om te kiezen voor de gewonere tegels die vaak goedkoper zijn. Toch maken we in ons land nogal vaak gebruik van deze ruimte, dus je wilt dan natuurlijk dat het er goed uitziet. Hier kun je onder meer voor zorgen door gekleurde tegels te gebruiken. Kies dan wel voor kleuren die goed bij je passen. 

Kleine badkamers, kleine tegels

Als je met een kleine ruimte werkt, gebruik dan geen hele grote tegels, omdat deze je badkamer veel kleiner doen lijken dan hij in werkelijkheid is. Er zijn een aantal geweldige opties die verkrijgbaar zijn tegenwoordig met effen, kleinere badkamertegels die er bijzonder aantrekkelijk uitzien. Het enige nadeel is dat je misschien meer tijd en moeite moet besteden aan het daadwerkelijk betegelen, maar het eindresultaat zal zeker de moeite waard zijn. Helaas doe je hierdoor niet echt mee aan de trend die op het moment gaande is in de badkamerwereld. Tegenwoordig is het namelijk trendy om veel gebruik te maken van grote tegels in deze ruimte, maar in een kleine badkamer kun je dat toch echt beter niet doen.  

Betegel de douchewand met opvallende tegels

In een badkamer hoort een douche, zo simpel is het nou eenmaal. In sommige gevallen is het mogelijk om de binnenmuren van je douchewand te betegelen, wat echt van het type douche afhangt eigenlijk. Qua betegeling hoeven deze wanden zeker niet overeen te komen met de rest van de badkamer. In plaats daarvan kun je hier kiezen voor opvallende tegels waardoor je douche eigenlijk direct de aandacht trekt als iemand de badkamer betreedt. Zo kun je kiezen voor tegels in een andere kleur, maar je kunt ook gebruik maken van een ander materiaal bij het betegelen van de binnenmuren van de douchewanden. 

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]