Denk hieraan bij het kiezen van je badkamertegels

Als je je badkamer aan het renoveren bent dan moet je veel keuzes maken. Zo moet je na gaan denken over het bad, wil je dat überhaupt wel een plek geven in deze ruimte? Steeds meer mensen kiezen ervoor om ruimte te besparen door het bad achterwege te laten. Ook moet je bepalen of je een keramisch parket wilt laten leggen in deze ruimte of toch kiest voor andere tegels. Als het tijd is om je badkamertegels te kiezen, kom je voor talloze keuzes te staan. Er zijn daadwerkelijk duizenden verschillende tegels in allerlei vormen, maten, kleuren en materialen verkrijgbaar. Het kiezen van tegels voor in de badkamer is dan ook best lastig, maar gelukkig zullen de onderstaande tips je hierbij helpen. 

Badkamertegels

Ga funky met je vloertegels

Hoewel ze iets slijtvaster zijn dan wandtegels, hoeven vloertegels natuurlijk niet saai te zijn. Tegenwoordig kun je inderdaad experimenteren met tegels met houteffect om je vloer een verweerde en verouderde look te geven. Als je voor een badkamer in een monochrome stijl gaat, kies dan voor effen zwart-witte badkamertegels om een ​​interessant schaakbordthema te creëren. Als je zin hebt om extra creatief te zijn, kunnen mozaïektegels gebruikt worden om interessante patronen toe te voegen in wat anders een vrij saaie vloerruimte zou kunnen zijn. Hierbij is het wel van belang dat je ervoor zorgt dat de vloertegels goed passen bij de wandtegels, zo kun je namelijk een harmonieuze uitstraling creëren in de badkamer.

Gebruik kleuren die bij je passen

De kleuren die de tegels krijgen moeten hoe dan ook door jou gekozen worden. Jij bent immers degene die elke dag gebruik maakt van de badkamer en dus vaak naar de wand- en vloertegels kijkt. Gebruik je de badkamer niet al te vaak? Het zou dan zonde van het geld zijn om hier veel geld aan uit te geven. Het is dan dus beter om te kiezen voor de gewonere tegels die vaak goedkoper zijn. Toch maken we in ons land nogal vaak gebruik van deze ruimte, dus je wilt dan natuurlijk dat het er goed uitziet. Hier kun je onder meer voor zorgen door gekleurde tegels te gebruiken. Kies dan wel voor kleuren die goed bij je passen. 

Kleine badkamers, kleine tegels

Als je met een kleine ruimte werkt, gebruik dan geen hele grote tegels, omdat deze je badkamer veel kleiner doen lijken dan hij in werkelijkheid is. Er zijn een aantal geweldige opties die verkrijgbaar zijn tegenwoordig met effen, kleinere badkamertegels die er bijzonder aantrekkelijk uitzien. Het enige nadeel is dat je misschien meer tijd en moeite moet besteden aan het daadwerkelijk betegelen, maar het eindresultaat zal zeker de moeite waard zijn. Helaas doe je hierdoor niet echt mee aan de trend die op het moment gaande is in de badkamerwereld. Tegenwoordig is het namelijk trendy om veel gebruik te maken van grote tegels in deze ruimte, maar in een kleine badkamer kun je dat toch echt beter niet doen.  

Betegel de douchewand met opvallende tegels

In een badkamer hoort een douche, zo simpel is het nou eenmaal. In sommige gevallen is het mogelijk om de binnenmuren van je douchewand te betegelen, wat echt van het type douche afhangt eigenlijk. Qua betegeling hoeven deze wanden zeker niet overeen te komen met de rest van de badkamer. In plaats daarvan kun je hier kiezen voor opvallende tegels waardoor je douche eigenlijk direct de aandacht trekt als iemand de badkamer betreedt. Zo kun je kiezen voor tegels in een andere kleur, maar je kunt ook gebruik maken van een ander materiaal bij het betegelen van de binnenmuren van de douchewanden. 

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]