Dakwerken: alle dakwerkzaamheden (incl. kosten)

Je dak is het belangrijkste onderdeel van je huis als het gaat over bescherming tegen de elementen. In Nederland kan het vaak guur, nat en koud zijn en daarom is het erg belangrijk dat je dak goed zijn werk doet. Als dat het geval is zit jij droog en warm en blijft ook de rest van je huis beschermd tegen ongewenst vocht en andere invloeden van buiten. Op het gebied van dakwerken wil je dus zeker weten dat er kwaliteit geleverd wordt en daarvoor heb je een professionele dakdekker nodig. Het vinden van een dakdekker hoeft niet lastig te zijn, hier vind je bijvoorbeeld een dakdekker in Zuid-Holland.

Dakwerken

Soorten dakwerken

Er zijn veel verschillende situaties waarvoor je een dakdekker kunt inschakelen. Als je een dakdekker gaat zoeken op internet dan moet je zorgen dat je wel een echte vakman inschakelt. Let er bijvoorbeeld op dat jouw dakdekker naar keuze een eigen website heeft en een bestaand contactadres. Het is niet moeilijk om een goede dakdekker te vinden bij jou in de buurt. In het overzicht van Zuid-Holland kun je ook vakmensen in specifieke plaatsen vinden, zo vind je bijvoorbeeld ook eenvoudig een dakdekker in Rotterdam op Dakdekkersgids

Dakinspectie

Als je niet zeker weet hoe het met je dak gesteld is, dan kun je het beste een dakinspectie regelen met een opgeleide dakdekker. Deze vakman komt langs met de nodige apparatuur zodat hij of zij zonder te breken alles over je dak leert wat belangrijk is. Vervolgens kunnen jullie samen een plan van aanpak opstellen. Je kunt ook een dakinspectie aanvragen als je overweegt om je dak te renoveren, betere isolatie aan te brengen of je droom van een dakkapel waar te maken.

Dakonderhoud

Het is belangrijk dat je het dak van je huis – en eventueel ook van je bedrijf – regelmatig laat onderhouden. Dat kan voorkomen dat je grote problemen krijgt met je dak in de toekomst. Tijdens een onderhoudsbeurt verzekert een professionele dakdekker je ervan dat er geen sprake is van (druppel)lekkage en hij kijkt ook of alles nog goed vast zit. Lekkage kan schade aanrichten in de dakconstructie en andere delen van je huis zoals de (steun)muren. Dat kan ernstige gevolgen hebben voor de waarde van je huis en de schimmelvorming die er meestal bij komt kijken is zeer ongezond.

Dakreiniging

Dakreiniging is een standaard onderdeel van het dakonderhoud. Op de meeste daken gaan namelijk allerlei mossen en kleine plantjes groeien tussen het vuil dat komt aanwaaien met sterke wind. De wortels van deze indringers zoeken alle kleine spleetjes in de dakbedekking. Daardoor maken ze deze spleetjes groter en veroudert je dak onnodig snel – bovendien kan het leiden tot lekkage. Daarom is het belangrijk om eens in de zoveel tijd je dak te laten reinigen. Daarbij worden mossen, planten, vuil en andere overbodige zaken grondig verwijderd van het hele dakoppervlak.    

Dakreparatie

Als je dak lekt of niet meer goed vast zit dan is het tijd voor een dakreparatie. De meeste problemen kunnen snel opgelost worden door een dakdekker die over de juiste gereedschappen beschikt. Door op tijd reparaties uit te laten voeren voorkom je dat je vroegtijdig groot werk nodig hebt aan je dak. Het kan goed zijn dat je weer jaren door kunt met alleen af en toe een onderhoudsbeurt. Als er toch meer werk nodig is dan kun je dat ook beter zo snel mogelijk laten doen.

Dakrenovatie

Alle soorten dakbedekking hebben een levensduur. Goedkopere daken van kunststof en bitumen gaan bijvoorbeeld aanzienlijk minder lang mee dan dakpannen of leien. Goed en regelmatig onderhoud kan de levensduur tot 50% verlengen. Het is hoe dan ook belangrijk om je dak te laten renoveren wanneer de dakbedekking het niet meer goed doet. Als er namelijk vocht naar binnen komt dan kun je problemen krijgen met de structuur van het binnendak en de rest van het huis waardoor het grapje uiteindelijk veel prijziger uitvalt.  

Dakisolatie

Het aanleggen van betere dakisolatie is een bijkomend voordeel van dakrenovatie – en voor veel mensen de hoofdreden om hun dak te laten renoveren. De mogelijkheden op dit gebied worden steeds beter en als je dak goed geïsoleerd is dan verdien je snel geld terug doordat je verwarmingskosten enorm omlaag gaan. Door je dak optimaal te laten isoleren draag je dus ook meteen een steentje bij aan het klimaat. Een professionele dakdekker kan je adviseren over de beste manier om jouw dakisolatie optimaal te regelen.

Kosten dakwerken

De kosten van dakwerken verschillen nogal per dak. Doordat elk dak anders in elkaar steekt is het moeilijk om standaardkosten weer te geven. Je kunt daarom het beste de dakdekker bij jou in de buurt bellen voor een offerte. In sommige gevallen vul je simpelweg een formulier in op de website. Zo gauw ze weten welk soort dak je hebt en hoe groot het oppervlak is kunnen ze een goede inschatting maken van de prijs van de benodigde werkzaamheden. Soms komt er iemand bij je langs om eerst even goed te kijken.

De voordelen van een dakdekker 

Als een dakdekker goed zijn werk doet dan heb je daar alleen maar voordeel van. Je huis en dak gaan langer mee en je kunt binnen heerlijk vertoeven omdat het dak je beschermt tegen de elementen. Een goed dak zorgt er daarnaast voor dat de energierekening laag blijft.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]